У штампи то је излгедало овако:
Citiraj:
Лазетић оптужује, Аџић одговара
Аџић: Нисам био некултуран
Као што је и обећао, Никола Лазетић се обратио фудбалској јавности и навијачима Црвене звезде у жељи да објасни због чега више неће носити црвено-бели дрес. Његово саопштење преносима у целости, а испод и одговор Ивана Аџића на Лазетићеве оптужбе:
Желим да се обратим српскоj фудбалскоj jавности и навиjачима Црвене звезде на овакав начин, писменом формом, jер не бих желео да било коjа моjа изjава пре или после овога буде протумачена погрешно. Не веруjем да jе потребно да наглашавам, али нека се jош jедном чуjе да сам звездаш целим срцем и да моjа коначна одлука да не продужим уговор ни мало не може да промени моj однос са клубом, навиjачима и саиграчима! Моjа одлука jе коначна и донео сам jе из више разлога.
Пре две године сам се вратио у Црвену звезду, и тада направио велику прекретницу у свом животу. После осам пуних година играња у наjjачоj лиги на свету, италиjанскоj Сериjи А, одлучио сам да се вратим и тиме у потпуности задовољим своjе личне потребе (поред играња у вољеном клубу, желео сам да будем са сином Луком). Одмах сам ставио до знања, себи, али и свима око себе да ми новац ниjе био примаран, и да сам са милионским примањима у иностранству дошао у Звезду и потписао двогодишњи уговор, према коjем сам имао прве године 200.000, а друге 250.000 евра.
У моменту потписивања уговора у клубу су били играчи (Короман,Клео, Броновицки, Гаj, Шишић, Паркер, Џеферсон...) коjи су имали примања око 300.000 евра! Jасно jе да од старта нисам желео да се ни по чему издвоjим, па сам пристао и на много "скромниjи" уговор. Такође, потпуно искрено, као и сваки други звездаш сам у другоj години свог боравка у клубу дао пуну подршку новим људима коjи су имали нову енергиjу и, као и сви навиjачи кренуо у трку за осваjање бар jедног трофеjа. Пред краj сезоне смо осваjањем националног Купа урадили оно чиме данас сви треба да се поносимо. Jа сам као капитен Звезде посебно поносан и срећан, али желим и да подсетим на добро познате разлоге због коjих смо три кола пре краjа изгубили титулу првака.
Посветио сам се свом послу у Звезди од почетка до краjа потпуно искрено и одано. Више нисам могао и умео. У пар мечева сам морао да паузирам због повреде или картона, али и ту сам показао своjу љубав према клубу, jер сам одлазио о свом трошку и на сопствени ризик, али увек у договору са клубом, да се лечим и код фамозне докторке Мариjане само да бих се што пре вратио на терен. Имао сам сjаjан однос са свима, од саиграча и тренера, преко људи у клубу до навиjача. Сада, када сам завршио своjу мисиjу у Звезди желим свима да се захвалим, али и да изразим убеђење да сам се клубу и навиjачима одужио играма и понашањем на терену и ван њега! Био сам капитен jедноj младоj екипи коjа jе показала више него сто може и вратила навиjачима и клубу jедан трофеj, али и нешто вредниjе од трофеjа, враћена jе вера у боље сутра!
Нисам љут на клуб, jер потпуно разумем ситуациjу у коjоj се налази! Али сам разочаран начином на коjи jе Иван Аџић разговарао са мном! Ако изоставимо чињеницу да ме jе позвао последњег од свих играча на разговор, два дана пред почетак припрема и ако изоставимо чињеницу да ми jе истекао уговор и да jе знао да jе моjа жеља била и да останем у Београду, да желим да играм са Звездом у Европи и да желим да будем са своjим сином, питам се зашто jе чекао последњи дан да ме позове и понуди ми услове коjе jе могао да понуди и пре одласка у Америку? Без обзира што сам очекивао да као капитен тима будем позван први на разговор и да директор поразговара са мном, да анализирамо заjедно неке детаље из претходне сезоне, чуjе мишљење свог капитена о стварима кроз коjе смо заjедно прошли и треба да прођемо, све jе на краjу изгледало, наjблаже речено неозбиљно. Директор ме jе позвао и наш разговор jе траjао читавих пет минута!
Ниjе било ни речи о дугу клуба према мени, а он jе огроман! Ниjе споменут ни план за следећу сезону (амбициjе клуба и играчки кадар) и моjа улога у истом! Уместо спортске приче и разговора о свему ономе сто нас чека у наредноj сезони коjа ће бити много али много тежа него претходна (показали смо да можемо) директор ме jе прво на веома ружан, некултуран и увредљив начин (уличним речником) критиковао да нисам био професионалац, да сам играо када сам хтео, да сам се "зез.." целе године и да нисам имао значаjну улогу у тиму. После такве поставке ствари са његове стране, уговор коjи ми jе понудио на годину дана са дупло мањим износом jе изгледа само био начин да jа не потпишем нови уговор и тако jа будем jедини и искључиви кривац. И као такав будем приказан у jавности.
Желео сам да останем и било jе места разговору и договору око уговора. Али начин, време па и ситуациjа да су случаjно или намерно сви остали (председник, генерални секретар...) били на неком службеном путу баш на дан када су мене позвали на разговор ми jе jасно ставила до знања став клуба. Мени jе то било довољно да схватим о чему се ради и да донесем коначну одлуку! Напуштам Звезду, jер ништа од овога, наjблаже речено - ниjе истина. Моj однос према клубу, од тренутка када се уђе у свлачионицу, па преко изласка на терен и одласка са стадиона био jе нешто много, много више!
Одлазим поносно!
Одговор Ивана Аџића на Лазетићеве оптужбе је поприлично кратак јер, по речима спортског директора, не жели да продубљује причу:
„Услове је одредила управа, ја сам их само саопштио. Мислим да су били крајње коректни, обзиром да се ради о играчу који има 33 године. Поред основице били су предвиђени поприлични бонуси за резултате у домаћим такмичњима и Европи. Разговор није могао да се обави раније јер сам чекао став клуба који је зависио од буџета, а то да сам се понашао некултурно није тачно. Нисмо били сами на састанку, а зна се добро ко је први почео да виче. Нема, међутим, потребе да продубљујемо причу.”
Без обзира ко је од њих двојице у праву, а истина је обично негде на средини, ово је још један случај након кога остаје горак укус. Црвена звезда и Никола Лазетић су овај спор морали да реше на други начин.
Преузето са: redstarblegrade.com
Како год штета што је отишао, он и Оги би ове сезоне били убитачна крила.