banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 24 Jun 2026, 14:44 Danas je 24 Jun 2026, 14:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 4197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 210  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ABA liga
PostPoslato: 29 Nov 2015, 21:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ali kakvo je Vilson drvo, najveće moguće u amazoniji u Brazilu, a nije mu mala konkurencija.
Apsolutno taj ništa ne radi samo gubi lopte. Da je bar šutirao pa mašio, pa da kaže čovjek ne ide ga, a on 3-4 lopte baca u bunar ničim izazvan.
Magdevski igrao kao sat kao i Vitkovac i Jones, ostali svi podbacili. Anđušić uzeo loptu da šutira, sam i ne dobaci do koša, a profesionalni košarkaš.
Što se tiče Cedevite, vidi se istrošenost, psihčka prije svega nakon trijumufa u Limožu, a i potcjenili su Partizan. Ne znam, onaj Walker baš igra na neku rutinu, šutira i lijepi, ali brate antipatičan je za sve pare, samo traži frku neku. Pullen kad se lomi uvijek dobar.
Partizan osim lošeg igračkog kadra, novog trenera nema ni sreće.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2015, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
ahahaha Pavicevic ne zna akcije, pita pomocnika koji pik da igraju. Poziva dijamant i kaze "pa ne znam vam ja sad ko gdje bude" :D .

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2015, 17:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
kakav je ovo okrsaj, ko da su se sastala dva odjeljenja sestog razreda, svega ima samo ne kosarke :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Квалитет је видно опао, баш као и интересовање публике. Које још увијек држи партизанова публика, дебитант Сутјеска и донекле, али само донекле Задар.

Звезда, Цедевита и Будућност су у овом тренутку разред изнад остатка. Тешка срца, али признајем.

Оно што је нажалост чињеница, два највећа имена овог такмичења : Партизан и Цибона, суочавају се са многобројним проблемима и једноставно нису конкурентни са поменутом тројком. Тешко је уопште у овом тренутку и говорити о будућности регионалног такмичења, имјући у виду да ће та будућност значити од одлуке Ђордија Бартомеуа или ти убице европске кошарке, прецизније, капиталистичког морона.
Квалитет регионалне кошарке је опао. Све је мање квалитетних играча, доказаних ветерана и средина у којима се кошарка воли. Уз дужно поштовање то нису ни Лакташи, ни Ново Место ни Тајфун.

Прве три позиције нису упитне, та четврта која ће донијети ПО и видјећемо шта још, још није зацементирана и мислим да ће се о њој као премији моћи говорити за 4-5 кола. Прије свега, зависиће од Мегиног скора. Кључан дуел ће бити Партизан - Мега.

Што се опстанка тиче (имајући у виду систем и све остало) незахвално је још увијек говорити. Вјерујем да ће Цибона избјећи ту последњу позицију, а волио бих да исто учини и Металац. Тајфун, Сутјеска, MЗТ су тимови који највише страхују, ови последње поменути можда и најмање, јер мислим да ће Македонија и наредне године имати сигурног учесника, а некако не видим ко би то могао бити, а да није МЗТ.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne vidim da Partizan-Mega odlucuje bilo sta? Partizan je siguran tako negdje oko 6-7 mjesta a Mega 4 ili u bas raspadu peta na tabeli.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Говорим хипотетички. Тај меч би итекако могао утицати на даљи ток такмичења. Можда је субјективно, али то је моје мишљење.

Мега је дакле 4.та након овог кола (објективно Звезда не би требала имати већих проблема вечерас)

Дакле, Мега има 9-4, Партизан 5-8 тренутно. И чињеница +17 из првог меча, што практично значи, да Партизан, ако жели бити 4-ти, мора имати на крају побједу више.
Распоред у пар наредних кола:

Мега - ЦЗВ
Партизан - Мега
Мега - Будућност....

Објективно, уколико Мега у сва три дербија изгуби, а Партизан добије Металац и МЗТ, након 16. одиграних кола Мега ће имати 9-7, Партизан 8:8.
То и даље јесте велики заостатак, међутим, не треба сметнути са ума да је Ражњатовићу најбитније да својим пуленима набија индекс, тако да би се Партизан итекако укључио у ту трку за 4. мјесто. Наравно под претпоставком да се деси ово што сам навео.
То четврто мјесто, могуће да осим тог ПО-а неће донијети ништа, али опет, говоримо о такмичењу у коме је још увијек борба за исто, апсолутно отворена.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da smo razbili iluziju oko indeksa igraca Mege vec prije. Mega je ozbiljna ekipa prepuna talenta u oba pravca terena.

