banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 17:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 253 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2013, 23:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
shakal je napisao:
Najveci sin Austrije. Nakon Hitlera.

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
dukowski je napisao:
Neko je gore pomenuo Rensenbrinka kao najveceg fudbalera koji je ikada krocio na Gradski stadion...rekao bih da je poslije njega, drugi najveci koji je krocio na gradski stadion ovaj:
Slika
:)

Hm. O ovome bi se moglo raspravljati. Borac je sredinom sedamdesetih igrao protiv Anderlehta. U tom sastavu je bio Frank Verkauteren, jedan od najboljih igrača Evrope tog vremena.
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 00:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Nov 2010, 21:24
Ovo za Ailtona je simbolicno - najveci i u smislu da je tada imao sigurno preko 90kg (visok oko 175), ali je i takav (malo mrsaviji) koju godinu prije toga dao 30 golova u Bundesligi u sezoni za Werderovu titulu (i kup), sto je ipak veci uspjeh nego kad npr mrsavi Klose da isto toliko golova :)
Kako bilo, odigrao je nekoliko odlicnih sezona u Bundesligi, nadavao se golova i sigurno je najpoznatiji (strani) igrac koji je dosao u Banjaluku barem poslije rata.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 01:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Nakon Denilsona, dugo sam tražio igrača koji spada pod naziv teme i evo ga :D

Slika

Seol Ki-Hyeon, čak je bio u Nike reklami sa mega zvijezdama u to vrijeme...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wf823pr2f9o[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 01:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nakon rata naravno da je Ailton najveća zvijezda koja je dolazila. Bio je Selestini sa Lozanom prije par godina, mada on nije baš neka zvijezda. Ja sam negdje naišao na podatak da je Borac igrao prijateljku utakmicu protiv nekog engleskog kluba, ali ne mogu da se sjetim o kom timu se radi.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 05:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 08:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
1975 je Rensenbrink bio veće ime od Verkauterena koji te godine tek kao mlad igrač počeo da igra za Anderlecht. Za Belgiju je zaigrao tek 1977 i ima jedno finale EP (1980) i jedno polufinale SP (1986). Verkauteren je više ostao u pamćenju jer je, za razliku od Rensenbrinka, napravio i solidnu trenersku karijeru. Rensenbrink je bio član jedne od najjačih i po igri najoriginalnijih reprezentacija u istoriji fudbala, što je Holandija sedamdesetih godina sigurno bila, ima dva finala na SP (1974, 1978), a na ovom drugom je, kao što napisah, bio jedan od najboljih igrača, ako ne i najbolji kada se sve sabere. Naravno, u onoj argentinskoj euforiji su proglasili Kempesa za igrača prvenstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 08:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Posljednji veliki golman među Srbima. Činio čuda u reprezentaciji Jugoslavije, Radničkom iz Niša i Bordou. Fudbalski idol mog djetinjstva.
Nezaboravna je ona bruka protiv Hondurasa na SP 1982 kada nas je spasio da ne doživimo potop, da bi na kraju Šestić iznudio penal koji je realizovao Pižon. (Zbog španskih namještaljki i namicanja nam ni to nije pomoglo.) Ima ona scena kad Pantelić, nakon što je skinuo ko zna koji zicer indijancima iz Hondurasa, gestikulira prema klupi selektoru Miljaniću da ga zamijeni.

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa napisao sam da je bio prisutan, Rensenbrink je bio na zalasku - računa se izlazak na teren. U to vrijeme - od sredine sedamdesetih, pa negdje do Meksika - Belgijanci su bili kao danas Holanđani, među nekoliko najboljih Evro ekipa sa gomilom sjajnih pojadinaca, oni su zapravo nastavili dominaciju koju je Krojfova generacija započela. Ja nažalost tad nisam bio među živima, ali znam da je u svim repkama od Kulemansa, Prudoma, do Enca Šifa - Verkauteren bio najbolji igrač tih generacija...a i osvojio je pristojan broj trofeja na klupskoj sceni jer su Belgijanci tih godina apsolutno dominirali.

ps. sad sam pogledao kadar te godine http://www.worldfootball.net/teams/rsc- ... ht/1975/2/, u Bl je, možda, dolazio i čuveni Paul Van Himst - jedan od najboljih napadača u istoriji.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Braneee je napisao:
nisam primjetio da je njega neko stavio...
Spoiler:
Slika

