shakal je napisao:
Fenomenaaaaaaaaalno kako su otresli Svabe.
A vi ste se smijali Ziriju i meni.
Khm, khm, momci, drago mi je što dijelimo osjećanja po pitanju Italije, ali nije lijepo ne podijeliti zasluge na ravne časti, ubuduće malo više poštovanja prema starijima

Popokatepetl još 10. juna je napisao:
Ma, znalo se i prije da Irci nemaju šanse, da bi im neki remi ili pobjeda bili ogroman uspjeh. Italijani i Španci lagano iz ove grupe u polufinale, a nejvjerovatnije da će se sastati i u finalu, gdje će Italija trijumfovati, možda i na penale.
mudri Popokatepetl šest dana kasnije je napisao:
Žao mi Rusa, ali jbg, imaju talenta ali ima fali rutina, dok je sa Grcima potpuno obrnut slučaj. Biće to epski duel Grčke i Njemačke, gdje će kancelarka tajnim vezama zaprijetiti začepljanjem slavine ako Grci i pomisle da se nadigravaju, očekujem ubjedljivu pobjedu "elfa"

Česi imaju pozitivni momenat, a kako igraju protiv Portugala ili eventualno Danske, moglo bi svašta biti. Ipak, i dalje sve miriše na finale Španije i Italije, u kojem Italija, naravno, pobjeđuje.
briljantni Popokatepetl dva dana kasnije, nakon raspleta grupnog dijela je napisao:
Pribojavao sam se hinjskog zgoditka iz ovog zadnjeg ubacivanja, ali dobro je ispalo. Ovo je i realan rasplet skupine, Hrvati su hrabro odigrali, ali su svoju sreću ispucali u prva dva meča, što im se večeras, kako to neki vole reći, vratilo. Unatoč svemu, dvije najbolje momčadi iz skupine C idu u četvrtzavršnicu, a najvjerojatnije da ćemo njihov ogled promatrati i u finalu.
20. juna se samo zeznuo oko rezultata ali je napisao:
Šteta što Ukrajina nije dobila Englesku, pa da italijanski put do titule bude sličan kao 2006, Ukrajina u četvrtfinalu, Njemačka u polufinalu

Mada će ovaj put u finalu vjerovatno biti Španija. A Englezi padaju 2-0.
Još je samo ostalo da Evil_dead u nedjelju potvrdi da će prestati da gleda fudbal, i to je to što se tiče ovog turnira