рЕпУбЛиКа СрПсКа je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Холанђани, Чеси и Турци неће видјети баража за СП, а све су то далеко боље и реномираније екипе. Слична ствар би се лако могла десити и Хрватима. Нисам толико помно пратио квалификације, али кад се баци један општи поглед, не видим разлога за разочарење - у групи са три учесника задњег ЕП (на којем је учествовало пола Европе, али добро, ми нисмо ни тад) од којих је један полуфиналиста, Србија ће вјероватно да буде прва у групи, а отићи ће у бараж у најгорем случају. То је, сложићете се, веома добро постигнуће мале земље без неких великих фудбалских имена.
Ако те не мрзи, наведи аргументе за три наведене.
Холандија је велико име, али само велико име. Они озбиљна екипа нису већ 4 године. Чеси исто. Турци то никад нису ни били, с изузетком оне Шукур-Рушту генерације.
Мсм нисмо ни ми ништа специјално, али поменути нису ништа јачи од тих и таквих нас.
Ја се не водим осјећањима у овим опсервацијама, већ чињеницама - Холандија и Турска имају далеко јаче лиге од Србије, Чешка јачу, не далеко али осјетно. Даље, све су ове екипе у задњих 10-15 година играле нека полуфинала и финала битних такмичења, ЕП и СП. Србија није прошла групу од 2000, и кад би се успјела квалификовати. На овај списак сам мога додати и Грчку, о чијим успјесима у задњих 15 година можемо сањати не само ми, него 80% екипа на свијету. Поента је да је Србија сад сама, без Југославије, Црне Горе, без поштене инфраструктуре, организације, стручног кадра, а богами ни играчког. У свјетлу свега тога, ово је успјех, вјерујем да ће Грузија за који дан бити Гузија
Што се Аргентине тиче, чврсто вјерујем да ће гаучоси на СП, не би то било исто без њих. Мислим, СП са Исландом и Буркином Фасо (уз дужно поштовање рибарима и гоничима слонова) без Аргентине, куда иде овај свијет? Но, гаучоси све држе у својим рукама, с побједом су сигурни бар у баражу, распоред им иде у прилог...