banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 25 Jun 2026, 15:13 Danas je 25 Jun 2026, 15:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 4197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 210  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ABA liga
PostPoslato: 15 Jul 2016, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Vrijeme je za novu sezonu ABA lige. Olimpija je opet izlobirala mjesto za sebe, naravno Covke je to iskoristio i ubacio usput jos jedan Srpski tim :D

Slika

Kad mi ne bude mrsko napisacu malo o pojedinacnom rosteru ekipa kako se budu popunjavali. Za sada mogu pisati jedino od FMPu jer oni nece mijenjati mnogo. Trebalo je da trojica predju u Zvezdu ali posto ce se igrati ABA onda je logicno da ostanu jos jednu sezonu i da se razviju do kraja. Pitanje je hoce li vracati Aranitovica, ali pretpostavicemo da hoce (mada logicnije je da ostane u Leksu).
Roster:
Covic, Djokovic, Rebic
Radanov, Aranitovic
Davidovac, Lazarevic, Radovic
Dobric
Apic, Tejic, Bursac

Mislim da ce biti ovako.
Odmah se primjecuje da ce FMP igrati atipicnu kosarku jer, logicno, ovdje nema petice. Svi momci koji ce glumiti centra mogu pogoditi sa distance a mogu se i pohrvati sa jacim od sebe u reketu, dakle bice izuzetno nezgodni. Bursac, Apic i Tejic ce glumiti petice, Dobric i Lazarevic ce provoditi neko vrijeme na 4... Skok im nece puno trpiti jer imaju dobre atlete u vidu Lazarevica, Dobrica, Bursaca, a i momke sa dobrim skokom na poziciji nize. Vrtice pik do iznemoglosti, spustace Lazarevicu na niski post protiv slabijih igraca, bice tu mnogo tecne i lijepe igre jer ce biti uigrani i imace fin kontinuitet. Glavni organizator je Filip, momak je sazreo igracki, igra za ekipu, prvi je asistent ove zavrsene superlige, zna povuci kad treba, moze pogoditi kad se lomi, u sustini postao je odlican ABA plej, i drago mi je sto ce igrati takmicenje svog nivoa a ne da cami u KLSu. Ocekujem ih oko sredine tabe, mozda cak i u gornjem dijelu ako se poklope kockice. Medju zadnje tri ekipe sigurno nece biti.
Sto se tice igraca koji su potencijalno zanimljivi u perspektivi za Zvezdase, ali i za ljubitelje Srpske reprezentacije, trebalo bi (ovim redoslijedom) obratiti paznju na:

1. Radanov - Plej u tijelu beka, mozda i krila... 18 godina, veliki potencijal, posjeduje sve sto bi dobar kosarkas trebao imati, dobra odbrana, asist, pregled igre, kontrola lopte, sut koji je nekonstanatan ali se moze popraviti.
U najboljem slucaju rang Jarica, u najgorem Vuk Radivojevic (naravno ako se ne dese neke uzasne povrede)

2 Lazarevic - Fizicka zvijer u svakom pogledu. ...20 godina....Rijetko vidjen spoj atleticizma i snage. Bolje predispozicije nego kod Nikole Kalinica. Posjeduje sve sto jedan savrsen role player na najvisem nivou treba posjedovati. Jedina zamjerka na kamenom sutu, ali da ima i sut vec sada bi bio u najjacim evropskim klubovima. Moze da brani sve od 1 do 4, cak i lakse petice, lateralne kretnje brutalne, skok sjajan, gradjenje, pozicioniranje, niski post, razumije igru, ulaz, momak ima sve osim suta. Moje licno misljenje je da ce sut tesko da popravi ali moze da pogodi u dobrim procentima one "Kinsijevske" suteve.
Sto se tice limita, ostavicu otvoren najbolji slucaj, a u najgorem ce biti rang Kalinica.

3. Davidovac - Plej u tijelu igraca 3-4. ...21 ili 22 godine (tu je negdje na prelazu, Gudurino je godiste mislim)... Posjeduje savrseni kliker za kosarku, stari tip igraca, pametan racionalan, kompletan. Izgleda po malo spor ali u stvari nije, prvi korak je dobar. Posjeduje solidan sut, igra odlicno sve vrste pika, defanzivno dobro brani od 2,3 a moze i 4 u nekim situacijama. Malo losije izlazi iz blokova. Mana mu je sto je jednostavno nekonkretan, trebao bi preuzeti inicijativu i pokazati ko je caca. Nema ociglednih nedostataka, treba samo da klikne i sazrije i mislim da ce mu ABA liga u tom pomoci.
Najbolji slucaj neka verzija izmedju Bodiroge i Duska Savanovica (odlican EL igraca i ozbiljan reprezentativac), najgora verzija prosjecan ABA igrac poput nekog tamo Delasa ili mozda Stojanovskog, tako nesto. Ne mogu mu naci konkretnog parnjaka jer je on stvarno atipican igrac.

