banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 01 Jul 2026, 04:39 Danas je 01 Jul 2026, 04:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 22443 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866 ... 1123  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jun 2015, 09:07 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Ne bih rekao da je ova generacija takva. Momci su pokazali neki pobjednički karakter još od onog EP i baš se dobro slažu što je rijetko kod nas. Evo već Sergej i Veljković i još' njih par već igraju u instranstvu ali nije im probelm da se kidaju i za reprezentaciju.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 09:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
Veljković uglavnom ne igra, a Sergej je u Belgiji - sigurno mu nije cilj tamo završiti karijeru.

Nije problem karakter ovih momaka sada, ali čim zagaze u A tim, tamo nalete na nekakve Kolarove ili Pantelare, Lazoviće i sl. I uhvate se s njima u kolo, jer su to klinci - neiskvareni, dok ih neko ne syebe. Da li je bilo ko od nas zamišljao da ona će generacija iz 2004. ili 2007. kao vicešampioni u Evropi postati ovako luzerska? A kidali su igrama - još pamtim polufinale protiv Belgije 2007. Jbt, mislio sam ovi idu tron samo tako.... (gledam sada Kolarov bio strijelac prvog gola :angry4: ) kada ono finale i 4-1 za Holanđane.... a ona Belgija je igrala prošle godine na SP.... Dok je Mrđa, kao najbolji naš igrač tada, nestao nakon tog prvenstva...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 09:19 
Bič božji
Bič božji

E u tome je kvaka, bili u polufinalu ili finalu. Ovi su osvojili jednom i to puno znači na psihološkom planu. Međutim, nije nemoguće da kod Srba dođe kurcobolja, to je stanrdarno, ali nekako ovi momci mi pokazuju nešto drugo.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 09:24 
Bič božji
Bič božji

Vidi Babare starog šutera penala. :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
bojim se da ce ovaj poluspjeh mladih zamagliti opet stvarnost. zasto poluspjeh ? zato sto su mladi , mladi , a nisu seniori, zato sta ta takmicenja nisu nimalo relevantna, cesto igraju neki klinci koji se ubrzo izgube, zato sto mnoge igrace ne pustaju klubovi, tako da se tu pojavljuju cesto igraci tanke kvalitete , vec vidim kako mnogi brkaju ove danas sa cuvenim 'cileancima' , 'cileanci' bi ove pojeli za dorucak, ali nema veze, sta je bilo sa onim mladim koji su 2004 bili drugi na EP,2006 u polufinalu, 2007 opet drugi na EP, sta je bilo sa A selekcijom nakon toga, nista , samo plasman na dva SP, dakle, ovi iz FSS ce nam nakon ovog SP mladih nuditi maglu po ko zna koji put, kao sve je ok, na dobrom smo putu....

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 09:35 
Bič božji
Bič božji

Ne možeš reći da nisu relevantna. Upravo na ovakvim prvenstvima se stavraju igrači i ekipe. Pronađi tekstove pa ćeš vidjeti ko je sve osvajao ovo, a kasnije to isto radio u A timu. I uprvo ti Čileanci su kasnije bili dobri sa A timom, mi došli do osmine finala, a Hrvati do bronze.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
meni se cini da kako je uznapredovao ovaj fudbalski kapitalizam, da ta takmicenja mladih zadnjih bar 15 godina nemaju znacenje kao ranije, jednostavno nikome nije u interesu (od vrhunskih ekipa ) da puste igrace od 20 godina na neko kurcevo takmicenje koje niko ne gleda i da im se taj igrac povrijedi, poneko i ode na svoju odgovornost, tako da ova takmicenja nisu ni blizu onima prije 25, 30 godina.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 09:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Erazmo Roterdamski je napisao:
Ne možeš reći da nisu relevantna. Upravo na ovakvim prvenstvima se stavraju igrači i ekipe. Pronađi tekstove pa ćeš vidjeti ko je sve osvajao ovo, a kasnije to isto radio u A timu. I uprvo ti Čileanci su kasnije bili dobri sa A timom, mi došli do osmine finala, a Hrvati do bronze.

