i nakon prespavane noci,osjecanja su mi pomjesana...
vels je mozda ekipa s kojom smo i najcesce u kvalifikacijama....ja bar pet puta pamim!
uefa kao da to namjerno radi...da smo sa spanijom...velsom...farskim ostrvima,i jos nekima-svake druge,trece kvalifikacije u grupi!
a recimo sa nekima apsolutno nikad ne pamtim da smo bili...otkud znam...svedska...njemacka....izrael....itd...
sta hocu da kazem...da smo pod cetiri naziva nasih drzava igrali protiv velsa,i apsolutno nikad nismo izgubili,naprotiv,uglavnom su bile pobjede,ubjedljive....
zato remi sa njima,za nekoga poput mene i ne moze biti bogzna kakvo postignuce....
al malo me zamislio i ovaj popketov post....da smo odigrali remi protiv polufinaliste upravo zavrsenog Eura.....na njegovom terenu...uz to,bili i u najmanju ruku ravnopravni,po meni cak i bolji....
znaci,sredina izmedju ove dvije krajnosti je taj neki remi....koji je mozda i ok.....jer najlakse je u ovom sistemu kvalifikacija pratiti stanje po tome ko je koliko bodova "izgubio"...a velsu je ovo sesti izgubljen bod,nama cetvrti....plus nam jos dolaze....znaci,u finoj,opipljivoj prednosti smo u odnosu na njih,a austrija,sa sedam izgubljenih je skoro otpisana....znaci jedino su irci,sa samo dva izgubljena u prednosti na nas....i jos im idemo...
s te strane,ovaj bod sinoc neuporedivo vise znaci nama nego velsanima.....preciznije,mitrov gol je vazniji iz razloga sto je njima otkinuo dva,nego nama donio jedan...
bice ovo dobro!