banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 15:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 113  Sledeća

Ko bi po vama mogao osvojiti Euro 2012?
Njemačka 41%  41%  [ 64 ]
Engleska 9%  9%  [ 14 ]
Španija 21%  21%  [ 33 ]
Francuska 5%  5%  [ 8 ]
Italija 12%  12%  [ 18 ]
Holandija 12%  12%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 156
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jun 2012, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Вечерас су Енглези били лоши. Нису играли фудбал. Не знам шта су мислили да играју, али фудбал нису.
То што Борац побиједи ФК Лауш не значи да је Борац играо фудбал, само да Лауш није.
Исти случај вечерас.
Талијани не играју фудбал, они само постижу резултат.
А, то је друга прича. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 00:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Aha, a protiv Spanije utakmica, jesu i tamo igrali lose?
Ono, napisi da ih ne volis i da pljujes bez razloga, ali ne mozes reci da Italija ovo prvenstvo igra lose, ziheraski ili da se samo brani..
Izvinjavam se, nije 25 nego 35 suteva. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Jao ljudi, kakva statistika, kakvi bakrač, zaludu je svei! Čovjek se očigledno zajebava, samo što mi je taj stil predobro poznat da bih nasjeo. To je ono,kad nekog/nešto ne voliš, naći ćeš milion načina da njegov uspjeh izopačiš, kao što Zli pokušava sa sjajnom Italijom, praktično jednom od personifikacija fudbala. U ovom slučaju, on je trol, a mi ne treba da ga hranimo :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Кад већ волите статистику: http://www.rezultati.com/utakmica/O2EID ... a-utakmice

Извињавам се, Италија сатрала Шпанију, заиста је била боља, фудбал дивота гледати... није било потребе да пребацујем на Ларин избор... :D

Можда се не разумијем у фудбал, можда сам глуп (а јесам, ово "можда" је ту форме ради), али Шведи и Енглези су одиграли фудбалску утакмицу... Остало је борба за паре које се добију за пласман. То није фудбал, то је економија.

@Popokatepetl
Ако су Талијани персонификација фудбала онда сам ја персонификација чистог генија (а нисам...) :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 00:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Svedi i Englezi... Ti si stvarno trol.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad sam bar uvjeren da zajebavaš, navodeći utakmicu Šveđana i Engleza kao neku referencu. Jedna od onih utakmica sa mnogo golova, nakon koje si svjestan da si gledao dvije loše ekipe od kojih je jedna pobijedila zato što je imala više sreće, ili bila manje loša, kako god.

Što se tiče zadnjeg poređenja, jasno ti je da ga je nemoguće izvršiti, jer se u talijansku fudbalsku genijalnost moglo uvjeriti mnogo puta, a u tvoju, iz objektivnih razloga, nije :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 01:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Јој, исти проблем имам са људима из своје струке који превише прате "струку"... Увијек забораве да се струка не прати ради струке, већ ради оних који нису стручњаци.
Талијани могу играти тактички фантастично колико год хоће - али фудбал је естетика, а не техника. Љепота, а не ефикасност.
Талијани испуњавају ове потоње, а не ове прве услове.

Него... сви моји омиљени играчи су Талијани - Барези, Дел Пјеро, Малдини, Костакурта, Матераци... само их не волим под националном заставом. Просто - тад не играју фудбал. Нису лијепи... :) Част на успјесима, али нису лијепи... :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 01:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evil_Dead je napisao:
али фудбал је естетика, а не техника. Љепота, а не ефикасност.

U kojem paralelnom univerzumu? Je l' se pamte gubitnici u finalima LS, EP i SP koji su igrali lijepo?

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 01:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne bih se složio, fudbal je i ljepota, i tehnika, i taktika, i efikasnost. Ako zanemariš sve elemente, na uštrb jednog, u tvom slučaju ljepote, igra gubi smisao. Tako i sa bilo kojim elementom.

Čisto poređenja radi, čiji su uspjesi "lijepi", bar u zadnjih 20 godina, kad se ne igra "lijep" fudbal?

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 01:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
U kojem paralelnom univerzumu? Je l' se pamte gubitnici u finalima LS, EP i SP koji su igrali lijepo?

