zerocool je napisao:
Ja bih samo volio vidjeti kako bi oni igrali da sudije sviraju sve sto bi se moralo svirati.
Hm, pa šta misliš što malo-malo pa mijenjaju pravila tamo

Treba zadržati popularnost lige po svaku cijenu pa i po cijenu kvaliteta košarke, jer prosječnog gledaoca više zanima bjesomučna trka, bombardovanje trojki i alej-upovi nego ima li plejmejker smisla za organizaciju boljeg napada. Bitan je money i da ti od jednog DeAndre Džordana napraviš "velikog centra"

Čovjek je otprilike nivo Vilt Čemberlen razvojne lige, realno koristan igrač ali kuju ga u zvijezde pretjerano, i to je samo jedan primjer. Ne želim ovim da ih nipodaštavam, da, u NBA je i dalje gro svjetskog kvaliteta košarke individualno gledano, ali kad se igra po nekim realnim pravilima dolazi do izražaja koliko su ti igrači ustvari ukalupljeni u svoje NBA role i da im nedostaje smisla. Pa nisu oni poveli B-tim nego uglavnom mega popularne igrače. Kajri Irving je nadigrao Stefa Karija u finalu, Golden Stejt zavisi od Grina koliko od Stefa, Batler je eksplodirao, Durent znamo ko je, trenutno glavna zvijezda između dvije sezone, Karmelo Entoni uz Durenta njihov najbolji reprezentativni igrač, Kazins prvi centar lige..
Uzeće oni Olimpijadu, ali ja samo znam da nema šanse da se više cimam da ustajem u pola 4 i gledam polufinale NBA. Šta ima da im se klanjam kad su im Teo i Jokić objašnjavali košarku sinoć, a naročito Teo koji je bio pod strašnim pritiskom. Čovjek lagano može da igra tamo, ali ga ne zanima to. Možda ode pred kraj karijere čisto da mlatne pare i zeza se bacajući najbolje alej-upove koje su vidjeli