banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 20 Jun 2026, 20:52 Danas je 20 Jun 2026, 20:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 2308 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 112, 113, 114, 115, 116
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vaterpolo
PostPoslato: 25 Jan 2026, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 10:02
Хоће ли се моћи гдје наћи пренос?

Slika

http://www.fkborac.net/sajt/

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2026, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
Polufinale Mtel je pustio RTS, nije zatamnio, kontam i danas ce.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2026, 22:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
6 P A B O !!!

zlato !!!

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2026, 20:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Šta reći nakon prespavane noći i fešte do kasnooo u noć. :D Znam da je lako zvučai kao general poslije bitke, ali ja nekako ni u jednom trenutku nisam sumnjao da se možemo domoći zlatne medalje. Nekako mi je to bilo jasno, i nekako sam to svim srcem priželjkivao i potajno se nadao još od one fantastične utakmice drugog kola grupne faze protiv Španije. Kada smo tu utakmicu dobili, onako ju lijepo prelomili, vraćali se iz mrtvih i na kraju pokazali karakter, znanje i snagu, bio sam ubijeđen da sve možemo. Iskreno više me mučio polufinalne meč protiv Italije, koja je došla u nekom, malo kombinovanom sastavu kojeg nisam ranije gledao, malo sam strahovao, ali sam nakon utakmice Italija - Hrvatska, bio potpuno svjestan da dobijamo Italiju - ubjedljivo. Na kraju tako je i bilo.

Finale, kao svako finale, jako teško. Veliko opterećenje predstavljala je činjenica da igramo bez Ćuka koji je glavni kreator ideja u napadu, ali kada smo svi postali svjesni da Mađari ipak nisu zaustavili Mandića koji je na kraju postigao čak 4 gola. I naravno naša fanstastična odbrana. I naravno - Milan Glušac. Sjajni Milan Glušac.

Ono što niko nije znao, pročitali smo danas u medijima, čime je ova titula nekako "porasla u našim očima" i iziskuje pravo divljenje selektoru Stevanoviću i zlatnim delfinima.

Citiraj:

Vaterpolisti Srbije prošli kroz pakao, selektor prvi put otkrio sve!

Srbija je postala šampion Evrope u vaterpolu! Međutim, put Delfina na samom takmičenju nije bio lak, borba se vodila u bazenu, ali i van njega. Selektor reprezentacije Uroš Stevanović otkrio je kakvi su problemi mučili njegov tim u najvažnijim mečevima na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

"Na dan polufinalne utakmice sa Italijom, sedmorica igrača su se usred noći probudili s temperaturom i stomačnim problemima, pa su preskočili jutarnji trening, gde je Stevanović mogao da računa samo na osam vaterpolista. Posle treninga, pred duel sa Azurima, pozlilo je i Milošu Ćuku, Nikola Jakšić je čak i povraćao na rasplivavanju, a svi su bolesni igrali polufinale", rekao je selektor.

"Posle tog meča, Mandić i Ćuk su dobili temperaturu 40, a do finala nisu trenirali Glušac i već pomenuti Ćuk, koji je i propustio duel sa Mađarskom. Što se finala tiče, meč za zlato je sa visokom temperaturom odigrao Nikola Dedović", dodao je Stevanović.

Srbija je postala šampion Evrope tako što je pobedila Mađarsku 10:7, na kraju ubedljiva pobeda, ali meč je bio pun neizvesnosti sve do sredine poslednje četvrtine. Na kraju, pred domaćom publikom naši Delfini su iskoristili prednost publike, ali su pokazali i inat i hrabrost, uz neizostavni detalj: dva puta su na jednom turniru pobedili Mađarsku.

https://mondo.rs/Sport/Ostali-sportovi/ ... aturu.html

Na kraju šta reći, titula je stvarno zaslužena, ova reprezentacija stvarno ima karakter i znanje, i dobro je da smo se zahvaljujući ovoj generaciji jako brzo, nakon odlaska one nepovjedive ekipe, brzo vratili u sam svjetski vrh, i vrlo brzo objedinili evropsku i olimpijsku titulu. A sada juriš na Svjetsko zlato, ako Bog da.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2026, 15:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Pobuna u reprezentaciji Srbije nakon što je Slobodan Soro izabran za predsjednika Saveza i nakon što je Uroš Stevanović podnio neopozivu ostavku na mjestu selektora.

"Poštovani,

Kao dugogodišnji reprezentativci, aktuelni evropski i trostruki olimpijski šampioni smatramo da je neophodno da se oglasimo povodom najnovijih dešavanja u našem Savezu.

