banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 16:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Suspenzija
PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Dec 2009, 18:27
walter samuel je napisao:
Do kada ćete imati predrasude i smatrati da je sve ovo u cilju da se "vas" preglasa, itd.
UEFA insistira na promjeni Statuta!
UEFA i FIFA su dobile svaki "rat" do sada protiv nacionalnih Saveza, "vaši" su krenuli u bitku koju ne mogu dobiti. Koliko će se opirati, vidjet ćemo.
"Vaši" su, vođeni politikom, podigli karton na kojem piše "PROTIV".

Citiraj:
а ја помислио да су и ваши партнери из Херцег Босне исто подигли картон.
значи само су Срби подигли против, само су Срби криви за све.
благо вама мултиетнићарима!

Ja kako vidim iz fs rs je glasano protiv da ne bi bili ugrozeni kolektivi i globalno fudbal u rs, plus ukidanje jos jedne od nadleznosti rs (nadlezenosti pod navodnicima). I niko ne moze zabraniti da ljudi iskazu svoju volju, a volja je vodjena prethodnom spomenutom bojazni.
E sada mozemo otvoriti hiljadu pitanja, npr:

Zasto u rs postoji bojazan od ugrozenosti?
Ali isto tako zasto i u federalnom dijelu postoji obrnuta bojazan?

Pitam ovo jer kao neko tko se informira i "tam" i "vam" ne mogu,a da ne steknem utisak da je prica ista, samo su zamjenjene uloge zrtve i krivca. Al bukvalno prica ista uz pokoju socnu psovku na racun drugih, al et bez tog se valjda ne moze kod nas.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
за одговор на овакав пост мора се умјешати политика.
питаш зашто постоји бојазан од угрожености? зато што задњи пут кад сте прегласали Србе у БиХ имали смо рат у којем је страдало много људи.
уколико се то опет дозволи на било који начин, можемо поново имати рат. бојим се да то није никоме у интересу.
друго, свједоци смо оног што се дешава у федерацији. власт се не може формирати, високи представник умјешао прсте, хрвати угрожени. срби немају ниједан разлог да вам вјерују кад исту тактику спроводите гдје год стигнете.

синоћ сам чуо на тв једну изреку.. наводно је тито то рекао некада.. "унитаризам је опаснији од национализма" .. и јесте, будите сигурни у то.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Kažeš priča ista, ne znam baš da li je... Otprilike Bošnjaci se 10 god. nisu smirili dok nisu pokrenuli ljude iz UEFA da ponovo raspravljaju o statutu i stalno zovu nekog sa strane da interveniše i da im pravi neku normalnu, po njihovom shvatanju državu. Zašto se moralo čačkati po tome, da li je to bio najveći problem BiH?
Dakle Bošnje moraju da shvate da ne može država na silu i ako se već raspada oni su ti koji svojim gestovima dobre volje treba da održe Srbe i Hrvate tu a ne da ubrzavaju raspad nakaradne tvorevine time što pokazuju da se nigdje pa čak ni u sportu ne može ništa dogovoriti i hoće da budu gazde.

Sad podmeću neke ljude od sporta to bi trebali biti vjerovatno 90% Bošnjaci i 10 Srbi i Hrvati poput onog Nikića ili kako se zove iz Modriče koji je svaki dan u Sarajevu i uvlačim im se u dupe, e pa ne može takav savez.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:29 
Početnik
Početnik

АЛЕКСАНДАР je napisao:
за одговор на овакав пост мора се умјешати политика.
питаш зашто постоји бојазан од угрожености? зато што задњи пут кад сте прегласали Србе у БиХ имали смо рат у којем је страдало много људи.
уколико се то опет дозволи на било који начин, можемо поново имати рат. бојим се да то није никоме у интересу.
друго, свједоци смо оног што се дешава у федерацији. власт се не може формирати, високи представник умјешао прсте, хрвати угрожени. срби немају ниједан разлог да вам вјерују кад исту тактику спроводите гдје год стигнете.

