banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 11:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 1223  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ATP/WTA Tour
PostPoslato: 29 Jan 2008, 11:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Odbrana Grand Slam titule donosi, čini mi se, 250 novih bodova. Nadal nije nazadovao na ovom AO-u, samo Federer. Nadal je prošle godine igrao 1/4 finale, a ove 1/2 finale.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 12:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Sledeće godine se mijenja sistem bodovanja
Jedna od promjena je
Postojeći turniri iz Masters Series se mijenjaju sa turnirima 1000 series
Pa svaki donosi po 1000 bodova, umjesto dosadašnjih 500
Biće tu dosta dodatnih bodova u igri
Samo ne znam kako će se prenositi bodovi iz ove godine u sledeću

http://www.atptennis.com/en/news/2007/a ... ts2009.asp
http://en.wikipedia.org/wiki/Associatio ... 09_changes

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 01:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da je 2004, Novak bi bio "Broj 1"
Kolika je veličina Rodžera Federera, ali i Rafaela Nadala, govori podatak da bi Novak Djoković bio ubjedljivi "Broj 1" na ATP listi da je imao ove godine i znanje 2001, 2002, 2003, pa i 2004. godine...

U "eri" prije Rodžera Federera, a poslije Pita Samprasa, na čelu ATP liste smijenjivali su se neki velikani, koji na vrhuncu svojih karijera nisu ni prešli granicu od 5.000 poena, a Novak već sada ima 5.165.

Jedini koji je u periodu izmedju Samprasa i Federera imao više bodova od Djokovića trenutno je Lejton Hjuit i to samo na kratko, 26. avgusta 2002. godine (5.205).

Ostali nisu bili blizu: Gustavo Kuerten (4750, 24. septembar 2001), Huan Karlos Ferero (4.570, 20. oktobar 2003), Endi Rodik (4.535, 19. januar 2004), Marat Safin (4.270, 16. april 2001).

Medjutim, i "eri" Rodžera Federera nazire se kraj. Iako broji rekordnu 209. uzastopnu nedelju na vrhu ATP liste (Konors bio "Broj 1" 160 sedmica), razlika u odnosu na njegove pratioce lagano se topi.

Federer beži Nadalu mršavih 650 bodova, a Djokoviću 1.465, što je sitnica u odnosu na prednost koju je imao 3.900 (!?) poena više od drugoplasiranog. Bilo je to 20. novembra 2006. godine i trajalo je šest nedelja...

Švajcarac je porazom od Novaka Djokovića u polufinalu Australian Opena izgubio 550 bodova, dok je srpski teniser osvojio 850.

Ipak, period koji dolazi poslije Dejvis kupa (8. - 10. februar) najviše bi mogao da prija upravo Federeru, koji na četiri sledeća velika turnira (Roterdam 250 ATP poena, Dubai 300, Indijan Vels 500, Majami 500) brani svega 380 ATP bodova, od maksimalnih 1.550 koji su u opticaju.

Na istim turnirima koje će vjerovatno igrati igrači iz "Top 10", Nadal brani 700, a Novak Djoković 1.035 poena! Podsjetimo, prošle godine, Djoković je igrao polufinale Roterdama, četvrtfinale Dubaija, finale prvog Mastersa u sezoni u Indijan Velsu, a već sledeći u Majamiju je osvojio.

Dakle, to je period u kojem bi Federer dobrim rezultatima mogao ponovo da odmakne.

"Vratiće se on u velikom stilu, siguran sam. Neka niko ne pomisli da je odustao od namjere da još dugo bude najbolji igrač na svijetu, a svi igrači znaju koliko je dobar. Vidjećemo mnogo toga s njegove strane, vrlo brzo", izjavio je Novak Djoković poslije Australian Opena.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 11:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To je to što ja stalno govorim da je Federer samo skoristio smjenu generacija. Da je odličan igrač to stoji, ali da je najbolji, nikako.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Sondri je napisao:
To je to što ja stalno govorim da je Federer samo skoristio smjenu generacija. Da je odličan igrač to stoji, ali da je najbolji, nikako.

I ja govorim isto :) A Djokovic brani najvise poena na sledeca 4 turnira, ali ni Nadal ne brani nesto puno manje .. Ako Djokovic nastavi sa dobrim igrama mogao bi prici veoma veoma blizu Nadalu, i onda ide sljaka gdje Nadal brani sve sto se moze braniti dok Djokovic ima dosta manje da odbrani .. i tu bi ga trebao prestici :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Sondri je napisao:

ma daj ...

koju smjenu generacija... smjena je bila kad su na vrhu bili rodik hjuit ferero i slicni, a onda je dosao federer i pokazao im kako se igra tenis...

naravno da navijam za djokovica kao sto navijam i za ljubicica ali federer je najbolji svih vremena (sto ne znaci da ga djokovic ne moze jednog dana prevazici) !

