banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 13:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1260 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jun 2013, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ta rang list uefe je smeće neviđeno.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Caca, ovo je Fifa.
A i Uefine su smece. Pogotovo oni koeficijenti, bla-bla...
Il nek naprave dobar sistem bodovanja, ili neka ga i ne prave.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 14:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

isti kurac, te liste kurcu ne valjaju.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 15:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Koliko je meni poznato, lista se pravi tako da se uzima u obzir osvojen broj bodova u odredjenom vremenskom periodu pomnozen sa koeficijentom koji je razlicit za svaki nivo takmicenja (prijateljska, prvenstvo itd). Takodje je bitno, slicno kao u tenisu i klupskom fudbalu da se osvoje odnosno odbrane bodovi osvojeni na pocetku gledanog ciklusa koji je, cini mi se, 4 godine. Znaci ako si prije 4 godine imao dobar rezultat moras odbraniti te bodove da bi bio u plusu. Takodje, ako si imao losiji rezultat, i sada biljezis bolje rezultate, koeficijent se drasticno penje. Odatle Hr na 4. mjestu, Ekvador u top 10 itd. To je napravljeno upravo da bi se stimulisale uslovno receno manje reprezentacije. Kada bi se gledao duzi kontinuitet bez ovog principa odbrane bodova naravno da bi giganti Njemacka, Holandija, Brazil itd vjecno bili na celu zbog svoje zalihe bodova. Bar kod UEFA-e, a skoro 100% sam siguran da FIFA ima slican nacin.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema to veze "branjenje" ili bolje pozicije...
Ako si bio bolji nego prije cetiri godine, logicno je da imas vise bodova.
Ako si bio slabiji, logicno da ces imati manje. Ljudi kontaju i u tenisu da se dobijaju neki bodovi za "odbranu" trofeja, sto nije tacno.
Bodovi se racunaju za zadnje 52 sedmice i to je to. Oni iz 53. unazad ti se brisu.
Isto tako i u fudbalu, samo je obracunski period veci.

Evo vam ovdje detaljno objasnjeno:
https://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Rankings

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 16:15 
Veteran
Veteran

Pa o tome i pricam, brisu se bodovi iz perioda prije 4 godine i ako u tom periodu nisi imao nekih znacajnih bodova sad svaki osvojeni dobija na vaznosti. A kod ostvarivanja losijeg rezultat je situacija daleko nepovoljnija jer gubis masu bodova i zato padas na listi. Repke koje nisu imale velike rezultate u periodu koji se brise kako kazes sada mogu samo da napreduju, a HR je samo jedna od njih. Zato se kaze "branis" bodove. Naravno da se ne dobiaju nikakvi bonus bodovi i slicno, ali svakako je imperativ ostvariti vise nego u obracunskom periodu koji se brise, sto je naravno logicno.

Dakle, glavna stvar je taj obracunski period, da njega nema, uvijek bi na vrhu bili isti.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I to opet ne objasnjava kako je HR cetvrta.
Gdje su ti njihovi rezultati, unazad 4 godine...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 18:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2013, 16:37
Naša ekipa je naučila jednu stvar, a to je da svakog protivnika respektuje. Protiv koga god da igramo, momci su naučili da niti jedna utakmica nije dobijena dok se ne odigra. Respektujemo reprezentaciju Latvije", rekao je Sušić, dalje dodavši:

"Ja sam se već odlučio za prvih 11 i mogu vam dati sastav odmah - Begović, Mujdža, Spahić Zukanović Lulić, Medunjanin, Rahimić, Pjanić, Salihović, Ibišević i Džeko. Bilo je dilema, ali oldučio sam se za ovih 11. Bila mi je dilema da li da stavim Zahirovića, ili Rahimića. Elvir je došao jako raspoložen, osvojili su duplu krunu. Također bila mi je dilema da li da stavim Medunjanina, ili Stevanovića, odlučio sam se za Medunjanina, a Stevanović će čekati svoju priliku sa klupe, ako bude potrebe u završnici susreta".

vise bi volio da su u prvi 11 Stevanovic i Zahirovic no Pape zna sta radi.Jos 23 h do spektakla 8) Idemo zmajeviiiiiiiiiiiii

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 20:19 
Veteran
Veteran

Ташко je napisao:

Solidan rezultat na Euru + odlicne kvalifikacije za Euro i sada za SP. Bez poraza. Sve pobjede u prijateljskim utakmicama. Plus sto su se potrefili neki rezultati da neke ekipe konkurenti za vrh sada nemaju takve rezultate kao prije 4 godine, tako da su im ti bodovi izbrisani. Uostalom, sve se racuna automatski, svako moze provjeriti kalkulaciju. Hoces da kazes da namjestaju za Hrvate :D

