banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 08:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 330 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: NBA 2010/2011.
PostPoslato: 23 Maj 2011, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
To bi trebalo biti to, sad ce Miami imati par dana vise odmora za veliko finale posto ce se oni tamo pokrviti i onda ce i u finalu laganini uzeti, a tamo imaju prednost domaceg terena.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 11:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Samo tamo ima jedan čovjek, od kojeg ne znaš šta i kad da očekuješ... Dirk :) Gledam sinoć James ukrade loptu i krenu u kontru 1na1 i bukvalno pregazi protivničkog igrača i završi plus faul...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa znam, ali realno Majami ima trojicu takvih :) A i ne moze on sam protiv njih trojice nikako, jedino da citava ekipa odigra najbolje sto moze, i tad bi bilo gusto..

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 12:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Realno, Kidd je inteligentniji od cijelog Miamia, zajedno sa trenerom... Jason Terry, Chandler, Peđa, Berrea... veći izbor kvalitetnih igrača... james pravi razliku, al' lopta je čudo...
A staviti Bosha u istu rečenicu ili bilo šta isto sa Dirkom je krajnje neozbiljno...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 09:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Novicki kralj... Sta drugo reci nakon poslednje cetvrtine i cele utakmice uopste :D

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Mislim da mu je ova sezona vrhunac karijere.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 10:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Imao je on puno boljih sezona individualno, al sad ima tim oko sebe... Kako je Durant krenuo u utakmicu, ono je čudo... Jordan je onako pogađao na vrhuncu karijere...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:
Kako je Durant krenuo u utakmicu, ono je čudo... Jordan je onako pogađao na vrhuncu karijere...

Ja, samo "sitna" razlika je što je Džordan nastavio da pogađa i kad nastupi kriza :-)

Elem, očigledno je da matorcima iz Dalasa niko ne može da prismrdi, ostaje da sačekamo sweepovanje u finalu i eto konačno titule za Dirka (to mu dođe kao Oskar za životno djelo), a bogme i za Peđu!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 16:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jordan je u njegovim godinama tek stigao u ligu, a Durant je već dve sezone najbolji strijelac, ima on još vremena da se dokaže... Sinoć je uz 30 poena dodao i 15 skokova...

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 08:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Dallas zavrsio posao i plasirao se u finale, Lakerse uzeli sa nulom, Oklahomu sa jednim porazom i Majami moze uz 2 poraza da ne prekidaju seriju :)
Novicki srbenda
Slika
Lakersi izabrali novog trenera

Citiraj:
Lejkersi izabrali - Braun posle Džeksona!

Na iznenadjenje mnogih, Lejkersi su za naslednika čuvenog Fila Džeksona izabrali pomalo zaboravljenog Majka Brauna, koji je 2007. godine odveo Klivlend i Lebrona Džejmsa do finala NBA lige.

Nije Brajan Šou. Nije Rik Adelman.

Majk Braun je!

Na iznenadjenje mnogih, iz Sjedinjenih Država stigla je vest da će legendarnog Fila Džeksona na klupi slavnih Los Andjeles Lejkersa zameniti ne toliko poznati trener Majk Braun, koji je najveće uspehe postigao u sezoni 2006/07, kada je odveo Klivlend Kavalirse i Lebrona Džejmsa do NBA finala.

Vest da je Braun 22. trener Lejkersa u istoriji kluba nije još zvanična, ali jeste udarna u svim američkim sportskim medijima i šire od toga. Lejkersi su navodno potpisali četvorogodišnji ugovor sa 41-godišnjim trenerom, vredan 18,25 miliona dolara, a Braun će zvanično biti predstavljen javnosti kasnije ove nedelje.

Tačnije, ugovor je potpisan na tri godine, plus jednu, a ukoliko se Lejkersi odluče da ne nastave saradnju sa Braunom i za sezonu 2014/15, treneru će automatski pripasti dva i po miliona dolara za razlaz.

On je trenutno u Klivlendu, gde je ostao da živi nakon što se razišao sa Kavalirsima pre tačno godinu i jedan dan.

Braun je bio gotovo na margini NBA dogadjaja u prethodnih godinu dana iako važi za trenera sa najboljim procentom pobeda u istoriji Kavalirsa. Odjednom, "ukrao" je posao koji je trebalo da dobiju ili Šou, Džeksonov dugogodišnji asistent ili Adelman, bivši trener Sakramento Kingsa iz vremena kada su za taj tim igrali Vlade Divac i Pedja Stojaković.

Zaista je čudno da je Braun godinu dana bio bez posla, jer je rano stekao reputaciju odličnog trenera, a sa Džejmsom na terenu rušio je i rekorde sa Kavalirsima, koji pre njih dvojice nisu bili poznati po uspesima. Titula je izmakla te 2007. godine, ali su NBA analitičari televizijske mreže ESPN izabrali Brauna za trenera godine dve sezone kasnije.

Pored učešća u Velikom finalu, tokom pet sezona na mestu trenera Kavsa, Braun je još dva puta vodio Klivlend do finala Istoka, a otišao je sa skorom 272-138.

On je postao favorit za mesto trenera Lejkersa u subotu nakon što se, opet navodno, pokazao kao najbolji u neprijatnom intervjuu koji je kandidatima priredjivao izvršni potpredsednik Lejkersa Džim Bus.

Analitičari u SAD donkle se čude izboru koji su napravili Lejkersi, jer je Braun u biti bio poznat kao defanzivni mag, koji se u napadu oslanjao uglavnom na genijalnost "Kinga" Džejmsa i da je taj sistem doživeo svoj vrhunac u finalu 2007. godine, kada su im San Antonio Sparsi pokazali kako tim pobedjuje pojedinca.

