banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 25 Jun 2026, 08:04 Danas je 25 Jun 2026, 08:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 4197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 210  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ABA liga
PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Suzu sam pustio :( . Mnogo smo nauspjesna kosarkaska nacija danas :(

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
To se trebalo gospodinu Vujoševiću reći, prije 10 godina, da uništava srpsku košarku...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Jeste, prije 10 godina smo dominirali kosarkom, jos imali i EP u Srbiji koje smo osvojili, jel tako Vuce? A u posljednje 3-4 godine redovno ispadamo u grupnim fazama, a o medaljama i OI mozemo samo sanjati. Nema sta, stvarno smo propali.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Dukke je napisao:
To se trebalo gospodinu Vujoševiću reći, prije 10 godina, da uništava srpsku košarku...

Mala ispravka, gospodin Vujosevic je vas unistavao. :cat:

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Апсолутно.
Млађе категорије и потрефе некад неко злато.
Дворану не може напунити ни репрезентација.
Професионална кошарка се игра само у једном граду.
Стартне петорке два највећа клуба чине сви само не Срби.
Последњи велики клупски успјех је био онај 2010. године.
Женска клупска кошарка је на апаратима.
Домаћа лига и не постоји, сем формално.
КЛС мијења правила по неколико пута у сезони.
А Небојша Човић освједочени криминалац свиме тиме ведри и облачи.
Народ, дефинитивно боље живи.

Citiraj:
Jeste, prije 10 godina smo dominirali kosarkom, jos imali i EP u Srbiji koje smo osvojili, jel tako Vuce? A u posljednje 3-4 godine redovno ispadamo u grupnim fazama, a o medaljama i OI mozemo samo sanjati. Nema sta, stvarno smo propali.

Ти не прочита мој пост. Рекох 14 година та агонија траје. Ти си веома коректан лик на форуму, па ниси попут неких се одмах повео том навијачком субјективном перцепцијом. Напомињем ЧЕТРНАЕСТ ГОДИНА.

О осталом рекох изнад.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znaci otprilike kad je Partizan poceo sa dominacijom. Jel to znaci da je Partizan glavni krivac za propast nase kosarke? :D
Kazes 14 godina, tad je Covic bio niko i nista, priznaces da je glupo kriviti njega za sve. A vi koji ste dominirali u tih 14 godina zajedno da Vujosevicem ni krivi ni duzni, zvuci malo glupo, zar ne? A daleko od tog da je Covic nevinasce, ali i ti tvoji su manje vise isti.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

enc0re je napisao:
Dukke je napisao:

Mala ispravka, gospodin Vujosevic je vas unistavao. :cat:

Ima smisla Zvezda= Srpska kosarka :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ocekivao sam takav odgovor :D Vrijedilo je rizikovati :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pustite raspravu..

Ja sam ubijedjen da ih/vas uzimamo ove sezone. Nece imati mnogo bolju ekipu sudeci po tome sta produzavaju a sta vracaju. Ko ce docekati da pocne...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dajem vam jednu pobjedu u regularnom dijelu, u polufinalu ili finalu ABA vas cistimo sa metlom, domacica ce ici na 3:2 za nas. To je neka realnost za sada bez obzira kakav roster budemo imali. Sistem i trener su tu dugo vremena, nece biti mnogo promjena, ne vidim sta bi se moralo desiti da bude drugacije. Istina otisli su 2 od 3 glavna igraca ali tako je bilo i prosle godine.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Znaci otprilike kad je Partizan poceo sa dominacijom. Jel to znaci da je Partizan glavni krivac za propast nase kosarke? :D
Kazes 14 godina, tad je Covic bio niko i nista, priznaces da je glupo kriviti njega za sve. A vi koji ste dominirali u tih 14 godina zajedno da Vujosevicem ni krivi ni duzni, zvuci malo glupo, zar ne? A daleko od tog da je Covic nevinasce, ali i ti tvoji su manje vise isti.

Пођимо од претпоставке да ми дискутанти на овој теми клупску кошарку пратимо последњих 17-18 година. Данас је 2016. година.
Нек нам друга претпоставка буде да исто толико (колико толико) пратимо српску политичку сцену.
И нек нам трећа претпоставка буде да у свом духу тоталитета не занемарујемо рационализам као неизоставни фактор закључивања. Е ту можемо увидјети неколико више него важних фактора који су допринијели да српска кошарка данас буде на овако ниским гранама. Наравно ако српску кошарку гледамо као цијелину, не кроз њен један дио.

