banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 09:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4008 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 201  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Feb 2013, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Nagon za opstankom

To jeste sve što Milan ima večeras, ne kako bi eliminisao Barselonu, već ovaj duel velikih napravio pričom od dva poglavlja...

Pre nego vas zaspu genijalnostima tipa "Milan nema šta da izgubi", "Od Barse zavisi" i dođu na epohalnu misao da je lopta okrugla i da se počinje sa istim brojem igrača na obe strane, treba reći da italijanski timovi poseduju nagon za preživljavanjem.

Ne pričam o predrasudi kojom su velike neznalice našeg detinjstva trovale okolinu, onoj gluposti kako, eto, Italijani ne znaju da igraju, samo imaju sreće. Takva glupost je ravna svakako onoj čuvenoj frazi o Jugoslovenima kao evropskim Brazilcima.

Posle se pitamo zbog čega nam se doživljaj fudbala svodi na prebrojavanje polomljenih glava i klicanje ubicama.

Fudbal je igra rezultata, ne utiska, impresija odlučuje u umetničkom klizanju, ovde brojevi formiraju zid između pobednika i onih što traže opravdanja.

Milanova nada večeras je sazdana u dve stvari, jedno je krompiruša San Sira, drugo svest da su tu upravo zbog tog nagona za opstankom.

Ok, partizanska herojstva su dobitna taktika samo u Bulajićevim filmovima, ali Alegrijev tim može da trči i da proždire prostor, tog najvećeg neprijatelja svih Barsinih rivala.

To što Baloteli neće biti sa njima ne menja stvar, ovakve bitke su za cojones, stvari će se dešavati bliže Abijatiju nego Valdesu.

Milan je osvojio najviše bodova u Seriji A u poslednjih nekoliko meseci i to tako što nije igrao dobro. Ne, samo je preživljavao, prvo oslanjajući se na El Šaravijevu energiju, zatim strah protivnika od boje dresa, a onda i na Balotelijevu nadmoć u jednoj prosečnoj ligi.

Naravno, sve to im neće pomoći kad se suoče sa Barsom.

Pa ipak, crveno-crni san, 0:0 kod kuće u prvoj utakmici, uokviren je u sled malo verovatnih, ali ipak mogućnosti da se stvari tako poređaju.

Da bolji izgubi nit na terenu koji deluje izlizanije od stadiona koji je pre 70 godina bio poslednji krik arhitekture. Da kod mašine dođe do zamora, želje da se stvari ostave za sutra umesto večeras , da Boateng izvadi jedan od svojih trikova zaturenih u nekom šeširu (sećate se onog zbilja genijalnog gola prošle godine), da Mekses odluči da jedno veče igra fudbal hladne glave.

Nemoguće?

Jeste, nemoguće je predvideti kako čitava večerašnja priča može da se rasplete, mada uvek ostaje i onaj katalonski nastavak gde će Milan ući sa perorezom u koloseum.

Da, Barsa će proći, ali priča o Milanu nije nikada bila pojedinačni kvalitet, mnogo je toga ispod i ovako ispucale fasade. Te monumentalne građevine kao onaj nahereni Torre di Pisa umeju da potraju, iznenade... sportske.net

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kakve ce genijalnosti prosipati kada Barsa ispadne :)

Joj ovih glupih tekstova :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo samo za tebe još teksta, a kladim se da nisi ni ovaj pročitao. :D :D

Milan i Barselona - duel sedmostrukog i četvorostrukog prvaka Evrope. Italijanski klub je četiri puta poklekao u finalu, Barsa tri puta, a u svom putu do kontinentalnog fudbalskog trona ove godine jedan od ova dva tima moraće da stane već u osmini finala. Neće, naravno, prvi put biti ovim velikanima da se sastanu, ali eto prilike da se podsetimo starih fudbalskih majstora dva tima dok se ne zagreju zvezde iz poslednje ere.

Najupečatljivija je svakako noć 18. maja 1994. godine, u kojoj je u Atini Milan u finalu Lige šampiona ponizio Barsu sa 4:0.

Albertini, Maldini, Donadoni, Desai, Boban i Savićević predvođeni Kapelom deklasirali su Krojfovu Barselonu.

Tim su predvodili Pep Gvardiola, Ronald Kuman, Serhi, Stoičkov, Romario, a iza njih gol nije mogao da sačuva Andoni Zubizareta, aktuelni sportski direktor kluba.

"To je najgora noć u mojoj karijeri. Kada je Savićević dao treći gol, izgubio sam svaku nadu", rekao je Zubizareta.

To je bio ujedno i najubedljivi finalni trijumf u najjačem evropskom takmičenju otkad se odigrava u novom formatu.

Pre toga, prvi put su se sastali četiri puta, prvi put u osmini finala Kupa evropskih šampiona 1959. godine. Barsa je prvo pobedila u Milanu sa 2:0, zatim i na Kamp Nou sa 5:1. Tada su u Barsi napad činili članovi "mađarske lake konjice" Zoltan Čibor, Šandor Kočiš i Ladislav Kubala.