Sjecam se kada su birane grupe za ove kvalifikacije za SP pa je Vels najprije bio postavljen u predzadnji rang, i nakon dojave jednog rumuna koji to prati i sabira ispalo je da je Fifa pogrijesila u kalkulaciji za jedan bod cini mi se. Nakon njegove dojave greska je ispravljena i Vels je spao u zadnji sesir. Tako da je tu sve jasno. Svako ima pristup sistemu i racunanju. Cak i ako lista na neki nacin nije postena, uslovi su isti za sve. Ne vidim neko proteziranje. Uostalom, i Ekvador je 10. Tu je i Kolumbija i slicno. Isto tako se sjecam kada je bilo SP 1998. tadasnja jugoslavija je bila 10. na svijetu. Iako nije reklo bi se ostvarila neki znacajniji rezultat. Osmina finala svjetskog i dobre kvalifikacije. Prethodno EP nisu ni igrali. Tako da su prakticki samo na osnovu jednog ciklusa uspjeli da udju u top 10. Na onom linku koji si postavio imas pod nazivom Best Movers, kao oni koji su najvise napredovali, i to se posebno cijeni. Zato oni koji ostvare veci niz uzastopnih pobjeda, a pogotovo ako nisu tako nesto imali ranije brzo napreduju na listi. Zbog toga su te neke ekipe kao sto je Ekvador. Hrvati takodje imaju veliki niz rezultata u kvalifikacijama i prijateljskim utakmicama. Nisu ostvarili nesto znacajnije na zavrsnicama ali su kvalifikacijama i prijateljskim utakmicama vrlo sigurni i zato se uvijek muvaju oko vrha.

S druge strane recimo ekipa Srbije igra vrlo sareno, nema konstantnosti i zato ne moze ocekivati nikakav pristojan rang. Ono sto me posebno zaprepascuje je neozbiljnost u pristupu prijateljskim utakmicama koje se takodje boduju. Sjecam se kad je jednom Pizon rekao da prijateljske nisu bitne uopste, idemo da probamo ekipu. S takvim stavom, niti mozes ocekivati bodove, niti zalaganje igraca. Slabi rezultati dovode do slabijeg ranga, dobijas sve teze protivnike i to je zapetljano kolo. Hrvati upravo imaju tu srecu da su dobrim rezultatima doveli sebe u poziciju da krecu uvijek iz prva dva sesira, a najcesce iz prvog. Onda je mnogo lakse. Laksi protivnici, bolji rezultati, bolji polozaj u sledecem ciklusu. Ponovo, krug se zatvara. Ali, zato je tu ovaj sistem, koji pronovise na neki nacin best moverse, tako da jedna odlicna generacija sa dobrim ciklusom moze da drasticno promjeni stvari i popravi ranking a samim tim i startne pozicije. To sada cini BIH, Belgija, a Srbija je bila u toj poziciji prije par godina. Umjesto da to realizuju i kroz naredne cikluse kao sto rade Hrvati, oni su odmah u sledecem pali. Nema kontinuiteta. I to je najveca razlika Hrvata i ostalih ekipa sa Ex Yu podrucja.

Ali da vise ne privatizujemo temu BiH reprezentacije.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ko je jebeni Zukanovic?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:
Spoiler:
Ташко je napisao:

Solidan rezultat na Euru + odlicne kvalifikacije za Euro i sada za SP. Bez poraza. Sve pobjede u prijateljskim utakmicama. Plus sto su se potrefili neki rezultati da neke ekipe konkurenti za vrh sada nemaju takve rezultate kao prije 4 godine, tako da su im ti bodovi izbrisani. Uostalom, sve se racuna automatski, svako moze provjeriti kalkulaciju. Hoces da kazes da namjestaju za Hrvate :D