Кренимо редом (само без устаљених опаски појединаца, ко ће читати романе)

У сезони 2001-2002 кренула је ера КК Партизана, освојена је титула у вјероватно најјачем домаћем такмичењу од 1996.те на овамо. Српска лига је у том тренутку имала 5-6 за домаће услове одличано организованих и јаких клубова. Сјајних играча. Лига у којој је практично свак свакога могао добити. Побједе Ива Зорке, Слоге из Краљева или Здравља из Лесковца над највећима нису били чудо. Већ посљедица квалитета. Партизан је у тој сезони био најбољи, а тада је у лиги играло 99% домаћих кошаркаша.
Тада су српски клубови играли домаћу лигу. Сем Будућности.
У тим тренуцима, подсјећања ради, Небојша Човић је био замјеник премијера, шеф Координационог тима за Космет. Истина и први човјек ФМП-а.

Након ове сезоне, српски клубови су изашли са јасним ставом - желимо домаћу лигу, не занима нас Јадранска, Будућност нек је игра. Јасан став. И док су клубови правили планове за нову сезону у тада објективно петом или шестом такмичењу по квалитету у Европи (не заборавимо да је тада Палаканестро био друга димензија у односу на што је сада, да је Литванска, али и Француска лига била далеко јача, па и Грчка копље изнад данашње), дешава се да представници једног клуба, крше постигнут договор и приступају тада Гудјеру. Ко ? - КК Црвена Звезда. Зашто?

На питање који је клуб следећи прекршио договор и директно утицао на слабљење српске клупске кошарке, а самим тиме и уништавање КЛС-а, право одговора и погађања је једанпут! Наравно - ФМП.

И већ тада је било јасно да српској клупској кошарци нема спаса. Тада су српски представници из Савеза пристајали на уцјене и ултиматуме, усмена обећања. Прво је наређено Вршцу да уђе у такмичење, а након тога и свим осталим клубовима из врха. Наравно претходно са Бартомеуом потписан један од најштетнијих уговора у историји српске клупске кошарке, гдје је српска кошаркашка лига временом постала значајна колико и она Сан Марина. То се на крају крајева видјело како су године пролазиле. Они који тако брзо не заборављају сјетиће се да је до прије пар година успјех у домаћем такмичењу бодован, у домаћем купу такође. Јадранска је у почетку имала 4 евролигаша. Данас? - 1. Са великим шансама да и тај један ускоро не буде у елити.

Могао бих роман писати, знамо шта имамо данас. Такмичење које нема сврху. И нажалост, они који хоће анализирати, могу видјети шта смо све изгубили.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Kakve veze ta prošlost ima sa današnjim kk Partizanom?
Konkretno pitanje, šta kk dobije istupanje iz aba lige, i šta aba liga gubi istupanjem Partizana?

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Зашто се одмах хватате за Партизан. Није Партизан српска кошарка. Он је њен дио. Мислим да сам био јасан од првог поста на теми. ;)

Одлуке људи који су водили КСС и нарочито оних који га данас покушавају водити су катастрофалне по будућност српске кошарке.

Наведени конкретни примјери. ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Igokea dovela Strahinju Micovica. Nista posebno, KLS igrac, po meni greska.

Evo Lazarevica sa svojim uzrastom, zvijerka u najavi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uOP4zijC_Ak[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=uOP4zijC_Ak

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2016, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
дринин вук je napisao:
_зока je napisao:
Sereš puno Vuče.

Могуће.
Међутим, то што ја можда "серем" апсолутно ни на један начин неће ослабити српску кошарку. А ово што појединци од исте раде већ пуних 14 година, а нарочито у последњих 3-4 итекако урушава оно што су градиле генерације српских, југословенских кошаркаша. Не треба бити пуно интелигентан, а нарочито кошаркашки образован, да се види у ком смјеру иде кошарка на овим просторима. Отићи ће једног дана Дуда,Кари и Жељко. Отићи ће и СНС... Шта ће остати?! Једно велико ништа. Тада ће бити касно. Ми смо били земља кошарке. Ми својим унуцима ћемо моћи причати о злату, о Индијанаполису о једном Дивцу, Бодироги, Салету... То и није тако битно. Битно је да се српска кошарка свела на Београд. И битно је да нема никаквог реда и да ради један човјек што хоће. Човјек - оличење подгузне муве и истински љубитељ преваре.