Citiraj:
Георге Хађи (рум. Gheorghe Hagi; Сакеле, 5. фебруар 1965.) је бивши румунски фудбалер. Важио је за једног од најбољих везних играча током 80-их и 90-их година у Европи. Познат као „карпатски Марадона“, Хађи се сматра као херој у својој држави као и у Турској. Играч године у Румунији је био 6 пута, а такође се сматра као један од најбољих фудбалера у 20. веку.
Са репрезентацијом је наступао на 3 светска првенства: 1990., 1994., 1998., као и на 3 европска првенства: 1984., 1996., 2000. За репрезентацију је одиграо 125 мечева и постигао 35 голова и тако је за сада други по броју одиграних мечева иза Доринела Мунтеануа, и први по броју постигнутих голова.
У новембру 2003. на УЕФА-ином јубилеју, Хађи је изабран за најистакнутијег играча Румуније у последњих 50 година од стране Фудбалског савеза Румуније. Хађи је један од ретких играча који су играли за оба шпанска ривалска клуба, Реал и Барселону.
Марта 2004. именован је као 25. међу 125 најбољих живих фудбалера, од стране Пелеа.
Фарул Констанца
Спортул
Стеауа
Реал Мадрид
Бреша
Барселона
Галатасарај

Ja se nocas nekad u kafani sjetio i zapisem u telefon da ne zaboravim :D
Casna pionirska.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Slika
Slika

Drugog sam zapamtio sa EP 1996, zabio je jedini go za Švicu, a prvog dasu pamtim iz malo kasnijeg vremena, najviše zbog meni simpatičnog i egzotičnog imena. Jedno vrijeme su igrali u tandemu u Grashopersu, u sjećanju mi je utakmica neke od rundi Kupa UEFA '97-98. protiv Kroacije iz Zagreba. Kroacija je te godine bila baš jaka, tad su ono nabili Partizan pa ispali na guzove od Njukasla. I onda im dođe Grashopers i Moldovan i Turkilmaz krenu ih je*avati usred Zagreba, komentator je ludio na svaki njihov go. Završilo je 4:4, u uzvratu u gostima je Kroacija, na žalost, razbila "skakavce" sa 5:0. Ali se tih vremena rado sjećam, kad je Kup UEFA bio gledljivo takmičenje čak i u ranim fazama.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
ako mislimo na prave majstore sa fudbalskom loptom :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
Pa napisao sam da je bio prisutan, Rensenbrink je bio na zalasku - računa se izlazak na teren. U to vrijeme - od sredine sedamdesetih, pa negdje do Meksika - Belgijanci su bili kao danas Holanđani, među nekoliko najboljih Evro ekipa sa gomilom sjajnih pojadinaca, oni su zapravo nastavili dominaciju koju je Krojfova generacija započela. Ja nažalost tad nisam bio među živima, ali znam da je u svim repkama od Kulemansa, Prudoma, do Enca Šifa - Verkauteren bio najbolji igrač tih generacija...a i osvojio je pristojan broj trofeja na klupskoj sceni jer su Belgijanci tih godina apsolutno dominirali.

ps. sad sam pogledao kadar te godine http://www.worldfootball.net/teams/rsc- ... ht/1975/2/, u Bl je, možda, dolazio i čuveni Paul Van Himst - jedan od najboljih napadača u istoriji.

Da ne idemo sad previše u istoriju Borca (ima tema za to), ali da zaokružimo ovu priču o Rensenbrinku.
Evo sastava Anderlechta na te dvije utakmice:
http://www.footballdatabase.eu/football ... 59.en.html
http://www.footballdatabase.eu/football ... 59.en.html

U Briselu nam je Rensenbrink dao dva gola. Vercauteren izgleda nije igrao, ali zato jeste Holanđanin Arie Haan. Dakle, to je jedan od najboljih veznjaka toga vremena. Osim njih još nekoliko belgijskih reprezentativaca: Coeck, Van der Elst.
Ako bi to poredili sa sadašnjim vremenom, to bi otprilike bilo kao da ti sad na Gradski stadion dođe Atletiko Madrid, Lazio, Napoli i sl...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Slika

Tiram.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 22:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Nijedan gol za reprezentaciju i onda 2 komada kroasanima :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
"opak neki ćovjek taj lilijan turam..." :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Slika
Колико је тад Јувентус био моћан. И Серија А била права.

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 253 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]