синоћ сам чуо на тв једну изреку.. наводно је тито то рекао некада.. "унитаризам је опаснији од национализма" .. и јесте, будите сигурни у то.

Ako mogu zamolit da ne pises u 2.licu mnozine jer zvuci kao prozivka, to bih isto zamolio i waltera i sve druge.Nadam se da ne trazim puno. Moze 3.lice, zvuci mekse

E sad, u vezi prvog pasusa...
pokusavam biti objektivan koliko mogu. Ako sam vec, u prethodnom postu,rekao da postujem odluku rs i da ne moze niko zabraniti ljudima da iskazu volju, sad isto govorim da je trebalo postovati volju i onog dijela naroda ove zemlje koji je pocetkom devedesetih izrazio ono sto je izrazio.
Slazem se, rat ne treba. Licno, kao sto sam rekao, zemlju treba podijeliti.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Sep 2010, 13:17
- suspenzija (a)
+ odlazak "vječnih" kadrova (b)
+ formiranje novog saveza sa jednim predsjednikom (c)
- u novi savez neće ući FSRS (pretpostavljam da će biti ovakva odluka) (d)
- automatski svi klubovi iz RS, neće imati pravo igrati Premier Ligu, niti pravo izlaska u Evropu (e)
+ klubovima iz RS biće ponuđeno da prihvate "novi" savez i imaće pravo igrati takmičenja BiH i boriti se za evropu, da istupe iz FSRS (f)

= Sve već viđeno... Bitka koja je izgubljena prije nego što je i počela.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Luksi nemoj se truditi da budeš ono što nisi, napiši šta ti je na srcu a ne uvlačenje, podilaženje i ostalo. Kao i svi drugi bi želio vjerovatno da RS sutra nestane, kao sve bi nakon toga procvjetalo...
Zašto se Srbi boje da im bošnjaci odlučuju o svemu:

Ajde da krenemo od imena, zašto RS pišeš malim slovom i zašto jednu admisnistrativnu jedinicu koja se zove Republika Srpska (RS) ljudi u FBiH pišu sa rs rs-a itd. Nazivu koji se završava na A vi dodajete neke vještačke crtice i novo -a, pa to je stvarno van pameti. Pa onda djecu u školama FBiH ne uče realnosti već im pokazuju neke titove karte BiH u kojima niti ima ucrtanih entiteta niti kantona, podaci o gradovima iz 1991. ... i idući tako dođemo i do fudbala a težnja ista, ideja ista, samo izvršioci drugi.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Саво Милошевић и Осим у босанском лонцу?
http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 39984.html

Родољуб Петковић:"Ивица Осим је идеално решење"
http://sportsport.ba/bh_fudbal/ivica-os ... enje/54397

Poslednji put menjao максел dana 31 Mar 2011, 14:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
luksi je napisao:

Ako mogu zamolit da ne pises u 2.licu mnozine jer zvuci kao prozivka, to bih isto zamolio i waltera i sve druge.Nadam se da ne trazim puno. Moze 3.lice, zvuci mekse

pokusavam biti objektivan koliko mogu. Ako sam vec, u prethodnom postu,rekao da postujem odluku rs i da ne moze niko zabraniti ljudima da iskazu volju, sad isto govorim da je trebalo postovati volju i onog dijela naroda ove zemlje koji je pocetkom devedesetih izrazio ono sto je izrazio.

Нема проблема. :)

Сви знамо да су почетком деведесетих Срби прегласани. Шта је даље било то сви знамо.
Да је тада испоштована воља српског народа у БиХ који није желио из Југославије рата не би било. Но, Алија и његови (нећу рећи твоји :) ) су хтјели више па се удружише са Хрватима па удри по Србима. Ето, данас је ситуација таква да Срби имају РС и на неки начин су одвојени од друга два народа је л`, а та два народа која некад бојоваше заједно против тих Срба сад се свађају. Шта ти то говори?