Oni se plaše da Braun neće imati mnogo opcija da ponudi prvoj zvezdi Lejkersa Kobiju Brajantu, koji je svakako u rangu Džejmsa (beskrajna je diskusija ko je bolji), ali je činjenica da je Brajant ušao u pozne godine briljantne karijere i da sve teže sam može da iznese breme žuto-ljubičastog dresa, što se pokazalo i ove sezone, kada je Veliki Fil ispraćen sramno u legendu.

Podsetimo, Dalas je u polufinalu Zapada deklasirao u tom trenutku dvostruke uzastopne šampione Lejkerse rezultatom 4:0 u seriji!

Veliki Fil, kreator "trijangl" napada, s kojim je osvojio šest titula prvaka NBA lige sa Čikago Bulsima i Majkl Džordanom (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998), a potom nastavio u istom stilu sa Lejkersima, Brajantom i u početku Šakilom O'Nilom, posle bez njega (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), ostavio je dubok trag u istoriji ova dva tima, sa kojima je postao najtrofejniji trener u istoriji lige (11).

Istorija je pokazala da je Bulsima bilo potrebno 12 godina da se oporave od odlaska Džeksona, sve do pojave Derika Rouza i trenera Tima Tibodoa, a navijači se plaše da bi i Lejkersima moglo da se dogodi isto...

"Nećemo nastavljati da primenjujemo 'trijangl' napad", izjavio je Bus pre nekoliko dana i dodao:

"Svakako, biće segmenata takve igre koju ćemo ugraditi u moderni napad".

To bi trebalo u delo da sprovede Braun, a igrači da se adaptiraju.

Ponovo, istorija kaže da se oni nisu lako prilagodjavali na promene i da je samo Džekson s "trijanglom" osvajao titule od kada je Brajant u Lejkersima. Braun će biti šesti Kobijev trener od kada je ovaj košarkaš došao u El-Ej, a samo je Džekson bio šamion.

Od ostalih, niko osim Eda Herisa nije imao značajan procenat pobeda, doduše bez titule. Ostali, Frenk Hemblen, Rudi Tomjanovič i Kurt Rembis bili su daleko ispod očekivanog.

Može li Braun da se izbori sa veličinom, kako kluba, tako prve zvezde tima?

Analitičari predvidjaju da će Braun Lejkersima doneti napadačke opcije koje primenjuju San Antonio Sparsi, uostalom novi trener Lejkersa uvek je ponosno isticao da je sve o košarci naučio radeći sa dugogodišnjim trenerom Sparsa Gregom Popovičem.

Braun je bio Popovičev asistent od 2000. do 2003. godine.

Za kraj, mediji pišu o tome da je Brajant bio pre za to da dodje Braun, a ne Šou ili Adelman i da je bio u toku sa rezultatima pregovora, odnosno da mu je saopštavano šta je koji kandidat za trenera predstavljao kao svoju viziju.

Dolazak Brauna verovatno znači i odlazak Šoua iz Lejkersa, s obzirom na to da je bivši košarkaš očekivao da će dobiti šansu posle Velikog Fila. Teško da će sada prihvatiti da asistira još jednom treneru.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 12:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja ih baš gotivim, zbog doktora Kidda, al mislim da u finalu opet nemaju šanse... jbg...

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 13:18 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Kažu ovi na Sport kulbu, Pedja ga naučio da digne tri prsta. :D Koliko sam primjetio kad je dao ovu ključnu tricu, prvo otišao kod Pedje. Inače. čovjek je tata igrice.
Samo se bojim da Dalas niej malo premekan za one rutane iz Majamija.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Padoh na tiketu samo na Dasllas. Igrao hendikep da ce uzeti sa bar 7 razlike a oni uzese sa 4.
Ali nema veze, ako ubiju ona govna iz Majamija sve im je oprosteno!

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo ti sanjaj :D

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Elvis Presley je napisao:
ako ubiju ona govna iz Majamija sve im je oprosteno!

Jedino njih gotivim u "razigravanju", jer su Kingsi pokojni vec neko vrijeme.
Novicki je tata.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2011, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ташко je napisao:
Elvis Presley je napisao:
ako ubiju ona govna iz Majamija sve im je oprosteno!

Jedino njih gotivim u "razigravanju", jer su Kingsi pokojni vec neko vrijeme.
Novicki je tata.

Tata nego sta. Zadnja cetvrtina, 2 minute do kraja, Oklahoma vodi 2 razlike, Dallas ima loptu. Kidd je davio loptu nekih 10-ak sekundi, dobacivali su se ali niko nema ideje sta uraditi. I Dirk se isfura, trazi loptu, opali tricu, promasi, Westbrooku ispada lopta, Kidd hvata, dodaje jednom igracu, taj igrac opet Novickom i tata opet opali tricu preko igraca i pogodi. :)

Tad su ovi pukli.
Duranta nigdje sinoc.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 08:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2010, 22:46
E,sad moze pricati ko sta hoce,ali Le Bron je sinoc pokazao koliko je,ustvari,dobar...i to ne onda kada je sve rijeseno,vec bas suprotno,kad treba neko ko ce da potegne,i izvuce ekipu...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 08:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Ma nema veze, ako dođe do 3:1, biće raspad sistema i finiš u United centru...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011, 10:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I to je to, veliko finale :) Miami ima prednost terena, ocekujem pobjedu Miamia 4:2 :D

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011, 03:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

James je tata igrice, al Dirk je ipak magistar... biće svega... Berrea bi mogao praviti šiz, nema Miami igrača za njega...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 330 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]