Као што рекох - економија. Не фудбал. Менаџери, не фудбалери. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 08:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Najbolja utakmica prvenstva. Jesi Italijani bili bolji, ali su Englezi imali 5-6 postenih sansi.
Nevjerovatno je sta se fulalo.
Crni brat me iznenadio. Igrao je odlicno.
Do kraja navijam za Spaniju; primoran sam.

Sto se tice Pirla i Gerrarda, dva doktora. Nema potrebe da ja govorim ko je bolji.
I logicno je da ce Pirlo manje trckarati terenom od SG, kad je fizicki slabiji. Mada i Pirlo zna oteti dosta lopti, a da to ljudi ne primjete.
Timski, Pirlo jeste trofejniji. Dok individualno nije. Stevan je za mene najbolji veznjak. Xavi danas vedri i oblaci, Iniesta takodje... Ali Stevan ipak. Covjek sa najljepsim golovima i covjek koji moze igrati sve i jednu poziciju. Od beka do poluspica. Njegove igre od 2004-2009 ne mozes nadmasiti.

P.S. Gerrard za sada ima 3 asistencije (prvi je) i najvise ukradenih i presjecenih lopti na prvenstvu, 31.
Spoiler:
Pirlo
UEFA European Under-21 Championship Golden Player: 2000
UEFA European Under-21 Championship Top Scorer: 2000
2006 FIFA World Cup Team of the Tournament
FIFA World Cup Bronze Ball Award: 2006
2006 FIFA World Cup Final Man of the Match
FIFPro World XI: 2006
2012 UEFA European Football Championship: Man of the Match [two times]

Spoiler:
Stevan
FWA Footballer of the Year (1): 2009
PFA Players' Player of the Year (1): 2006
PFA Young Player of the Year (1): 2001
PFA Fans' Player of the Year (2): 2001, 2009
PFA Team of the Year (7): 2001, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009
Premier League Player of the Month Award (5): March 2001, March 2003, December 2004, April 2006, March 2009
Liverpool Top Goalscorer (3): 2004–05, 2005–06, 2008–09
UEFA Club Footballer of the Year (1): 2005
UEFA Champions League Final Man of the Match (1): 2005
UEFA Team of the Year (3): 2005, 2006, 2007
FIFA/FIFPro World XI (3): 2007, 2008, 2009

FA Cup Final Man of the Match (1): 2006
Goal of the Season (1): 2006
England Player of the Year (1): 2007
Member of the Order of the British Empire: 2007
Honorary Fellowship from Liverpool John Moores University: 2008
BBC Sports Personality of the Year Award – 3rd Place: 2005

Awards

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 08:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lLDxXIS1nNI[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oy7blMY8C30[/youtube]

Skoro pa isti udarac. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 09:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Da ne znam bolje, mislio bih da su sinoć Italijani igrali u bijelim dresovima. Pratim fudbal negdje od SP 1990. i otad gledam Italiju, kako rutinski, često nezasluženo, dobijaju utakmice na bunker ili sa minimalnih 1:0, koje ostvare u ranoj fazi, pa ostatak meča čuvaju rezultat. Čak i sa Lipijem 2006. i svjetskom titulom, djelovali su ziheraški, da ne kažem tipično žabarski. Takvi su im realno i treneri bili. Džaba je recimo 1994. bila sva genijalnost jednog Roberta Bađa, kad je igrao sam protiv protivnika i italijanskog mentaliteta, sa klupe vođenog i potenciranog, od strane jednog od najboljih predstavnika katenaća Ariga Sakija.
Čini mi se da nakon puno godina Italijani igraju fudbal... Da su sinoć onakvu utakmicu odigrali Španci, sad bi se pisali hvalospjevi o njihovoj dominaciji, tehničkom savršenstvu, pas igri itd, a pošto su to Italijani, sud velikog broja ljudi, limitiran je i nekako usmjeren podsvjesnim razmišljanjem da Italijani takav fudbal ne mogu da igraju. Zaboga, nisu ga igrali ni u vrijeme najboljih fudbalskih trenutaka, pomenutog Roberta Bađa, Del Pjera ili Totija... Da Prandeli sada ima jednog igrača takve klase i ofanzivnih karakteristika, u dobroj formi, ja bih lično Italijane promovisao u prvog favorita... 35 udaraca prema golu, protiv Engleza. Toliko ni Barselona ne uspije da produkuje protiv Hihona...

