Kakav Bunjevčević, taj se u klubu pita onoliko koliko i ja. Nema on nikakvog prevelikog uticaja, već je isključivo alibi i tzv. pano, postavljen ispred uprave, koja ga nagurava u prvi plan, kad treba opravdati neke nerazumne poteze ili promašaje, kojih je, da se ne lažemo, bilo napretek. Drugi njegov zadatak je da, kad (opet) uprava, odvrne slavinu iz koje teku sredstva za transfere,on ode do igrača koje je pronašao i ponudi im ugovore. Zato se oteže, sa dolaskom igrača, jer Bunjevčević NEMA te pare uvijek na raspolaganju. Pa nije valjda toliki moron, da ima na raspolaganju tovar para, a da traga za igračima koji nemaju ugovore. Posljednja tri najavljena pojačanja, pravi su biseri skautske službe. Nikola Lazetić bivši reprezentativac i prvotimac italijanskih timova. Nino Pekarić prije dvije sezone, jedan od najboljih odbrambenih igrača domaće lige i Nikola Petković, čovjek koji je po opštoj procjeni, naš ponajblji bek u posljednjih nekoliko godina. Ovakve igrač bi i pokojni Rej Čarls primjetio kao kvalitetna pojačanja. Pisao sam već na Zvezdinom forumu, pa mi se ne da da ponavljam, ali mislim i dalje da postoji plan i da se radi sistematski, ali ne da se tim podigne, već naprotiv, da se načisto obezvrijedi, čime bi se Miškovićima, na dva načina otvorio prostor za privatizaciju. Ili putem niske cijene, koja konstantno pada, iz dana u dan, ili putem toga da se Mišković jr. vrati kao spacilac, nakon niza katastrofalnih poteza i promašaja, čime bi zadobio apsolutno povjerenje UO i Skupštine. Ukoliko bi pametnice otpustile Zemana, došli bi u stiaciju da moraju da mu isplate milion eura, jer je čovjek ugovor potpisao na dvije godine, a sami su rekli da mu je plata pola miliona godišnje. Zato ne vjerujem o priče o "slučajnim" pogrešnim potezima, već samo u namjerne greške, koje vode ka kolapsu. Ne mogu da povjerujem da bi neko zdravog razuma, sam gomilao igrače na pojedinim pozicijama u timu, a pritom neke (ključne), ostavljao nepopunjene. Ko prati Zemanove taktičke zamisli, može da zaključi da on insistira,m i da mu igra počiva, na kvalitetnim i brzim štoperima, koji pokrivaju bekovske izleta u napad, te kvalitetnom centralnom veznom igraču. Obe te pozicije su, gle čuda, deficitarne. Slučajno?
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|