Sjecam se kada su birane grupe za ove kvalifikacije za SP pa je Vels najprije bio postavljen u predzadnji rang, i nakon dojave jednog rumuna koji to prati i sabira ispalo je da je Fifa pogrijesila u kalkulaciji za jedan bod cini mi se. Nakon njegove dojave greska je ispravljena i Vels je spao u zadnji sesir. Tako da je tu sve jasno. Svako ima pristup sistemu i racunanju. Cak i ako lista na neki nacin nije postena, uslovi su isti za sve. Ne vidim neko proteziranje. Uostalom, i Ekvador je 10. Tu je i Kolumbija i slicno. Isto tako se sjecam kada je bilo SP 1998. tadasnja jugoslavija je bila 10. na svijetu. Iako nije reklo bi se ostvarila neki znacajniji rezultat. Osmina finala svjetskog i dobre kvalifikacije. Prethodno EP nisu ni igrali. Tako da su prakticki samo na osnovu jednog ciklusa uspjeli da udju u top 10. Na onom linku koji si postavio imas pod nazivom Best Movers, kao oni koji su najvise napredovali, i to se posebno cijeni. Zato oni koji ostvare veci niz uzastopnih pobjeda, a pogotovo ako nisu tako nesto imali ranije brzo napreduju na listi. Zbog toga su te neke ekipe kao sto je Ekvador. Hrvati takodje imaju veliki niz rezultata u kvalifikacijama i prijateljskim utakmicama. Nisu ostvarili nesto znacajnije na zavrsnicama ali su kvalifikacijama i prijateljskim utakmicama vrlo sigurni i zato se uvijek muvaju oko vrha.

S druge strane recimo ekipa Srbije igra vrlo sareno, nema konstantnosti i zato ne moze ocekivati nikakav pristojan rang. Ono sto me posebno zaprepascuje je neozbiljnost u pristupu prijateljskim utakmicama koje se takodje boduju. Sjecam se kad je jednom Pizon rekao da prijateljske nisu bitne uopste, idemo da probamo ekipu. S takvim stavom, niti mozes ocekivati bodove, niti zalaganje igraca. Slabi rezultati dovode do slabijeg ranga, dobijas sve teze protivnike i to je zapetljano kolo. Hrvati upravo imaju tu srecu da su dobrim rezultatima doveli sebe u poziciju da krecu uvijek iz prva dva sesira, a najcesce iz prvog. Onda je mnogo lakse. Laksi protivnici, bolji rezultati, bolji polozaj u sledecem ciklusu. Ponovo, krug se zatvara. Ali, zato je tu ovaj sistem, koji pronovise na neki nacin best moverse, tako da jedna odlicna generacija sa dobrim ciklusom moze da drasticno promjeni stvari i popravi ranking a samim tim i startne pozicije. To sada cini BIH, Belgija, a Srbija je bila u toj poziciji prije par godina. Umjesto da to realizuju i kroz naredne cikluse kao sto rade Hrvati, oni su odmah u sledecem pali. Nema kontinuiteta. I to je najveca razlika Hrvata i ostalih ekipa sa Ex Yu podrucja.

Ali da vise ne privatizujemo temu BiH reprezentacije.

Sto bi reklo, glup sistem bodovanja.
Holandija, u zadnje cetiri godine ima finale SP!!!, grupnu fazu EP.
A ako neko ubija sirotinju u kvalifikacijama za SP i EP, te u prijateljskim, to je Holandija. Pa ljudi znaju bez poraza zavrsiti.
Ja i dalje ne kontam kako je Hrvatska ispred Holandije.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I meni to nije jasno. Holanđani nisu izgubili 3-4 kvaliifkaciona ciklusa utakmicu (možda jesu jednu). Nije valdja da ih je neprolazak grupe na EP toliko srozo.
Ova broanija nije bila ni 2010 na SP, niti su grupe prošli na EP prošle godine,

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 21:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2013, 16:37
skeva je napisao:
Ko je jebeni Zukanovic?

Ti ne znas ko je Zuka?Ma bjezi ti ne pratis fudbl uopste onda. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2013, 22:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Samo napred Safete! Odigrao sam danas da prolaze grupu na SP. Kvota 4,00 kombinovao sam ih sa još dvije sigurice i na pet maraka dobitak je 100,00 KM.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Vozdra raja, vidim strahovi se neki spominju,,molim opusteno,,hladno cemo im uvaljat pet komada,,kakvi strahovi pa mi smo bosanski Zmajevi!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bosanski zmajevi, a braćo seljaka

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ш'аш...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
opet banjalucke izbjeglice sto su se sljegle u skandinaviju pocele da podbadaju..

Slika

a sto se BIH tice, zelim im pobjedu veceras, posmatram ih kao stranu reprezentaciju, ali posto se vec trude, red bi bio oda odu na veliko takmicenje. srecno.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dobre su trebe :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Sep 2011, 09:10
http://www.youtube.com/watch?v=jSf3do-RDXY

:)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2013, 13:45 
Veteran
Veteran

Cuj pocele da podbadaju, znaci po istom sistemu Srbin s Kosova ne bi mogao uzeti srpsku zastavu i napisati na njoj Prizren recimo. Svako ima pravo da navija za koga hoce i pise sta hoce, da nije tako ne bi ni mogli da pisemo Srbija iako nas vecina Srbije vid'la nije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1260 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]