Očito je i Prandeli svjestan da ima dobre igrače, ali da mu za ono što je zamislio da stvori od Italije, trebaju kreativniji igrači, sposobni da stvore priliko iz ničega. Pirlo to jeste, ali njegove lopte su opasnije onda kada on nije jedini koji je sposoban da odigra tako. U sadašnjoj situaciji, svi znaju da je on jedini Italijan koji pasom rješava mečeve, mada je i Montolivo imao nekoliko genijalnih proigravanja... Zato je Prandeli vjerovatno držao Kasana u igri, očekujući da on potezom riješi meč, a ovaj je realno od 25 minuta već bio samo za nekog šanka, da se nasloni na njega...

Sve u svemu Italijani više nego odlični, Pirlo centralna figura meča. Odavno nisam vidio da jedan igrač tako drži pod kontrolom sredinu terena... Da je igrao Kjelini, Englezi ne bi imali ni onih par prilika, koje su stvorili.
Oni su tek posebna priča i iz te ekipe žao mi je Džerarda i Runija, jer jedini igraju, imaju i želju i znanje. Ostali su tu neki statisti, šljakeri i odrađivači posla. Ništa više... Bez želje da napadnu konkretno, u najvećoj ofanzivi, napadali su sa čak četiri igrača. Džerard se trudio i igrao negdje do 60. minuta, poslije toga se i on zagubio. Parker se samo trudio, ali bez konkretnog učinka, slično kao i Runi. Ostali - velika rupa... Uvođenej Kerola, bila je tek personifikacija izgubljenosti. Po konstituciji vi snazi, mogao bi da na sebi nosi trojicu igrača, a on se sapliće o molekule kiseonika i gubi ravnotežu pri svakom duelu...
U produžetku, nisu pošteno prišli golu. Hodžson im je tužan promašaj na trenerskom mjestu. On može od osrednje ekipe, sa vremenom da napravi solidnu, ali da od dobrih igrača napravi tim za vrhunske rezultate, definitivno nije kalibar...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 09:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
odlična analiza
Englezi su iz nikakve igre stigli do par finih prilika koje su ih mogle odvesti u polufinale

ipak izgleda da se u samo dvije grupe igrao fudbal,jer su svi polufinalisti iz te dvije grupe

ostali popunjavali broj

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 10:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
valjalo bi malo obići ovu njemačku fan zonu

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ја сам се запрепастио кад сам видио Керлоа како вуче лопту :o Срамота Божија, да човјек не може потрчати, немојте ми рећи висина, вако-нако, Жигић је за њега Роналдо у трку. Какав комад лошег играча, страшно. А тренер Енгелски, промашена прича. Вади Паркера да би убацио Хендерсона, ајте молим вас. И упркос томе Енглези направише 3-4 прилике.
Браво Балотеларо, одличан си био. Малтене си силово оног Теријаа, додуше види се на ТЕрију исцрпљујућа сезона. И Ешли Кол је своје одсвирао, а био је добар бек, не због пенала, него је имао доста проблема по својој страни.
Џонсон одличан, Џерард, Руни и Паркер док није изашао. Енглези ће ускоро морати мјењати стил игре, овако више не иде, ко набије тај добије. Све их репрезетнације притисну чим одбрана добије лопту, па морају набијати и чекати да тмао неко скочи. Извели су ону фину акције у 2. минути кад је Џонсон могао их довести у предност и то је то.
Пирло генијалац, Ноћерино и Дијаманти одушевили кад су ушли, за сат времена игре одрадише одличан посао. Буфон и Харт обојица одлични. Само се види које први голман на свијету :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo jos jednom penal serija

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mbwGSN3I7es[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 10:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Bufon jeste najbolji, ali Kasiljas skoro da ne zaostaje za njim. Ne volim ta poredjenja.

Diamanti je lud. Ko na kreku da je. Samo tuce po lopti.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
поздрав са ташка и ову његову статистику :)

касиљас је најбољи голман на свијету задњих 10 године, а биће бар још пет....

п.с. јој јес ми иду ова препуцавања и поређења 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 113  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]