banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 15:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2682 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2014, 15:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Barsa je napisao:
Pre tačno 56 godina, dan nakon što je Crvena zvezda je ugostila Mančester Junajted, generacija slavnog kluba je tragično nastradala i otišla u legendu.

Pre tačno 56 godina fudbalski svet je zanemeo.

Tragedija, jedna od većih fudbalskih, zadesila je Mančester Junajted, tu slavnu generaciju fudbalera i tako u zapećak bacila sjajan meč odigran u Beogradu tog 05. februara u okviru Lige šampiona, i to u revanšu četvrtfinala.

Crvena zvezda igrala je u sastavu - Vladimir Beara, Milan Zeković, Novak Tomić, Ranko Borozan, Lazar Tasić, Ljubiša Spajić, Dragoslav Šekularac, Vladimir Popović, Bora Kostić, Jovan Cokić, Rajko Mitić, sa klupe je ove igrače predvodio trener Milorad Pavić.

Legendarni Bazbi je , sa druge strane, predvodio svoje bebe i to poimence - Hari Greg, Mark Džouns, Bil Foulks, Rodžer Birn, Dankan Edvards, Edi Kolman, Bobi Čarlton, Denis Vajolet, Tomi Tejlor, Albert Skenlon, Keni Morgans.

Pred 52 hiljade gledalaca, Crvena zvezda i slavni engleski tim odigrali su meč za pamćenje, meč završen rezultatom 3:3.

Golove su postgli, za Zvezdu Bora Krstić u 46. i 58. minutu, te Lazar Tasić iz penala u 50. minutu, dok su za Junajted strelci bili Denis Vajolet u 2. minutu i Bobi Čarlton u 30. i 31. minutu. Konačan rezultat ovog uzbudljivog dvomeča bio je 5:4 u korist engleskog tima.

Plasman u polufinale elitnog takmičenja nisu fudbaleri engleskog tima dočekali da proslave na pravi način.

Vraćajući se kući iz Beograda, 06. februara, u trećem pokušaju da uzleti sa piste mihenskog aerodroma, avion u kome je bilo 44 putnika, čitav tims slavne generacije Mančester Junajteda, broj novinara i pristalica kluba, srušio se i usmrtio 23 putnika.

Na putu za Englesku, let 609 primoran je da se prekine kako bi se dopunilo gorivo, avion koji je prevozio ekipu Mančester Junajteda sleteo je u Minhen odakle su piloti Džejms tejn i Kenet Pajment u dva navrata pokušavali da podignu avion sa piste.

Treći u ovom konkretnom slučaju nije bio i srećan, već koban pokušaj.

Otežavajuća okolnost kod poletanja bio je i sneg koji je u tom trenutku padao, pista je bila pokrivena padavinama, avion je izgubio na brzini, proleteo je kroz ogradu, udario u obližnje zgrade.

Rezultat nesreće je bio poražavajući.

Među nastradalim osobama bilo je osam fudbalera koji su život izgubili na licu mesta. Kapiten tima Rodžer Birn, Mark Džouns, Edi Kolman, Tomi Tejlor, Liam Vilan, Dejvid Peg i Džef Bent. Nakon deset dana, život je u bolnici izgubio i Dankan Edvards.

Menadžer ekipe Met Bazbi je pretrpeo teške povrede, napadač Bobi Čarlton je zaradio potres mozga i povredu glave.

U čast nastradalih fudbalera, Crvena zvezda je dala predlog Evropskoj kuči fudbala da se Mančester Junajtedu dodeli počasna titula šampiona Evrope.

Junajted je te sezone imao ogromnih problema u ligi, tragedija je uzela danak i na psihičkom planu.

56 godina nakon incidenta, Engleska i čitav svet i dalje pamte. Bazbijeve bebe ostaju večno u mislima pravih fudbalskih ljubitelja, tragedija koja se desila te kobne 1958. ostaje kao nemilosrdni podsetnik...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oPOf_KO9484[/youtube]

http://www.sportske.net/vest/vremenska- ... 65524.html

citam ovaj clanak,i razmisljam sta ti je sudbina....da je tad na stadionu jna united primio jos jedan gol,sutradan bi se igrala nova utakmica,i ne bi izginuli....nakon 0-3 u prvom poluvremenu,zvezda zaigra nenormalno,izjednaci na 3-3 i prica se da je 4-ti gol visio u vazduhu do kraja...ponekad je bolje primiti gol :( :(

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2014, 17:00 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Dobišmo ove Slovence. Brat Dauda ga dao. :D Kažu odbrana neuigrana bila, ajde.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2014, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Koliko skontah oni su 2. u Slo ligi

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Goricu sa 2:0 (1:0) na pripremnom meču u Sloveniji, a strelci su bili Nenad Milijaš i Dragan Mrđa.

