banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 11:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Hm...
PostPoslato: 20 Jun 2006, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ratomir Dujković all the way!
Od ovih ostalih mi se diže kosa na glavi. Kad gledamo kakav bi neko bio kao selektor reprezentacije, moramo da obratimo pažnju na njegov učinak na međunarodnoj sceni. Tumbaković je sa Partizanom ispisao neke od najcrnjih stranica našeg klupskog fudbala i ja mu lično ne bih dao da vodi ni reprezentaciju Ccentralnoafričke republike.
Ljupko Petrović jeste osvojio Kup šampiona, na čemu ćemo mu vječno biti zahvalni, ali to je bilo prije 15 godina. Nažalost, njegovo shvatanje igre je veoma slično Petkovićevom i tu ne bi bilo nekih bitnijih promjena. Takođe mislim da Ljupko nema harizmu koja je potrebna za funkciju selektora i da bi i kod njega svoje mjesto u timu našle umišljene "zvijezde" koje će na reprezentativnim utakmicama da šetaju po terenu i da hvataju zjale.
Još jedan argument protiv Tumbakovića je njegova otvorena averzija prema Crvenoj zvezdi. Ne može da vodi reprezentaciju neko ko će sigurno da forsira igrače iz jednog kluba na račun ostalih. S druge strane, Ljupko Petrović je zvezdaš, ali mislim da to kod njega ne bi bilo toliko izraženo. S druge strane, kod Slavoljuba Muslina sigurno bi. Ja sam bio najsrećniji čovjek kad je on otišao iz Zvezde, a kad je još zdimio i Džajić, mojoj sreći nije bilo kraja. Nažalost, došao je Piksi. A takođe nažalost, onaj antihrist Bjeković je i dalje u Partizanu i nema izgleda da ode u ovom eona.
Jedan od razloga što sam podržavao Iliju Petkovića je i što veze nema sa ova dva naša najveća kluba i samim tim je neutralniji. Mislim i da to treba da bude jedan od kriterijuma za izbor novog selektora. Što se tiče Bore Milutinovića, što dalje on bude od reprezentacije, ja ću biti srećniji. Sjetimo se da je njemu ne tako davno nuđeno mjesto selektora i da je to odbio da bi otišao u HONDURAS. Tako da onaj ko njega bude opet zvao, može da bude samo bos po glavi.
Radomir Antić je odbio, srećom. On je još jedan od veoma precijenjenih trenera. On može da pravi rezultate sa jakim timovima, ali mi nemamo jak tim, zapravo mi tek treba da FORMIRAMO tim, a Antić nije za to. Osim toga, zašto moljakati nekoga ko to očigledno neće? Valjda bi nekom trebalo da bude čast da bude selektor reprezentacije, bez obzira koliko ona jaka bila i da Savez može da bira među stručnjacima koji žele da rade taj posao, a ne da mole ljude na koljenima.
Prema tome, treba nam ili strani trener (zbog discipline i nepotpadanja pod uticaj Partizana i Zvezde) ili neko ko je van našeg fudbala a ima rezultate. Ako Gana ostvari dobar rezultat na ovom prvenstvu, znači da Dujković stvarno vrijedi (za sada ipak ne možemo da sudimo na osnovu jedne dobre utakmice protiv Češke, ali nadamo se da će ih biti još) i u tom slučaju treba učiniti sve što je moguće da njega dovedemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2006, 16:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jan 2006, 17:32
mislim da nas jedino moze da spasi stranac na klupi, koji ce biti neopterecen klupskim odnosima i "zasluznim" igracima i koji ce voditi ekipu u jednom 4-godisnjem ciklusu i poceti sa stvaranjem ekipe od nule. no, problem je naci selektora koji bi zelio na duze staze da radi sa grogiranom reprezentacijom. mozda leo benhaker, ako ima snage za jos jedan ciklus.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2006, 16:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Nitro je napisao:
Zivo me zanima sta ce da se desi poslije Petkoviceve ostavke...

Eh sta - procice ova euforija razocarenja u reprezentaciju, pa ce opet dovesti nekog osrednjeg trenera koji ce opet zayebati stvar - ili nekvalifikovanjem na Euro 2008 ili ce tamo baciti pushu, kao sto se sad desilo... I tako ce zaokruziti 10 neuspjesnih godina od ukidanja sankcija.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2006, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na stranu što će većina ovih reprezentativaca (osim Miloševića i Krstajića vjerovatno) opet zaigrati, već od sljedećeg ciklusa kvalifikacija. Kuku si ga nama...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2006, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Inače, u svjetlu najnovijih događaja, Dudića izbacujemo iz tima i stavljamo u rukometnu reprezentaciju. Možda eventualno može da ostane u fudbalskoj, ali samo na mjestu golmana.