4. Dobric - Dobar suter i atleta.... 22 godine.... Za mene je licno iznenadjenje kako se razvio, nisam ocekivao puno od njega, bilo je i vecih talenata. Ali eto momak se razvio u odlicnog sutera. moze pokriti 3 i u nekom slucaju i 4. Siri odbranu, dobro trci tranziciju. Defanzivno je dobar, moze da brani 1,2,3 ... cetvorke vrlo tesko, jedino one lagane. Igrac rotacije u sustini, brzo nakucka nekih poena, gotovo neprimjetno.
Ocekujem mu Keseljovu karijeru, mozda sam i dalje nepravedno nepovjerljiv ali eto to je moje misljenje.

O Aranitovicu smo puno pisali prije. To je to sto se tice najzanimljivijih igraca. Tu naravno moze iskociti neko drugi a neko od ovih da nestane, ali sada trenutno ovako stoje stvari.

Eto, nadam se da nisam smorio :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
sjajno, cirkus iz KLS na višem nivou...

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 14:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Mozda jedne godine zajedno zaigraju i euroligu

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ili da se desi nešto kao da igra Partizan Igokea protiv Igokea Partizan.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam da ste ogorceni, Covic je glavni, jebiga sta da se radi. Mozemo li sad o kosarci? :D
Encore, tebe da pitam, je li ti drago sto ce toliko mladih srpskih igraca dobiti priliku na ABA nivou? Mandraka necu pitati, pretpostavljam da bi mu najdraze bilo da tih 12 momaka poginu na putu ka nekom gostovanju.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Da, naravno da jeste. Mada, mnogo bolje po njih bi bilo da sve utakmice koje igraju u sezoni budu takmičarske.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To jeste malo skakljivo, iako su pozajmice regularne i vecina ovih momaka ima ugovore sa FMPom ipak je poznato da su razvojni tim.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
To stoji, ali isto tako vjerujem da ce oni bas u toj utakmici dati sve od sebe, ne bi li se dokazali jos vise prvom timu.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno. Do sad su stalno kidali koliko mogu.

I onda se pitaju zasto Srbi imaju dobre kosarkase... pa imacemo 20 igraca ispod 22 godine sa ozbiljnim ulogama u veoma solidnoj regionalnoj ligi. Od tih 20 bar 5 moraju postati vrhunski igraci. Evo na prvu...
Simanic, Guduric, Marinkovic, Lazarevic, Davidovac, Radanov, Jaramaz, Zagorac, Djokovic, Pecarski, Tejic, Aranitovic.....
5 od ovih 12 su buduci reprezentativci u najgorem slucaju a svi vec sada igraju ozbiljne uloge(osim Pecarskog koji ce dobiti sansu ove sezone).

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 22:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
zerocool je napisao:
To stoji, ali isto tako vjerujem da ce oni bas u toj utakmici dati sve od sebe, ne bi li se dokazali jos vise prvom timu.

Aj na puding, ima od vanile i jagode, ako ćeš sačekati do sutra biće i od čokolade.

Ovo je urađeno da se rahmetli slovenski velikan opet progura na mala vrata, a pride je legenda, uz vjerujem veliku pomoć Tadeskog i Bokana progurao svoj privatni klub.
Inače, ovo se zove sukob interesa, da jedan čovjek 2 kluba vodi u jednoj ligi, a da na papiru je Ninković direktor KKCZ.

Paradokaslno, dobro jest da ovi klinci iz železnika igraju što jače takmičenje, zbog svog razvitka, ali da je liga srpdnja i cirkus to jeste.

Najviše će ispaštati kkcz, ionako nagužvan raspored, još 4 utakmice u njemu, treba naći mjesta za sve, a još i Partizan i rahmetli slovenski velikan igraju evropkup i njima je belaj zbog rasporeda.

Legenda :love9: Bokan :love9: Tadeski :love9: Igor Dodik :love9: :love9: :love9: :love8: :love8: ČAbarkapa :love9: :love9: banda slovesnka :love9: :love9: :love9:

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Очекујем да се огласи неко из ККП и каже да неће играти ово смеће од такмичења, које је постало такмичење једног човјека.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2016, 22:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Au što će neko plakati za Partizanom, taman se olakša posao kkcz, atlantik grupi i državi montenegro.