Naredna dva susreta bila su u Superkupu 1989. godine. Prvo je bilo 1:1 u Španiji, a Milan je u revanšu kao domaćin sa 1:0 došao do prvog Superkupa u istoriji kluba.

I u tom duelu bilo je onih koji su se sastali i 1994. godine. Sa jedne strane Zubizareta, Kuman, Bakero, druge Tasoti, Maldini, Donadoni... S tim da je u Barsi tada igrao i Mihael Laudrup, a u Milanu Frank Rajkard i Marko van Basten.

Posle za Barsu kobne 1994. godine odigrano je čak 10 utakmica između ovih timova, a prvi su bili na programu 2000. godine. Tri puta su se sastajali u grupnoj fazi, u polufinalu su igrali 2006. godine, prošle godine u četvrtfinalu.

Na San Siru je 2000. godine odigran spektakularan duel završen rezultatom 3:3, Albertini (2) i Hoze Mari su postigli golove za Milan u kom je Oliver Birof bio na zalasku karijere, a Rivaldo het-trik.

Godine 2003. u ove klubove su došli Brazilci koji su obeležili dolazeći period - Kaka u Milanu, Ronaldinjo u Barsi.

Tri godine kasnije borili su se za finale, a Barsu je u taj meč uveo jedan gol Žilija u 180 minuta igre. Posle dramatičnog duela sa Arsenalom u finalu, Ronaldinjo je podigao ušati pehar, a to je i Kaka uradio sa Milanom godinu dana kasnije protiv Liverpula.

Prošle sezone sreli su se čak četiri puta, prvo u grupi, a potom u četvrtfinalu. Dva puta bilo je nerešeno i dva puta su Katalonci bili bolji, pa su i prošli u polufinale, gde su kasnije eliminisani od Čelsija. (blic.sport)

Milan 4 pobede
Barsa 6 pobeda
Remi 5 utakmica
Gol razlika: Barsa 22:19 Milan
Najveća pobeda Milana: 4:0
Najveća pobeda Barse: 5:1

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Вечерас скоро па ревијални меч, неће се Милан саставити са лоптом вечерас. Све осим срамоте за Милан у виду неколико комада у оба меча биће одлично, частан пораз и то је то.

Венгер је дефинитивно посенилио, какве он кршеве скупља у Арсеналу, па то је чудо. Ништа горе за менаџера него кад је тврдоглав.
Овај Бајерн ако сад не освоји ЛШ, неће никад, једноставно разваљују, играју као цјелина и играју врло једноставан фудбал, физички спремни за 120 минута, њемачки дисциплиновани, за разлику од Арсеналовог смарања. Није ни Гвардиола толико глуп, узима екипу која тек треба да достигне врхунац.

Једино ће ми бити криво ако овај распали Реал избаци Јунајтеда. Фергусон је изгледа пребрисао Видића из било каквих озбиљних комбинација.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ja ocekujem nesto kao sto je Arsenal odigrao, nada je milan dosta iskusniji, ali oni nemaju tim ni da igraju u italijanskoj ligi, a kamo li u LS... Ali dobr, valja se nosati sa padavicarima... Da je Ibrahim ili Balonja u timu, pa i nekako...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ali dobr, valja se nosati sa padavicarima...

Ne padaju toliko od ove sezone. Izgleda da je Tito zabranio.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ма нек се они спремају за дерби за викенд са Интером, јебо овај двомеч, важније им је сад то треће мјесто, овде је добро само што ће неки од тих клинаца стећи неко искуство играња у јаким утакмицама.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Novak je na Tviteru priznao da ne želi da propusti okršaj jednog od njegovih omiljenih klubova sa Ćavijem, Inijestom, Mesijem i drugovima.

"Roso-neri u akciji večeras protiv Barselone. Nema šanse da ću to propustiti! Milano, dolazim", napisao je Novak.

Slika

Nekoliko trenutaka kasnije, na Tviteru se oglasio i Novakov prijatelj i saigrač iz reprezentacije Janko Tipsarević kojem će srce u ovom duelu kucati "tiki-taka"

"Čisto da znaju da sam slobodan večeras. Idemo Barsa!", napisao je Janko. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ljudovi, treba mi stream za Milan ako ima neki da valja

** ne treba, proradio RTS

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Boga mi, izgleda da ce Milan njima pokazati sta je tika taka

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milan se odlicno drzi za sada. Samo da ih ne ureknemo.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Muntari nevidjeno glup igrac.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ko u Njemackoj 96. :lol: :lol:
Koliko mogu lupati pa to nije normalno.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tika taka, qrac palac.... Ajmoooo AC Milan!!!

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Боља текма у Турској, право се боре.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ala dosadne utakmice :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Slaba utakmica skroz.... Nadam se da eć sad Barsa krenuti malo jače.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

5 miliona eura zarade od ulaznica :O

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
A qrca i utakmice sve te nejeblo...
Dace Bog pa da im Milan uvali po koji.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Buskets padavicar :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4008 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 201  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]