Za Zvezdu su od prvog minuta nastupili: Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević, Nenadić, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Dauda, Kasalica.

http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudb ... inu-igraca

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 16:07 
Bič božji
Bič božji

http://www.mozzartsport.com/vesti/dan-d ... -ali/70527
Jebeni Đorđe Tutorić.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
http://www.telegraf.rs/sport/947019-naj ... e-male-une

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 21:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Svaka cast

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 06:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Kakav covjek!

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ono djubre stojjadinovic pustio menicu Zvezdi i blokirao nam racun... Kakvo govno ne mogu da verujem... Ali od njega je to bilo za ocekivati

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ožegović, Luković i Omega nisu više igrači Crvene zvezde. Na pozajmice će Vesić, Arauho i Ahčin.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2014, 09:32 
Bič božji
Bič božji

Hvala bogu da se rješiše Omege.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 02:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Asamoa zapretio Zvezdi: Pare do 23:59 ili ništa od registracije igrača!

Da nas hoce ugasiti pa da krenemo iz pocetka, ovo vise nema smisla, nismo vise ni otirac, svako ziv sere po nama, pa jos i ovaj busmanin...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 02:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Riješeno je to valjda?

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 11:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
nije da se mijesam ali ovo me izbija,i to se ne radi samo kod vas vec i kod nas i svih klubova.

ovaj mali ozegovic osvojio prvenstvo sa mladima,i igrao je skoro svaku utakmicu i sad on nema mjesta u cz a ima sansu da dodje nekakav tatin sin iz sns.a vjerovatno bi i ostao da se nije digla tolika buka o tome

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 11:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
I Jagodina je pustila neku mjenicu.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svake godine ista prica, oni kao pustaju menice, Coki kao izganja da povuku, vrate 10% duga da se smire i kao plate igracima deo zarada, a onda ne dobiju evra do kraja sezone, isfuraju se i zadnjih 4-5 kola odigraju katastrofalno jer nemaju sampona i izgubimo titulu...

Ovo je smesno i iz godine u godinu postaje tragicno jer se samo povecava broj ljudi kojima se duguje...

Jbt gledam ovog Asamou, pa ko tu budalu dovede, niti ima nekih poznatih rezultata iza njega, ne mogu naci krsten klub za koji je igrao, a ni nakon nas nigde nije zaigrao... Zesca prevara, kakvi sve indijanci dolaze kod nas pa to je strasno i jos te tuze, a covek nije imao postenog obroka u zivotu dok nije dosao u Srbiju

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2014, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobili smo Smederevo 4-1

Po tekstualnom prenosu bili smo dobri, jedino taj gol iz neuspele ofsajd zamke...

Ono sto je dobro je da su cetiri razlicita strelca

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2014, 20:45 
Bič božji
Bič božji

Vidio sam snimak utakmice. Bilo je dobro. Lazović opet ćaća. Mrđa i Dauda imaju dosta šansi, ali aj bar po jedan nek daju.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2014, 20:45 
Bič božji
Bič božji

Vidio sam snimak utakmice. Bilo je dobro. Lazović opet ćaća. Mrđa i Dauda imaju dosta šansi, ali aj bar po jedan nek daju.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2014, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Pljušte tužbe protiv Crvene zvezde! Posle bivših igrača i trenera, koji su administrativnim putem uspeli da namire zaostala potraživanja, nad crveno-belima se nadvila nova nevolja u vidu činjenice da su sporove pred Aribtražnom komisijom pokrenuli i ovdašnji superligaši – Sloboda i Rad.

Sportski žurnal piše da se Užičani žale kako im klub sa Marakane nije isplatio deo novca od transfera Nikole Maksimovića u Torino, iako je, prema njihovim saznanjima novac stigao iz Italije. Drugi, čini se kompleksniji, problem olilčen je u činjenici da je protiv Zvezde tužbu podneo i Rad i to po dva osnova. Građevinari su se obratili Arbitražnoj komisiji zahtevom da dobiju sredstva od obeštećenja za prelazak Aleksandra Pantića i Luke Milivojevića u Ljutice Bogdana, a na sve to i deo procenta od transfera reprezenattivnog veziste u Anderleht, jer je takav bio dogovor klubova prilikom sklapanja posla.
Nevolja za Crvenu zvezdu je u tome što joj je klupski račun u blčokadi, pa je neizvesno na koji će način Rad i Sloboda, u slučaju presude u njihovu korist, dobiti novac.

http://www.mozzartsport.com/vesti/pljus ... kasu/70948

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2682 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]