Drinin, imaš li ti mozga imalo? Samim istupanjem Partizan bi sebi pucao u koljeno, i to u oba koljena.
Trpi i ćuti, do srećnijih vremena, možda se na terenu nešto može uraditi.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 06:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Htjedoh reci caci da ne kenja a onda isti taj moj veliki prijatelj rece, trpi i cuti... bice.... doci ce opet SPS, DS, DSS na vlast pa ce biti opet bahacenja, polako, sad su neki drugi... Zao mi je sto samo niste vidjeli sta je imati budzet 200.000 nezatvorenih sredstava ali jebiga, mozda je i bolje tako, niko ne zasluzuje takav drzavni tretman. Bice to sve ok, najvecu budzeti ce i sledecu godinu biti u rukama tri kluba, KKCZ, KKP i KKCedevita, kao i prosle i pretprosle godine i ocekujem da ce ostali klubovi da uzmu to cetvrto mjesto. Sto je i ok, Cedevita ima svog sponzora, Zvezda ima EL a Partizan svi mrze, dakle oko 2 miliona samo od drzave, ostalo ce igrati talenat i inspiracija pa cemo vidjeti...

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 08:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa taj Vesić je uz pomoć još ljudi i desetkovo kkcz, natjero dug 15miliona, ali još ordrinira po klubu. Može mu se.
Biće zanimljivo vidjeti jednog dana koliko ovaj kk ima duga. Mada se to može uvijek uppr-om riješiti, jel de skeva 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno da moze, sto ne bi moglo. Nadam se da ce slicnu stvar izmajmunisati i sa FK pa da sve bude napokon na svom mjestu, mada nije ni sada lose :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
дринин вук je napisao:
Очекујем да се огласи неко из ККП и каже да неће играти ово смеће од такмичења, које је постало такмичење једног човјека.

Naravno da neće, da su tolike bene odlučili bi se npr. za FIBA evroligicu umjesto Evrokupa. Mislim da novo rukovodstvo Partizana na čelu sa Pekovićem zna "đe udara", a na klupi je trenerčina, gospodin i šmeker koji zna da voli svoj klub bez patološke mržnje prema rivalu.

Od igrača FMP očekujem časnu borbu na svakom meču, mada ostavljam prostor da će u slučaju potrebe biti "kombinovanja", ali - mali prostor. Ni u KLS uopšte nisu imali popusta prema (pre)umornom timu Zvezde, a mogli su lagano da im priušte prijateljsku utakmicu. Sve su to mladi igrači željni dokazivanja, vjerovatno 2-3 reprezentativca u manjoj ili većoj ulozi, u narednih 5+ godina. Odlična stvar za srpsku košarku, momci su ubjedljivo pokazali ove godine da su prerasli skroman KLS nivo i veći dio ABA će imati problema sa njima, to budite sigurni. Svi osim nekoliko klubova samog vrha, uz poneko eventualno iznenađenje i tu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Тешко вам је прихватити чињенично стање. Ја то донекле и могу разумијети. Битан вам је овај тренутак. Ни у једном нормално систему ово се не би могло десити, али на овом простору је све могуће. Питање је који је смисао правити такмичење једног човјека, такмичење без система и без резултатског значаја. Онда би се требало играти без табеле. Српска кошарка није Стевана Супанца. Ипак, неки мисле да јесте.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 19:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sereš puno Vuče.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakvo cinjenicno stanje? Da smo vanserijski jaki i da je Covic brutalan igrac? Sve je tacno. Tacno je i da filijale ne bi trebale igrati istu ligu kao prvi tim, ali takodje je tacno da nas savrseno zaboli kurac za tim. Nasao je nacin da uklopi pravila, da li pozajmicama ili ugovorima sa FMPom, nema nista neregularno osim sto svi znaju da su to Zvezdini igraci. Dakle ne krsi pravila ali opet nije ispravno. I sta sad? Koga boli briga, bitno je da ce mladi igraci, neki od buducih reprezentativaca igrati jace takmicenje, ostalo je manje bitno u nekoj perspektivi.
Tvoja ogorcenost ce proci a i ti momci ce napredovati i svi ce biti srecni i zadovoljni.... Dobro, mozda neces ti :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2016, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Sereš puno Vuče.

Могуће.
Међутим, то што ја можда "серем" апсолутно ни на један начин неће ослабити српску кошарку. А ово што појединци од исте раде већ пуних 14 година, а нарочито у последњих 3-4 итекако урушава оно што су градиле генерације српских, југословенских кошаркаша. Не треба бити пуно интелигентан, а нарочито кошаркашки образован, да се види у ком смјеру иде кошарка на овим просторима. Отићи ће једног дана Дуда,Кари и Жељко. Отићи ће и СНС... Шта ће остати?! Једно велико ништа. Тада ће бити касно. Ми смо били земља кошарке. Ми својим унуцима ћемо моћи причати о злату, о Индијанаполису о једном Дивцу, Бодироги, Салету... То и није тако битно. Битно је да се српска кошарка свела на Београд. И битно је да нема никаквог реда и да ради један човјек што хоће. Човјек - оличење подгузне муве и истински љубитељ преваре.

Vrh

[ 4197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 210  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]