Novi predsednik Saveza, Slobodan Soro je u više navrata kroz svoje izjave pokušao da diskredituje i omalovaži sve naše uspehe poslednjih nekoliko godina. Naše zlatne medalje ni najmanje nisu bile odraz trenutne inspiracije, kao što to navodi Slobodan Soro, već godine velikih odricanja, treniranja, zajedništva i borbe.

Takođe, podsetili bismo javnost da je nekolicina igrača iz aktuelnog sastava reprezentacije već bila izložena nesportskim potezima od strane Slobodana Sora i njegovog tima ljudi u VK Novi Beograd, od zabrane treniranja, izbacivanja iz kluba, nedozvoljavanja igranja za reprezentaciju itd. Smatramo da su i tada svi ti postupci učinjeni kako bi se naštetilo našoj reprezentaciji, našem zajedništvu i kako bi se sprečio dalji napredak srpskog reprezentativnog vaterpola.

Naš tim kao najtrofejnija reprezentacija Srbije zaslužuje predsednika Saveza dostojnog svega onoga za šta smo se borili sve ove godine, nekoga ko će braniti naše interese, zalagati se za nas, vrednovati sve osvojeno i podstaći dalje osvajanje trofeja. Ponosni smo na sve što smo ostvarili sa kapicom Srbije – na svaku utakmicu, svaku pobedu, ali i na svaki težak trenutak koji nas je učinio jačima kao tim. Kao aktuelni evropski i trostruki olimpijski šampioni, verujemo da smo svojim rezultatima jasno pokazali ko smo i šta predstavljamo.

Poslednjih deset godina vaterpola u Srbiji nesumnjivo predstavlja jedan od najtrofejnijih perioda u istoriji našeg sporta. Tokom čitave naše karijere vodili smo se principima poštovanja, dostojanstva i fer-pleja. To poštovanje smo pokazivali prema svima, pa i prema Slobodanu Soru, današnjem predsedniku Saveza, i u periodu kada je nastupao za reprezentaciju Brazila i igrao protiv Srbije na najvećim takmičenjima. Svedoci smo da je i tada ulagao maksimalne napore da zaustavi put reprezentacije Srbije ka najvećim uspesima, ali isto tako i da u tome nije uspeo – što potvrđuju rezultati koje smo zajedno ostvarili na radost cele naše nacije.

Nakon mnogo razmišljanja i međusobnih razgovora, doneli smo jednoglasnu odluku da se povučemo iz igranja za vaterpolo reprezentaciju Srbije dokle god je na njenom čelu Slobodan Soro kao i njegov tim ljudi.

Ova odluka je bila veoma teška, jer je igranje za reprezentaciju za nas uvek predstavljalo najveću čast i privilegiju i san svakog mladog sportiste. Ipak, smatramo da je neophodno da mi lično podignemo glas protiv svih onih koji žele da diskredituju i unište teško stečene uspehe vaterpolo reprezentacije zarad svojih ličnih interesa. Takve osobe ne smeju biti na čelu najtrofejnije reprezentacije u Srbiji!

Apelujemo na javnu podršku bivših i sadašnjih sportista, ljudi iz sveta vaterpola, i svih onih kojima je stalo da vaterpolo savez ne ode u ruke onih koji iz svog ličnog nezadovoljstva i hira žele da obezvrede prošlost, a unište budućnost našeg najtrofejnijeg sporta.

Igrači reprezentacije Srbije:

Kapiten Nikola Jakšić, Radoslav Filipović, Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Đorđe Lazić, Radomir Drašović, Nemanja Vico, Nikola Dedović, Petar Jakšić, Viktor Rašović", piše u otvorenom pismu

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2026, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Prqtim ovo ovih dana i podrzavam ovaj potez. Ne znam za vas, sta mislite.
I ova cetvorica bih vjerujem isto da nisu u Novom BG.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2026, 10:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Koja su još četvorica ostala?

Pa šta misliti, meni lično je dovoljno vidjeti da je Gangula tu negdje u priči, pa da odmah znaš iz koje je to kuhinje.
Evidentno da je počelo "disciplinovanje" svih kolektiva i institucija u državi. Skoro sam vidio da je žena na RTS napravila haos, Narodno pozorište je bilo zatvoreno par mjeseci itd. Čeka nas veselo ljeto i jesen u Srbiji, ali kapa dole ustaničkom narodu koji se bori za svoje.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2026, 11:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Cuk, Martinovic, Glusac i Lukic. Svi igraju za NBG.

Vrh

[ 2308 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 112, 113, 114, 115, 116

Sva vremena su u UTC [ DST ]