P.S. Kakav idiot.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2006, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
E pa Nitro, uz svo duzno postovanje, ovo sto si rekao za Jankovica, cist promasaj.
Jeste da on ima neke svoje bubice, ali uz autoritetnog trenera igrace kao zmaj, jer ima Extra talenat.
VIdjeces ga kod Bajevica.
Nije ni za prvu postavu Zvezde, nadam se da si se salio sa ovom izjavom.
Sta si ocekivao od covjeka koji je tlenat i koji vrhunski igra, (kad ga dobro motivisu), a ode na neko takmicanje za mlade umjesto u A selekciju, u koju su otisli gori od njega???
Igrao je lose posljednjih mjesec dana, jer nema motiva, a Zenga nema autoriteta da ga pritisne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2006, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Nije ni za prvu postavu Zvezde, nadam se da si se salio sa ovom izjavom. Sta si ocekivao od covjeka koji je tlenat i koji vrhunski igra, (kad ga dobro motivisu), a ode na neko takmicanje za mlade umjesto u A selekciju, u koju su otisli gori od njega???

Nisam se salio. Sa onakvim stavom i igrama koje pruza u posljednje vrijeme njemu tamo nema mjesta. Okuka koji ga je trenirao u mladoj selekciji, je rekao upravo to sto sam ja naveo, da Jankovic ima ozbiljan problem u glavi i da mora da ga rijesi sto prije inace od njega nista nece biti (isti slucaj kao sa Vukcevicem). Nije se slucajno bas on potukao sa Bisevcem na treningu. A uostalom na to takmicenje za mlade je otisao i jedan Klas Jan Huntelar, koji je bolji igrac i od njega i od polovine holandskih napadaca, pa opet mu nije bio problem da igra i bude najbolji, ali "veliki" Bosko Jankovic iam problem da se motivise za takvo takmicenje...
Pa taj momak se digao kao da je osvojio zlatnu loptu, nakon dvije tri dobre utakmice, sta bi tek bilo da je pozvan u "A" selekciju. Nije vise klinac pa da mu se tolerisu bubice u glavi. Momak ima 22 godine. On nema motiva da borbeno odigra derbi sa Partizanom, pa sta od njega ocekivati... Kamo srece da ga Bajevic malo propusti kroz sake, jer sam pratio njegovo ponasanje na terenu kroz dobar dio proljecne sezone. Sve se svodi na cekanje lopte, neke nonsalantne driblinge i priliku da izvede slobodnjak. Izmedju toga se prevrce po terenu, pravi grube, a nepotrebne faulove i uopste se ponasa kao da citav tim treba da igra za njega... Steta bi bilo vanserijskog talenta, ali bio je i Lazovic isti takav talenat, pa sta je sa njim bilo... Treba njemu privezati koju rodteljski samar, za svaku glupost koju napravi na terenu i van njega. Popravio bi se za mjesec dana...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 00:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Yebote Nitro, ti si postao gori nego ja - samo bi nekoga samarao ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 09:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Draco_Malfoy je napisao:
Yebote Nitro, ti si postao gori nego ja - samo bi nekoga samarao

To ja vise figurativno mislim, ali tom momku bi stvarno dobro dosla koja lekcija iz ponasanja i odnosa pream igri...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Srbiju ocekeju velik posao. Trebaju prvo naci trenera,pa onda taj trener treba da oklopi ekipu. Mnoge se igraca oprostilo nakon debakla na SP,.

Kvalifikacije sa EP pocinju vec u sebtembru,mnogo posla.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2006, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, mnogo posla a malo vremena. Imajući u vidu kilavost ljudi u Savezu (koji bi zapravo trebalo prvi da budu na udaru promjena), vjerovatno ćemo selektora dobiti tri dana prije prve utakmice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Kao sto rekoh, Bajevic ce ga pritisnuti.
Sjeti se ovoga kad krenu kvalifikacije.
On je na tom prvenstvu bio vec jednom, i bio 2. tako da ga ne mozes tako lako motivisati. Tacnije, nikoga. Sa jacim ciljem bice dobar.
Taj holandjanin je tesko bolji od ikog u svom timu, a Jankovic je bar o petorice.
To je razlika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Problem se sijece u korijenu. Na pocetku prvo treba ocistiti augijeve stale u savezu. Nesposobne rukovodioce u nezasluzenu penziju! Sve koji su su godinama unistavali reprezentaciju.. Miljanica (Sta on ono bjese: srpski Crnogorac ili crnogorski Srbin - Niksicanin) koji jos uvijek debelo vuce konce iako je samo "pocasni"... :evil:

Ma ljudi, samo "sjecom knezova" stvar se moze postaviti na zdrave noge.
Nadam se da ce pokazati iole ljudskosti i postovanja prema narodu (poreskim obveznicima) i sami napustiti fotelje i drzavne jasle! Tek tad ce da dodju treneri i selektori koji nesto vrijede u evropskim i svjetskim konstelacijama odnosa. Pitate li se zasto Milutinovic ni jednom nije zavirio u ove stale? I mislim da bi bilo najbolje da jedan stranac u ovom momentu dodje na kormilo.

I tek na kraju zvati momke koji ce da ginu za dres, poput Ergica, Koromana, i sl. pa zasto ne i Vucinica ako pokaze srce!

Fudbalska Crna Gora nema sta da trazi u evropi i svijetu u sljedece 2-3 godine, Srbija nasuprot njoj ucestvuje u kvalif. za EP 2008. Mislim da ni Vucinic, a ni Vukcevic, kao i mnogi drugi nece zalud traciti ovo vrijeme igrajuci tamo neke lijeve prijateljske u "cast" Crne Gore.
Naravno kod ovih igaca potrebna je dupla provjera da bi ih na kraju primili za repku neke nove Srbije!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]