Nitro je napisao:
Pa sad da je Drogba "najjaci napadac na svijetu", dalo bi se raspravljati, mada se vec vodila rasprava na slicnu temu (Ibrahimovic vs. Ronaldinho)...
A da je Obala Slonovace jaka - jeste...
Didier Zokora, Aruna Dindane, Drogba, Bonaventura Kalou. Dovoljno da se covjek zabrine...
Dobili smo najbolju mogucu grupu. Ako je prodjemo, bice to ravno osvajanju prvenstva, a ako ne prodjemo ovako jaku grupu, niko nece da zamjeri...
Holandjani prejaki, ali uzimali smo bodove i jacima... Igraju leprsavo, a Petkovic za tu lersavost ima lijek.. Duljaj, Nadj, Kovacevic... Sve go defanzivni vezni igrac, ili po modernom fudbalskom rijecniku receno vezista - koljac... O odbrani ne treba trositi rijeci...
Argenitnu ne poznajem dovoljno, ali imena djeluju zastrasujuce... Malo su tanki na taktickom planu, ali kompenzuju to improvizacijom na sredini terena... Riquelme, Aimar, Veron... Nevolja na terenu, ali ni jedan od njh nema dobre defnazivne karakteristike.Dobrom kontrom moglo bi se i protiv njih. I naravno tajnim oruzjem - Zigicem. Za njega nemaju odgovor, ma koliko Samuel bio dobar...
OS jaka, ali imena ne igraju fudbal. Drogba im je sve... Gledao sam ih protiv Francuza u prijateljskom mecu i znaju da igraju fudbal, ali i oni su tanki na taktickom planu (gdje smo mi najjaci). FIzicki su sigurno jaci, ali mi smo tehnicki bolji.. Znaci vjerovatan egal ili nasa minimalna pobjeda. Drogba protiv kolektivne odbrane ne moze puno sam. Ostali su dobri, ali nisu bas uvjeriljivi...
hahaha
"mi smo tehnicki bolji" hahahaha
u modernom sportu, tehnika je tako malo vazna da je to strasno.... dzaba ti tehnika ako si fizicki nespreman... obrnuto se vec moze trpiti....
cuj, tehnicki bolji