banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 17:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2012, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Leotar, il sam ja nesto pobrkao...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 13:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ne bih rekao, Tekstilac iz Dervente je iz 1923, al' mora biti nesto i starije.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Utakmica između Arsenala i moskovskog Dynama igrala se na maglom prekrivenom White Hart Laneu 1945. godine. Sudac je odbio odgoditi utakmicu, jer je gostujuća momčad doputovala iz Moskve. Ali, utakmica se uskoro pretvorila u farsu! Jedan od igrača Arsenala dobio je crveni karton zbog udaranja protivnika bez lopte, ali u gustoj magli uskoro se ponovno ušuljao na teren.

Rusi su, s druge strane, uveli u igru rezervnog igrača, ali nitko od onih koji su počeli utakmicu nije izašao vani. Štoviše, kasnije se ispostavilo da je ruska momčad na kraju utakmicu završila sa 15 igrača na terenu! Problem je bio u tome što nitko nije mogao vidjeti dovoljno dobro da ih sve prebroji.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 14:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
slavija je slavila stogodisnjicu davno 8)

i mrzim te,kud me natjera da ih pominjem danas :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da, sad vidim, Slavija 1908.

HŠK Zrinjski osnovan 1905.
FK Slavija osnovan 1908.
NK SAŠK osnovan 1910.
FK Sloboda (Bosanski Novi) osnovan 1910.
NK Troglav (Livno) osnovan 1918.
NK GOŠK iz Gabele osnovan 1919.
NK Jedinstvo (Bihać) osnovan 1919.
FK Sloboda (Tuzla) osnovana 1919.
NK Žepče osnovan 1919.
FK Rudar (Kakanj) osnovan 1920.
FK Modriča osnovan 1921.
FK Radnički (Lukavac) osnovan 1921.
NK Željezničar osnovan 1921.
FK Velež osnovan 1922.
NK Travnik 1922.
NK Zvijezda (Gradačac) osnovan 1922.
FK Sloboda (Bosanska Otoka) osnovan 1922.
HNK Tomislav iz Tomislavgrada osnovan 1925.
FK Ilijaš osnovan 1925.
FK Rudar (Ugljevik) osnovan 1925.
FK Leotar osnovan 1925.
HNK Kupres osnovan 1926.
FK Borac (BL) osnovan 1926.
NK Tošk (Tešanj) osnovan 1927.
FK Rudar (Prijedor) osnovan 1928.
FK BSK osnovan 1932.
FK Krajina (Cazin) osnovan 1932.

I da dodam, Tekstilac 1923.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
S tim sto Zrinjski nije "postojao" do 90-ih, bio im je zabranjen rad zbog NDH fazona :D

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nogometni suci u Nigeriji smiju primati mito od klubova ali ne bi trebali dopustiti da to utječe na njihove odluke na terenu, tako barem kaže glavni tajnik nigerijskog nogometnog saveza Fanny Amun.

Znamo da se arbitrima nudi novac i ostale stvari kako bi se utjecalo na utakmice, i oni to mogu prihvatiti, rekao je Amun.
Oni bi se samo trebali pretvarati da su pristali na pogodbu a zatim paziti da strana koja je ponudila mito ne bude favorizirana, dodao je Amun tijekom seminara o nogometu.

Ostali sudionici seminara pobunili su se na ovakve upute sucima.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Evo sad gledam Argentina-Zapadna Njemacka iz '86-e.

MARADONA!!!
Kako dobra utakmica!

Vodi Argentina 2:0 ako nekog zanima :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Idemo dalje...

Najmanja liga na svijetu igra se na engleskom otočju Scilly, gdje na 6 nastanjenih otoka živi tek 2,153 stanovnika. Jedina dva kluba - Woolpack Wanderers i Garrison Gunners odigraju međusobno 16 kola za naslov prvaka otoka. Tijekom sezone odigraju se i dva finala različitih kupova, u kojima također nastupaju - samo oni. Za pretpostaviti je da lokalne kladionice nemaju u ponudi okladu na klub koji će ispasti iz lige.

Otočka liga ima i svojevrsnog rekordera - legendarni član Gunnersa Adam Blackwell uz bok je u nogometnoj povijesti Peleu, Puskasu i ostalim velikim napadačima sa svojih preko 800 ligaških golova tijekom karijere na otoku. O njemu se u svakom pubu na otočju i danas priča sa velikim respektom...