Tako je. Ovo je odlično takmičenje, čak ima dimenziju više od seniorskih, jer zvaničnike moćnih zabole dupe ko će osvojiti, pa nema sudijskih natezanja za jedne i grešaka na štetu drugih.

Citiraj:
Najbolji igrači: Vladimir Besonov (SSSR), Dijego Maradona (Argentina), Romulus Gabor (Rumunija), Đovani (Brazil), Paulo Silas (Brazil), Robert Prosinčeki (Jugoslavija), Bismark (Brazil), Emilio Pekše (Portigalija), Adrijano (Brazil), Ćao (Brazil), Nikolas Oliveira (Urugvaj), Sejdu Keita (Mali), Havijer Saviola (Argentina), Ismail Matar (UAE), Lionel Mesi (Argentina), Serhio Aguero (Argentina), Dominik Adija (Gana), Enrike (Brazil) i Pol Pogba (Francuska).

Igrajući na svetskim prvenstvima U-20 dubok trag ostavili su još: Predrag Mijatović, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Ramon Dijaz, Roland Volfart, Kejsi Keler, Đovani Elber, Dani, Pablo Aimar, Đibril Sise, Dani Alveš, Đovani dos Santos, Džon Obi Mikel, Marselo Zalajeta, Hozeba EčeberijaOleg Salenko, Brazilac Miler, Hulio Cezar Romero, David Trezege, Fernando Ljorente, Aleksandar Zavarov, Dariuš Đekanovski, Enco Frančeskoli, Horhe Buručaga, Ruben Sosa, Toni Polster, Andreas Ogriš, Bebeto, Dunga, Žoržinjo, Marko van Basten, Oleh Protasov, Emil Kostadinov, Rene Igita, Klaudio Tafarel, Rafa Paz, Matijas Zamer, Darius Voš, Endi Meler, Paulo Sousa, Žoao Pinto, Fernando Kouto, Oskar Kordoba, Stig Inge Bjornebi, Hening Berg, Roberto Karlos, Patrik Anderson, Rigobert Song, Niki Bat, Dida, Mario Žardel, Fernando Morijentes, Mičel Salgado, Ivan de la Penja, Nuno Gomeš, Tijeri Anri, Vilijam Galas, Nikolas Anelka, Demjan Daf, Majkl Oven, Iker Kasiljas, Arjen Roben, Karlos Tevez, Andres Inijesta, Sesk Fabregas, David Silva...

http://mondo.rs/a799255/Sport/Fudbal/Sr ... landu.html

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 09:55 
Bič božji
Bič božji

Upravo sam mislio na taj tekst.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
У праву је човјек, та такмичења младих су апсолутно небитна, и највише се њима замлаћују јадници попут нас којима је то једина прилика да нешто докаче. Мислим да нпр. Швабе ни немају појма да се тако нешто игра. Ето, они су занимљив примјер, чини ми се да њихове младе селекције не освајају нешто пречесто та пвенства за младе. Па онда они Африканци, ти су чуда чинили раније на турнирима за младе, Гана и Нигерија вишеструки прваци свијета, али се тај квалитет разводни касније, а и дође се у свијет озбиљног фудбала гдје важе нека друга правила. Зато, симпатично је то кад младићи фино играју и побиједе, постану прваци и сл, али ми је смијешно да због тога остаје будан, или се зором буди да би гледао, ико осим њихове уже или шире родбине.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 10:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Za švabe nije tačno. Prethodnih deceniju-dvije su konstantno učestvovali i osvajali neka od takmičenja ili bili u vrhu. tako su i izgradili ovako moćnu Bundesligu. nedavno su izgubili finale EP u17.