Ако ствано сматраш да земљу треба подјелити свака част. Реци ми јеси ли муслиман или Хрват, ако није тајна?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:54 
Početnik
Početnik

Borac u srcu je napisao:
Luksi nemoj se truditi da budeš ono što nisi, napiši šta ti je na srcu a ne uvlačenje, podilaženje i ostalo. Kao i svi drugi bi želio vjerovatno da RS sutra nestane, kao sve bi nakon toga procvjetalo...
Zašto se Srbi boje da im bošnjaci odlučuju o svemu:
Ajde da krenemo od imena, zašto RS pišeš malim slovom i zašto jednu admisnistrativnu jedinicu koja se zove Republika Srpska (RS) ljudi u FBiH pišu sa rs rs-a itd. Nazivu koji se završava na A vi dodajete neke vještačke crtice i novo -a, pa to je stvarno van pameti.

nisi fer,
ako pogledas moje postove nisam samo rs pisao malim vec i federaciju gdje god sam je spomenuo, pa isto tako i ns/fs, pa i uefu,fifu,rumuniju. A ovo za crticu ti je stvarno vrh. Nisi fer.

Citiraj:
Kao i svi drugi bi želio vjerovatno da RS sutra nestane, kao sve bi nakon toga procvjetalo...

Aposlutno ne i ne znam na osnovu cega si to zakljucio.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ajd dobro recimo da je istina, forum je niko te neće stavljati na poligraf, šamaraj dalje u istom tonu...

A crtica, pa nije loš fazon pošto nisam fer evo od sad možemo i ovako pisati bih-a

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 14:59 
Početnik
Početnik

АЛЕКСАНДАР je napisao:
luksi je napisao:

Нема проблема. :)

Сви знамо да су почетком деведесетих Срби прегласани. Шта је даље било то сви знамо.
Да је тада испоштована воља српског народа у БиХ који није желио из Југославије рата не би било. Но, Алија и његови (нећу рећи твоји :) ) су хтјели више па се удружише са Хрватима па удри по Србима. Ето, данас је ситуација таква да Срби имају РС и на неки начин су одвојени од друга два народа је л`, а та два народа која некад бојоваше заједно против тих Срба сад се свађају. Шта ти то говори?

Pa govori mi ono sto i ja govorim, da se drzava treba podijeliti.

Citiraj:
Ако ствано сматраш да земљу треба подјелити свака част. Реци ми јеси ли муслиман или Хрват, ако није тајна?

Zar je bitno? Ako jeste odgovorit cu sta sam, nikakav problem.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 15:01 
Početnik
Početnik

Borac u srcu je napisao:
Ajd dobro recimo da je istina, forum je niko te neće stavljati na poligraf, šamaraj dalje u istom tonu...
A crtica, pa nije loš fazon pošto nisam fer evo od sad možemo i ovako pisati bih-a

i svako ce te shvatit sta pises,
bih-a, bosna i hercegovina
bih-e, bosne i hercegovine

i ko da je to neki problem.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Odluka o suspenziji BiH tako je za evropsku i svjetsku fudbalsku asocijaciju postala samo pitanje formalnosti, nakon što protivnici fudbala okupljeni oko NSBiH nisu željeli usvojiti novi statut i jednog predsjednika.

I dok svi čekamo i zvaničnu suspenziju, među nama ima i onih koji još vjeruju da će fudbal u BiH proći bez kazne. Jedan od njih je parapsiholog Mevludin Duvančić, koji je, kako navodi, dosad nekoliko puta davao tačne prognoze u vezi sa bh. fudbalom.
"Moje su se prognoze nekoliko puta dosad pokazale tačnim. Predvidio sam, naprimjer, da će FK Sarajevo osvojiti titulu, ili da Zrinjski neće napustiti društvo najboljih. Također, rekao sam i da nije bilo svađe između bivšeg selektora Miroslava Ćire Blaževića i Zvjezdana Misimovića, te prognozirao prolazak Portugala, koji je po svemu, nažalost, morao proći dalje. Moje prognoze nisu uvijek najbolje za sve, ali su tačne", kaže Duvančić.