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Koji klub ima vise titula u prvenstvu i kupu :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012, 10:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ташко je napisao:
Evo sad gledam Argentina-Zapadna Njemacka iz '86-e.

MARADONA!!!
Kako dobra utakmica!

Vodi Argentina 2:0 ako nekog zanima :lol:

igraj na live iz keca u kec,5+ i buruchaga daje zadnji gol!

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Upravo je dao za 3:2!
da si mi samo sekund ranije javio.

A ti Englezi gore nisu normalni. Ko liga Josavke.
Oni igraju ligu po porodicama. Svaka kuca ima par igraca :lol:
I na kraju sezone se igra plej-of. Prvi i drugi, za sampiona. A zadnji i predzadnji razigravaju takodje; ko pobjedi, on je zadnji :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2012, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bivši napadač West Hama i Fulhama, Leroy Rosenior, ušao je u povijest kao trener čija je vladavina najkraće trajala.

Konferencija za novinare u prostorijama Torquay Uniteda, na kojoj je objavljeno kako je Rosenior novi trener tog kluba, završila je u 15:30, a samo deset minuta kasnije predsjednik kluba je Rosenioru rekao kako je prodao klub poslovnom konzorciju, te kako on više nije trener.

Očito su mislili kako sam u tih deset minuta obavio sjajan posao, kad se me odmah pustili da idem. izjavio je kasnije Rosenior, koji je tada potukao neslavan rekord Dave Bassetta iz 1984., kada je na klupi Crystal Palacea proveo 72 sata.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Godine 1991. igrao se derbi između dva najveća urugvajska kluba, Penarola i Nacionala. U incidentu su sudjelovali panamski reprezentativac Dely Valdez (kasnije igrao u PSG-u) i branič Penarola Goncalves.

Valdez je bio napadač Nacionala i bio je poznat po tome što je uvijek nosio debele zlatne lančiće i drugi nakit na terenu. Dvojica igrača su se borila za mjesto u šesnaestercu prilikom jednog kornera, kada je Goncalves otrgnuo Valdezu sa vrata lančić i stavio ga u svoju štucnu. Nitko na terenu nije to primjetio, ali to nije promaklo TV kamerama, te je nakon utakmice Goncalvesa ispred svlačionica čekala policijska patrola. Goncalves je uhapšen, ali protiv njega nije podignuta optužniva, budući da je vratio lančić.

Kasnije je na pitanje zašto je to uradio Goncalves samo kratko odgovorio: "Nisam znao što radim." Ovaj derbi je ostao upamćen kao "derbi zlatnog lančića

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da je ovo najbizarnija utakmica ikada odigrana:

Kako se (ne) igra nogomet na Karibima
Nogometaši nakon bizarnog susreta spremni za ludnicu

Pogledamo li malo kroz povijest, naći ćemo veliki broj nogometnih utakmica koje bi se u najmanju ruku mogle nazvati čudnima. Međutim, jedna od njih je ipak čudnija od ostalih. Riječ je o susretu manje poznatog Shell Caribbean Cupa, odnosno posljednjoj utakmici u skupini gdje su se susreli i u povijest ušli, Grenada i Barbados.

Scenarij iz najluđih snova
Situacija je sljedeća. Barbadosu je za prolazak u finale bila potrebna pobjeda od dva pogotka razlike, dok je svaki drugi rezultat osim remija u finale vodio Grenadu. Najčudnije u cijeloj priči je upravo činjenica da se u slučaju remija ulazi u produžetke, a tamo vrijedi zakon "zlatnog gola", koji u ovom slučaju vrijedi dva pogotka. Zašto? To vjerojatno ne zna ni onaj koji je smislio ova "genijalna" pravila.

Kada su pravila kaotična, kakva onda može utakmica ovih nogometnih anonimaca nego podjednako zbunjujuća i, na kraju krajeva, beskrajno zabavna. Barbadosu je sve krenulo po idealnom scenariju. Poveli su 2:0, ali sedam minuta prije kraja susreta Grenada stiže do pogotka i na taj način dolazi na korak do finala. Vidjevši da su igrači Grenade podigli kamp ispred svoga gola, jednom od igrača Barbadosa na pamet je pala nevjerojatna, ali i vrlo domišljata ideja. On je odlučio zabiti sam sebi kako bi izjednačio rezultat i tako svojoj momčadi osigurao produžetke. Šok i nevjerica igrača Grenade zamijenjeni su paklenim planom u kojem je jedini cilj bio zabiti još jedan autogol kako susret ne bi završio remijem.