Sad će im braniti Ter-Štegen na EP do 21 g. Zar misliš da bi neki naš klupski šampion Evrope igrao na tom nivou?

Evo njemačkih uspjeha:

Citiraj:
FIFA U-20 World Cup[edit]
Winner (1981)
Runners-up (1987)
Third place (1987)

FIFA U-17 World Cup[edit]
Runners-up (1985)
Third place (2007, 2011)
Fourth place (1997)

UEFA European Under-19 Football Championship[edit]
Winner (1965, 1970, 1981, 1986, 2008, 2014)
Runners-up (1954, 1969, 1972, 1973, 1994, 1998, 2002)

UEFA European Under-17 Football Championship[edit]
Winner (19841, 1992, 2009)
Runners-up (1982, 1989, 1991, 2011, 2012)
Third place (1988, 1995, 1997, 1999)
Fourth place (1985, 1986, 1988, 2006)

https://en.wikipedia.org/wiki/Germany_n ... am#Records

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 10:39 
Bič božji
Bič božji

Dane, osvajači ovih prvenstava od kraja: Francuska, Brazil, Gana, Argentina, Argentina, Brazil, Argentina, Španija, Argentina, Argentina, Brazli, Portugal, Portugal, Jugoslavija, Brazil, Brazil, Zapadna Njemačka, Argentina, Svojetski Savez.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
За Швабе је апсолутно тачно, и хвала ти што си ово поставио и уштедио ми труд. Дакле, од тих силних турнира за младе, којих има преко милион годишње, они су у задњих десетак година побиједили на три. Па боља им је статистика сениорске репрезентације него омладинских, ту су бар били прваци свијета :D

Интересантно је видјети скорашње побједнике, то нам много говори. Једини који су колико-толико оправдали резултате јесу Аргентинци и Шпанци. Гдје су Французи, Бразилци, Ганци? Занимљиво је да, нпр, нигдје међу побједницима не видим Италију. Нема ни Холандије. Није да су њихове младе селекције лоше, а понекад нешто и освоје. Али они знају чему та првенства служе. Да се млади играчи афирмишу, стичу искуства, а да је резултат у другом плану.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 10:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
autsajder je napisao:
kad gube od Šamrok Roversa i CSKA Kijeva.

Od koga???

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 10:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
giometar je napisao:
autsajder je napisao:

Od koga???

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Komunisti neki, imaju zvijezdu...mora biti CSKA jebes ga :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 11:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
autsajder je napisao:

Od koga???

vlakanje je napisao:
giometar je napisao:
autsajder je napisao:

Od koga???

:lol: :lol: :lol: :lol:

https://en.wikipedia.org/wiki/FC_CSKA_Kyiv

https://en.wikipedia.org/wiki/FC_CSKA_K ... mpetitions

European competitions

UEFA Europa League
Season Round Club Home Away Aggr.
2001–02 Qualifying round Finland FC Jokerit 2–0 2–0 4–0
First round Serbia and Mon. Red Star Belgrade 3–2 0–0 3–2
Second round Belgium Club Brugge K.V. 0–2 0–5 0–7

trik pitanje: kako se zove stariji beogradski titov blizanac :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 12:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
bravo momci,jedva przivih ove penale
u pojedinim momentima smo bas mocni,samo malo vise da pravimo nekakve sanse a ne da muljamo okolo naokolo.

sto se tice utakmice od sinoc sinoc razmisljam jebote treba zabraniti ovima iz jsla da budu treneri bilo gdje.citavu utakmicu iako ganjamo rezultat igramo sa dva defanzivna igraca.ljajic igra na krilu a markovic u sredini.pa gdje je tu mozak jebem mu zivot

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 12:48 
Bič božji
Bič božji

Je li Tošić bio na svojoj pozicji?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2015, 13:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
jebote tosic 8) :D ,sta se meni obracas za tosica svaki put kao da sam ja generalni zastupnik doticnog

Vrh

[ 22443 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866 ... 1123  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]