Majstore, otišli su oni, praktično odavno. Prvi Željko, nakon što je dobio raspalu zlatnu selekciju koja se urušila za mandata ... izvijesnog prethodnog selektora...
Kari Pešić je probao da se vrati, po sopstvenim riječima da ojača još jedan klub, da pomogne srpskoj košarci, otišao je kao popišan iz više razloga. Usput je za godinu dana stvorio jednog Bjelicu.
Duda je započeo priču ove reprezentacije sad, ali ni njega nema već duže vrijeme. Ne vidim da smo praopali od tada?

Pričaš o Divcu, Bodirogi... pa zar se ne priča sad o Jokiću? Teodosiću? Bjelici? Bogdanoviću? Jović rekorder Evrolige po asistencijama? Srebro 2014. išta? Igrači o kojima pričaš su produkt velike zemlje, uređenog sistema koji je bio na jakim nogama bezmalo 50 godina, a sada imaš osiromašenu i očerupanu Srbiju gdje nema para čak ni za te beogradske klubove.

To što sada jedan čovjek radi šta hoće, nakon što je dugo neki drugi čovjek radio šta hoće, već razumijem da je mnogima problem, ali eto, možda tek koincidencija, za vrijeme ovog drugog što radi šta hoće mi ponovo postajemo velesila. Ne znači da ima veze, ali je u najmanju ruku simpatično :)

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2016, 09:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Dajem vam jednu pobjedu u regularnom dijelu, u polufinalu ili finalu ABA vas cistimo sa metlom, domacica ce ici na 3:2 za nas. To je neka realnost za sada bez obzira kakav roster budemo imali. Sistem i trener su tu dugo vremena, nece biti mnogo promjena, ne vidim sta bi se moralo desiti da bude drugacije. Istina otisli su 2 od 3 glavna igraca ali tako je bilo i prosle godine.

Pojacanja na 1 i 5 vam moraju biti BRUTALNA za nesto slicno. Jacob Pullen i Nikola Milutinov to nisu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2016, 10:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dve-tri dobre sezone i već udarila krv u glavu :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2016, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Al stvarno...drinin ima problema sa gledanjem ko je ciji produkt....sve ono sto je naveo je bio produkt stare skole i sistema....i treneri i igraci....novi sistem je dosao (nimalo dobar da se ne lazemo) i mi tek sada, 10 godina kasnije nalazimo svoje mjesto u njemu....sistem u kojem menadzeri sve vode i rade...Vujosevic u kojeg se cijeli partizan kleo nije mogao da napravi pleja citavih 10 godina, sasvim slucajno nasa reprezentacija je u tom periodu bila krsh zivi kao sto je hrvatska krsh zivi vec milion godina...sad kad smo naucili da klubovi treba da se vode ovako kako se vode i igraci treba da se prave ovako kako se prave sad to ne valja jer u reprezentaciji ne igraju partizanovi igraci....malo mi je to suplje....

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2016, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

enc0re je napisao:
skeva je napisao:

Pojacanja na 1 i 5 vam moraju biti BRUTALNA za nesto slicno. Jacob Pullen i Nikola Milutinov to nisu.

Ili precjenjujes snagu ostalih ekipa i potcjenjujes snagu Zvezdinih "vodonosa", a i ne racunas na napredak nasih mladih snaga. Mislim moze se desiti da ne osvojimo, kosarka je to, ali ipak ce EL uraditi svoje, Guduric ce npr poslije 30 EL utakmica biti mnogo bolji.
Sto se Milutinova tice, od njega ce Radonja napraviti ozbiljnog reprezentativca ako dodje, uostelom vidjece se.

Onace dovodi se jos rezervni plej ako ne ostane Micic, a izgleda da nece, 2 centra i 1 3-4 ili 4-5, zavisi od odluke trenera.
Valjda bi ovako trebalo izgledati

1. Jovic, pojacanje
1-2. Dzenkins
2. Guduric, Lazic
3. Simon, Danguba
4. Mitrovic, Simanic
4-5 Pojacanje
5. Pojacanje, Milutinov

Nije to toliko lose kao sto se mozda tebi cini :)

Vrh

[ 4197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 210  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]