Nema nogometa, ali ima dobre zabave
Tada je uslijedio kaos. Polovica igrača Barbadosa branila je svoja vrata, a druga polovica je pohitala kako bi branila gol svojih protivnika koji su odlučno krenuli u postizanje finala vrijednog autogola. U tome ipak nisu uspjeli budući da je susret ubrzo završen, a epilog svega je zlatni gol Barbadosa u produžetku, isti onaj koji vrijedi dva pogotka, odnosno taman toliko koliko im je bilo potrebno za finale. Scenarij kakav je zaista teško izmisliti u potpunosti je razljutio trenera nesretno poražene momčadi.

- Osjećam se prevarenim. Osoba koja je izmislila ova pravila ozbiljan je kandidat za ludnicu. Susret s toliko zbunjenih igrača na terenu nikada nije smio biti odigran. Naši igrači uopće nisu znali u kojem smjeru treba napadati. Nikada prije nisam vidio ovako nešto. U nogometu je glavno pravilo zabiti protivniku ako želite pobjedu, a ne zabijati za njih - u nevjerici je te davne 1994. godine govorio trener Grenade James Clarkson.

Možda bi se zaista trebalo razmisliti o onoj ideji kako bi svi trebali igrati nogomet, budući da je ovaj slučaj doslovce "masakriranje" same igre. Nemoguće je da se tako nešto dogodi u bilo kojoj zemlji gdje je nogomet sport koji se barem malo ozbiljno igra. Na Karibima to nije bio slučaj. Barem su se svi dobro zabavili, a kratku snimku cijelog nogometnog cirkusa pogledajte u priloženom videu.

http://www.youtube.com/watch?v=ThpYsN-4 ... 9/index.do

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedna starija vijest...

Stanislav Bernikov odlučio da oružjem "kazni" svoj tim
Trener pucao na igrače!

Ponekad se desi da navijači posle serije loših rezultata uzmu da pesnicama "prevaspitaju" svoje ljubimce, a u Rusiji se dogodila situacija u kojoj je trener svoje igrače odlučio da vatrenim oružjem nauči pameti.

Stanislav Bernikov, stručnjak na klupi trećeligaša Metalurg Lipetska, uhapšen je pošto je trojici igrača svog tima naneo teške telesne povrede, a Fudbalski savez Rusije (FSR) odlučio je da mu doživotno zabrani obavljanje trenerskog posla.

Metalurg je od početka sezone beležio uglavnom slabe rezultate, a prema iskazima nepovređenih igrača, Bernikov je u nekoliko navrata zapretio da će "biti krvi ako ekipa na tabeli padne u zonu za ispadanje".

Svoj naum je realizovao pre tri nedelje tako što se na treningu pojavio s pištoljem i još pet kršnih mladića, za koje se kasnije ispostavilo da su navijači kluba. Najdeblji kraj izvukao je kapiten Metalurga Aleksej Morohko, koji je i dalje na odeljenju intenzivne nege u lokalnoj bolnici pošto su mu lekari konstatovali potres mozga, prelom nosa i prostrelnu ranu u predelu ramena. Pored njega ozbiljnije povrede zadobilo je još pet igrača, ali, na svu sreću, niko nije u smrtnoj opasnosti.

Pojedini ruski mediji pretpostavljaju da je do incidenta ustvari došlo zbog toga što su igrači Metalurga odbili Bernikovu naredbu da nameste pojedine mečeve. Čelnici FSR naglasili su da nisu odbacili ovu mogućnost, ali da istraga do sada nije ukazala na tako nešto.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 14:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 09:21
Ni Slavija nije postojalaod 40 do 90 iako je osnovana najranije.Sloboda Novi Grad je najstariji klub koji postoji od osnivanja do danas sto se tice takmicenja

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 12:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jako zanimljiva lista.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_one-club_men

Radi se o fudbalskoj gospodi koja je cijelu karijeru provela u jednom klubu.
Fora je sortirati po raznim kategorijama i malo procunjati kojih klubova ima najvise, zemalja itd.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 12:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Od ovih ozbiljnih Maldini je bez premca. Meni bas krivo sto se onaj moj morao zajebavati pola godine u Padovi...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

25 godina... Nije sala.

Ko bolan pola godine? Del Piero?
Samo pola godine?

Aj zanemari Padovu, ali zar nije grehota da se Del Piero i Raul ne nalaze na ovoj listi?
To su mi dva najseljackija poteza klubova prema njihovim legendama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]