Šta si konkretno pratio? Na TV nije baš tako loše izgledalo. Ipak, moraš imati na umu, da su to generalno manje popularni sportovi. Ja sam gledao skoro sve naše sportiste osim borilačkih vještina, koje inače ne volim gledati, i bilo je to dosta lijepo gledano, ovo sa terenom na trgu mi se najviše dopalo.
Skokovi su, koliko vidim dosta dobro prošli. Doduše to su Zakopane. Inače kad smo već kod skokova, motam priznati da me je ugodno iznenadio Daniel Tchofenig osvajanjem zlatne medalje, na maloj, kao i bronza Gregora Dešvandena su iznenađenje. Ipak niko tu nije nedostajao, svi su došli u najboljim postavama.

Već na velikoj stvari su došle na svoje mjesto. Zlato Davida Kubackog, kojeg je lijepo nakon porodične drame ponovo vidjeti na zaletištu, srebro sjajnog Jana Hoerla koji će dugo pamiti ove Evropske igre, po dvije srebrne i jednoj zlatnoj medalji u tim miksu, i bronza Raimunda su dokaz da su stvari u drugom takmičenju u kojem je bilo puno manje problema sa vjetrom, ipak došle na svoje mjesto.

Ostaće upisano da su Slovenci kiknsuli na Evropskim igrama, i da su im obraz spasavale - žene.
I na kraju, vrlo sam zadovoljan rezultatom Tim Srbija. 16 osvojenih medalja, je najviše do sada. U Bakuu je bilo 15, u Minsku samo 6. Briljirali smo u kajaku, odlični u tekvondu, boks i kik boks očekivano, tekbol za mene koji nemam baš neku naviku gledati, ugodno iznenađenje, mada oni koji puno bolje prate, kažu očekivano, streljaštvo smo bome podbacili, a basket razočarenje. Ali nismo ni otišli sa najboljim timom. Drago mi je što smo konačno pojavili u badmindtonu, što konačno imamo reprezentaciju u mačevanju ili predstavrika u triatlonu. Nadam se da je ovo bio dobar uvod u OI koje su eto, već za godinu dana.