Ima, naravno, naš sagovornik, kojeg nerijetko oslovljavaju "balkanski Nostardamus", i prognozu u vezi s prijetećom suspenzijom NS BiH.

"Bez obzira na okolnosti - nećemo biti suspendovani. To će se možda desiti sutra, međutim, FIFA i UEFA će u kratkom roku naći rješenje i nametnuti svog čovjeka koji će doći na čelo Saveza. Tako, mogu reći da će fudbal u BiH opstati, ali, nažalost, ne vidim da ćemo u skorijoj budućnosti postizati značajnije uspjehe na evropskoj i svjetskoj fudbalskoj sceni", zaključio je Duvančić razgovor za Sarajevo-x.com.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

luksi je napisao:
Borac u srcu je napisao:

i svako ce te shvatit sta pises,
bih-a, bosna i hercegovina
bih-e, bosne i hercegovine

i ko da je to neki problem.

Postaješ mi čak i simpatičan

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Zaboravlja se da klubovi iz RS mogu LEGALNO igrati u ligama u Srbiji, jer po dejtonskom sporazumu imaju na to pravo.
Druga stvar je sto to pravo nisu ostvarili zbog lobiranja nasih dragih komsija muslEmana.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 16:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
1. Fudbal i "srpske/hrvatske/bosnjacke nadleznosti" bi po definiciji trebali biti nespojivi pojmovi. Kakvo preglasavanje? Kakva 1992.? Pricamo o FUDBALU, jebote - i meni kao ljubitelju ne bi smetalo 11 Darka Maletica na terenu ako su najbolje sto imamo u reprezentaciji. Problem ovdje je nesto sasvim drugo sto me dovodi do:

2. Iz dubine duse se nadam podjeli BIH. Dosta mi je natezanja sa Srbima u RS (u svim slojevima drustva) koji u svakoj gluposti lupetaju o "preglasavanju", i "nadleznostima" i tako vec godinama koce sve zivo u ovoj drzavi - a ustvari sve sto zele je da se otcijepe :D. Da se pitam podijelio bih je sutra. Problem je jedino sto ste oteli puno vise teritorije nego sto vas je procentualno bilo prije 1992 (realno) - te zbog toga podjela, u trenutnoj varijanti - ne bi mogla ici. Kad bi neko ponudio realno teritorijano rjesenje - ja bih prvi da se dijelimo.

3. Do mogucnosti realne podjele BIH, ukoliko je ikad bude - posto politicke struje RS koce sve zivo i zagorcavaju nam zivot, pa se tako i vecina vas ovdje radujete svakom zlu koje bi nas moglo zadesiti (od suspenzije pa nadalje) - nemojte ocekivati nista drugacije ni sa druge strane.

Dakle, dok se ne podijelimo vi se nadajte da ce suspendovati reprezentaciju a mi cemo se nadati da ce reprezentacija ostati a da ce suspendovati KLUBOVE i njihove trenutne predstavnike. 8)...Kad je vec 'nek komsiji crkne krava'...a to je nazalost realnost ovih prostora.

I - dok se ne podijelimo neki mogu samo sanjati o nastupima u ligi Srbije...

I - neki su u zabludi ako misle da FIFA/UEFA ne mogu uspostaviti FS bez bilo kojeg od nasih kantonalno/entitetskih politickih poltrona. Onako - realno. Oni imaju pare i moc - oni vode igru.

I nazalost - kako pristalice trenutne politike RS na sve nacine pokusavaju razrusiti ovu drzavu, tako ce se sa druge strane pokusavati razrusiti RS. To je cinjenica, a ostalo sto neki ovdje palamude su neke puste zelje. Dok se ne podijelimo ako Bog da.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 16:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
walter samuel je napisao:
A, insistira zato što u svakoj drugoj državi na svijetu postoji samo jedan predsjednik N/FS.

