iako kazu da je jutro pametnije od veceri,ipak meni utjehe za ono sinoc nema
Momci ginuli,grizli travnjak,nadigrali,imali prilike...ali opet...ono nesto.....ono sto nas stalno jebe....
ustao sam,naravno...gledao djecu....doduse,ne od 6 i 30,nego od 7 i 30....drugo poluvrijeme,produzetke,penale....skocio sa kreveta kad ga je mali Maksimovic zabio pod precku...
djeco,svaka cast,volim vas....uzmite tu jebenu titulu...
al dzaba...znam jednostavno da to nije to,i da je JEDINO sto se racuna A reprezentacija....i da ce se vise cuti za Island i Vels,koji ce se samo kvalifikovati na EURO 2016,nego da mi pet ovakvih juniorskih Mundijala osvojimo
Mali bi pobjedio Njemacku...al u qurcu...da je to nesto relevantno...
Pokusacu na primjeru svojih gaucosa objasniti,sta je vazno u zivotu,u percepciji...i sta se racuna...
Messi je sa Aguerom najdominantnije moguce osvojio ovaj Mundijal U20....
4 puta je osvojio Ligu sampiona,za razliku od Maradone koji nije nijednom...a i Diego je igrao u Barceloni!!
Takodje,za raliku od Maradone,osvojili su Olimpijsko zlato Messi i Aguero,pisajuci po ostalima,davsi i nama 6 komada izmedju ostalog...
Pa sto puta bio prvak Spanije sa Barcelonom....
Ali...opet ce vam devet od deset sagovornika na ulici reci da je Maradona bolji igrac od Messija
Sto nema veze s vezom...
A zasto?
Ne zbog lijepih ociju,vec zbog Mexica 1986....Ljudi,to je vazno...to se racuna....kakvi mladi...kakve Olimpijade...Kakve Lige Sampiona (nace se deset filozofa i reci,Maradona nije imao Chavija i Iniestu...)
Ukratko,nadam se da sam ilustrativno objasnio da je lijepo podrzavati nasu djecicu,ali da je to kurac od ovce u odnosu na prave stvari

Zato,za mene,od sinoc sportske utjehe nema....Do novih kvalifikacija