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 18:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zato je prije mjesec dana izgubio od Samprasa, koji se penzionisao prije 6 godina! Roddick labilan, Safin alkos, Ferrero zemljaš, Moya zemljaš, Kuerten zemljaš, Hewitt puko zbog ličnih problema. Jedino je Nadal u zadnje vrijeme malo odskakao od prosjeka i zato ima pozitivan skor protiv Federera, a i Đoković će uskoro da okrene na svoju stranu. On nije toliko dobar, koliko su ostali loši!!! Jednio ga je Volandri nadigrao, ostali koji su ga pobjeđivali su samo igrali strpljivo i puštali ga da se sam "ubije". To je problem psihe današnjih igrača, tu je on daleko najjači i to mu je, pored forehanda, najjači adut. Kad spomeneš Samprasa, Agassija, Beckera, Raftera, Lavera, Borga, Connorsa, McEnroa... odmah se tu spominju neki istorijski mečevi. Federer je imao samo dva takva meča i oba je izgubio, od Safina i Nalbandiana. Jednostavno, nije imao s kim igrati, konkurencija je očajna i on je to iskoristio najbolje što je mogao.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rekao je Sondri manje vise sve :) Federer je dominirao 3 godine samo zato sto nije imao konkurencije, a ne zato sto je on previse dobar(jeste on odlican igrac, ali da je najbolji ikad nema sanse) Jedina konkurencija mu je bio Nadal na sljaci dok na brzim podlogama nije imao ni jednog protivnika(osim u rijetkim momentima kad se Safin i Nalbandian probude, ali to je bilo toliko malo puta da ne vrijedi ni spominjati) Imam neki osjecaj da je Federerovo vrijeme proslo .. mozda jos ove godine uzme Wimbledon i to je to :) (taman da ne stigne kralja tj Samprasa :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
o.k. postujem tvoje (vase) misljenje ali ne slazem se...
Tacno je da je konkurencija slabija, ali tenis se danas igra drugacije nego prije. Kao sto se danasnji fudbaleri tesko porede sa nekadasnjim isto je i sa teniserima ... i federer i sampras su kraljevi svoje ere ... mozda i djokovic bude kralj svoje ere ...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Teško da neće stići i prestići Samprasa, jedino ako ga sastave gadne povrede.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Ma sve ce njih nas Nole pomesti :D :D

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Mis Devil, tek sad obratih pažnju na tvoj (odličan) potpis :D . Možeš li mi reći odakle je citat?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Inače, kad smo već u priči o najboljim teniserima, ja sam duboko uvjeren da bi danas Marat Safin bio najbolji igrač svijeta da mu psihologija nije ko babin zub. Gledao sam npr. njegov nedavni meč protiv Karlovića, kad je izašao samo da što prije izgubi i ode na spavanje. Ali zato je jedan od rijetkih igrača čijim se potezima divim do imbecilnosti.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Teško da neće stići i prestići Samprasa, jedino ako ga sastave gadne povrede.

Vidis, i tu je imao "srece" nikad nije imao neku povredu .. dok je Sampras zadnje 2-3 godine sto je igrao stalno imao gadnih problema sa ledjima .. Ali opet to i nije toliko do srece koliko opet do slabe konkurencije pa nije ni morao igrati nista vise osim najjacih turnira :)

Harvester je napisao:
Inače, kad smo već u priči o najboljim teniserima, ja sam duboko uvjeren da bi danas Marat Safin bio najbolji igrač svijeta da mu psihologija nije ko babin zub. Gledao sam npr. njegov nedavni meč protiv Karlovića, kad je izašao samo da što prije izgubi i ode na spavanje. Ali zato je jedan od rijetkih igrača čijim se potezima divim do imbecilnosti.

A Safin i jeste jedan od najvecih talenata ikad, nesto poput McEnroe-a, ali je ovaj za razliku od Safina uradio dosta toga(iako je i on mogao puno vise) :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Harvester je napisao:

Ja se sa ovim slazem :lol: Gotivim Safina i smatram da je jako dobar igrac i dan-danas bi bio u vrhu samo da se malo portudi i da smiri nerve..Al opet simpi mi je gledati kako uokolo baca rekete..Nema ih takvih puno!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

btw, slucajno sam potpis nasla na internetu... :lol: Zgotivila ga i to je to :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 15:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pardon, 1:1 :) u Fed Cupu

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 21:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 15:21
Kako Jelena izgubi???? :(

Знај, и свила и гвожђе исто могу да стежу....

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 03:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A kako, standardno!!! Vodi 4:2 u trećem setu i izgubi 4:6!!! Srećom vratile su u dublu i osigurale nove bodove.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 10:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Reprezentacija Srbije igraće u polufinalu prve grupe Evroafričke zone Fed kupa sa selekcijom Holandije. Jelena Janković i Ana Ivanović obezbedile su plasman u završnicu takmičenja pobedama nad timovima Poljske i Rumunije, a Holanđanke su u grupi 'A', u konkurenciji ekipa Luksemburga, Bugarske i Portugalije osvojile prvo mesto. Meč počinje u 10 časova.

U drugom polufinalu sastaće se selekcije Švajcarske i Švedske.

U selekciji Holandije na turniru u Budimpešti su Nikola Tisen (287. na WTA listi), Paulina Vong (323), Aranča Rus (463.) i Rene Rajnhard (594. teniserka sveta).

Reprezentacija Srbije i pored dve pobede od po 2:1 u polufinalni duel sa Holanđankama ulazi kao apsolutni favorit.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Gotivim Safina i smatram da je jako dobar igrac i dan-danas bi bio u vrhu samo da se malo portudi i da smiri nerve..Al opet simpi mi je gledati kako uokolo baca rekete..Nema ih takvih puno!

E, da! I meni je skroz simpatičan i zato stalno navijam za njega (osim naravno protiv naših tenisera), a on naravno stalno gubi :D
Ali eto recimo na onom čuvenom meču koji je izgubio od Janka, imao je genijalan potez kad se bacio za lopticom i u padu uspio da je prebaci preko mreže i osvoji poen, to je bilo proglašeno za potez dana na Eurosportu. Doduše, vjerovatno je tom prilikom sve kosti polomio, pa je i izgubio. Eh, Safine, Safine...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 1223  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]