Isao sam danas gledati kvale turnira u Becu i imalo se sta vidjeti.
Dan je poceo Bozoljac sa fenomenalnom servom. Oduvao je Cecchinata, zabio 15-tak aseva,a nisam siguran da li je izgubio ijedan poen na prvi servis. Nakon toga je Viktor na centralnom turniru odradio posao rutinski. Poslije meca se salio da mu je van terena kao u Banjaluci, svi srpski pricaju. Kaze mi njegov fizio da je stvarno bio odusevljen onim sto je vidio kod nas, jedna Davis Cup atmosfera kako on kaze i definitivno je u pravu po tom pitanju...
Poslije sam gledao drugi set meca Hanesku - Ignatik i tu je Hanesku bas lagano prosao dalje. Djeluje pun samopouzdanja, a vidjecemo dokle ce dogurati. Bemelmans je dobio Novaka u dva seta iako mi se bas bas svidja kako mali Novak igra. Udara bas snazno i precizno, mozda je to bilo bolje nego inace zbog podrske koju je imao od nekih 500-600 ljudi, ali mozda i bude nesto od njega - nemam pojma koliko god ima, ali djeluje mlad.
Uslijedio je mec Ward - Veic i po meni jedan jako jako cudan mec. Antonio je nevjerovatno napredovao, prijavio je tvrdu podlogu zato sto nema turnira po Juznoj Americi kako mi je potvrdio njegov trener. Igrao je bas bas dobro prvi set, pa i dio drugog. Ward je nekako dobio drugi set gdje je bilo dosta brejkova, a na 1-1 u trecem i servis Veica, igrali su bar 15 minuta gem. Ward je dijelio poene, castio, medjutim ovaj to nije iskoristio, izgubio svoju servu i kasnije i mec. Definitivno najcudniji teniser kojeg sam ikad gledao je ovaj Ward. Djeluje totalno bezvoljno, kao da mu se nista ne da....odigra 2 gema fenomenalno, tesko da iko moze bolje, a onda u sledeca dva pocasti Veica. Cudna glava skroz...
Delic i Gombos su posljednji koje sam danas gledao. Delic je kontrolisao igru u prvom setu,a onda je Gombos poludio. Derao se da je cijela hala odzvanjala

Sve moguce i nemoguce je pogodio i zasluzeno dobio mec. To je mozda i najbolji mec dana, toliko dugih poena sa bas dosta ravnih udaraca odavno nisam vidio...
Veceras igraju Zverev, Brands, Coric, itd. ali nisam imao vise snage sjediti i gledati. Inace, i ovaj turnir sudi nas sugradjanin Ozren Djurdjevic

P.S. WC za turnir su dobili Murray i Ferrer, tu su jos F.Lopez i tata Ivo vrijedni pomena.Momenat dana mi je bio kad sam sreo Zekica i Bjelicu hahaha

Kazu da su dosli malo pogledati Iliju i Viktora, uzivaju ljudi.
Uh, bas sam se raspisao...al' jbga...