A to je bitno zbog?Ako u drugim savezima jedu govna,trebamo i mi?Da su rekli da je cilj suspenzije borba protiv lopovluka i namještanja pa hajde ali suspenzija zbog toga što svi savezi osim našeg imaju jednog predsjednika..... :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 16:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Sep 2010, 12:08
Borac u srcu je napisao:
Kažeš priča ista, ne znam baš da li je... Otprilike Bošnjaci se 10 god. nisu smirili dok nisu pokrenuli ljude iz UEFA da ponovo raspravljaju o statutu i stalno zovu nekog sa strane da interveniše i da im pravi neku normalnu, po njihovom shvatanju državu. Zašto se moralo čačkati po tome, da li je to bio najveći problem BiH?

Vidi se da si neupucen. Kada se FSRS pridruzio N/FSBiH 2002 godine napravljeno je privremeno rijesenje sa troclanim predCjednistvom ali su se obavezali UEFA-i i FIFA-i da ce usvojiti statut o jednom predCjedniku koji se evo odlaze vec 9-10 godina i ljudima je prekipjelo. Time tvoja paranoicnost o Bosnjama pada u vodu, jer o ovome statutu se glasalo iskljucivo na insistiranje UEFa i FIFA-e.
Meni se zivo jebe ako i predCjednik i oba podpreCjednika budu Srbi ili Hrvati ali da ljudi rade za dobrobit drzave i reprezentacije a ne da podmecu kocnice kao sto je do sada biJo slucaj. 28 delegata srba jedva cekaju da se sjednica Saveza zavrsi da bi mogli gledati "svoje" orlove. Takvi ljudi nam ne trebaju.

Borac u srcu je napisao:
Sad podmeću neke ljude od sporta to bi trebali biti vjerovatno 90% Bošnjaci i 10 Srbi i Hrvati poput onog Nikića ili kako se zove iz Modriče koji je svaki dan u Sarajevu i uvlačim im se u dupe, e pa ne može takav savez.

Kao sto rekoh zivo mi se jebe ko su i sta su ali da ljudi znaju svoj posao. To sto ti i tebi slicnima sabirate i oduzimate krvna zrnca to je vec druga prica.

luksi je napisao:
Pa govori mi ono sto i ja govorim, da se drzava treba podijeliti.

Ti jarane slobodno dijeli svoje dvoriste, imanje tvog oca i slicno al drzavu ne. Slabo te tvoj caca naucio al sta drugo i ocekivati kad je robijao u proslom sistemu zbog psovanja Tite, vidi se karakter i osobina lika.

Rocker je napisao:
Zaboravlja se da klubovi iz RS mogu LEGALNO igrati u ligama u Srbiji, jer po dejtonskom sporazumu imaju na to pravo.
Druga stvar je sto to pravo nisu ostvarili zbog lobiranja nasih dragih komsija muslEmana.

Da ti ubijem malo te iluzije sto te trese, nadji mi gdje to pise da klubovi iz RS mogu LEGALNO da igraju u ligama po Srbiji? Zar ne bi do sad vec svi klubovi iz RS igrali derbije sa Cackom, Cukarickim, Radom i slicno? Ne budi smijesan.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
ne mere brez palitike, da ga jebeš. i tako će uvijek biti dok god nisu riješena krupna politička pitanja u državi. pošto ne pratim situaciju u vezi FS/NS BiH, oćel mi neko objasniti zašto je sporno to preCjedništvo? ako se mi unutar saveza dogovorimo, zašto se UEFA miješa, ako to nama "odgovara".

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2011, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovi Bošnjaci svaku rečenicu počinju - u svakoj drugoj normalnoj državi bla bla bla... Jel vama ova lakrdija liči na državu a još više na normalnu državu?
A ovaj šta kaže da sam neupućen... Neko je nekad obećao jednog predsjednika saveza, ko je vam to obećao i kome ste vi obećavali, savršeno me ne zanima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]