Mega kada zavrsi ove tri jake utakmice slijedi joj serija laksih utakmica koju mogu rijesiti sa veoma pozitivnim skorom, tipa 5:1. Partizanu slijede utakmice protiv Zvezde i Buducnosti u gostima, to su skoro pa sigurna dva poraza, tu su jos par gadnih gostovanja... Partizan ne vjerujem da moze dostici neki kontiuitet forme da rutinski uzima sve lakse utakmice, to ce im biti veliki problem.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Мега није озбиљна екипа. Али је препуна талената и играча који ће сасвим сигурно већ након ове сезоне бити на цијени на европском тржишту, а највјероватније и неки на НБА драфту. И то је довољан разлог да их сви који прате кошарку поштују. Али ипак, ради се о тиму који заступа једну једини менаџерску агенцију и који има јасан приоритет у оквиру такмичарске године. Путовања у Еврокупу нису јефтина, а одличну промоцију и бројке лакше је против против Крке, Игокее и Тајфуна, него Остендеа, Бон-а и сличних. Не желим овим умањити оно што су урадили у протеклих неколико година.

Истина је да они могу играти са сваким ривалом и у тој игри пружити велики отпор, бити бољи, али реално, њихове претензије нису везане за сам врх.
И самим тиме немају притисак да буду међу 4 или 6-ти, 8-ми. Њима је важно да развију своје проспекте, да пруже прилику онима који ће већ у јуну бити продати и да наравно у цијелој причи Мишко одради посао. И јасно српска кошарка од тога ће имати одређену корист.

У овом тренутку имају веће таленте него Партизан и кључну предност испод коша. И нисам рекао да је Партизан фаворит у том 15-ом колу, само кажем да у случају побједе, под условом да и Звезда слави коло прије, улази у причу звану четврто мјесто.

Луваву је најпријатније изненађење такмичења. Многи су прије почетка се спрдали са његовим доласком и играњем у Меги, међутим, веома брзо је показао о каквом се таленту ради, штета је рецимо што се Загорац повриједио, иначе би они још боље изгледали.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-QmI6HrTwa4[/youtube]

Praštajte digresiju :)
Palo je i par NBA trojki, zar ne? Ili bar tu negdje, u svakom slučaju sa nevjerovatnom lakoćom cijepa dno mrežice iz svih pozicija, kako danas može da radi valjda Kevin Durent i ne znam ko više? Kao polaganje.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 10:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Какав кошаркаш. А не ови "специјализовани" данас.
18/23
5/9
19/19

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 17:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Ne mozes to danas objasniti
tu ljepotu kosarke i lakocu suta

Cibona je 80 harala Evropom, a ovi moji mufljuzi im nikako nisu legli sa sutem za tri poena...
Znali su itekako da ih iskasape i namuce

Ipak Jugoplastika je tih godina bila sjajna za gledanje. Kukoc i Radja u napadu uzivancija posebno Toni.
u odbrani stalno neki specijalci Ivanovic, Sobin, Zoka Savic (kaze Radja u intervju na pitanje ko ga je najbolje cuvao Savic na treningu, on kad te prebije onda ti na utakmici sve lako :)

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 19:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
http://www.index.hr/sport/clanak/aba-li ... 61605.aspx

nisam upratio sta je ULEB rekao na sve ovo. vidim da su bili prisutni na sastanku, ali nigdje nisam vidjeo izjavu njihovog covjeka po ovom pitanju.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Svašta...znam samo da je Čović tvrdio da ABA ima jedno sigurno mjesto u ovom novom formatu od 16 klubova.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 19:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

onaj format od 16 je od ranije, ovo je novo, sa FIBA u kolu :D

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.mozzartsport.com/vesti/novos ... ige/122772

Nisam upratio, koliko znam da je ovo sa 16 i dalje aktuelno jer ima 11 klubova sa već potpisanim ugovorima na deset godina

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Odgovor FIBA: U novu Evroligu idu direktno dva kluba iz ABA lige, a jedan u kvalifikacije!

http://sport.blic.rs/Kosarka/Evropska-kosarka/284688/Odgovor-FIBA-U-novu-Evroligu-idu-direktno-dva-kluba-iz-ABA-lige-a-jedan-u-kvalifikacije

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 19:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
http://www.mozzartsport.com/vesti/novosel-za-mozzart-sport-razocaran-sam-mali-ce-da-stradaju-u-ratu-fiba-i-evrolige/122772

Nisam upratio, koliko znam da je ovo sa 16 i dalje aktuelno jer ima 11 klubova sa već potpisanim ugovorima na deset godina

Tu je i zapelo izgleda jer fiba trazi da se klubovi kvalifikuju iskljucivo na osnovu sportskog rezultata, bez stalnih clanova i povlastenih klubova. Zbog toga nude EL od 32-34 kluba u kojoj bi spanci npr mogli da imaju 4-5 klubova i sl...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To piši propalo jer će velikim klubovima biti manje para a više utakmica.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 20:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne vidim zasto bi bilo manje para? Pa nisu blentavi, ako fiba hoce da uradi nesto, mora da potrosi sholde!
A ne znam kako bi bilo vise utakmica ako bi se igralo po istom/slicnom sistemu kao do sad?!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2015, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Manje bi bilo od ovog što im je sad obećano jer škrta Fiba neće sigurno dati toliko para, da hoće ne bi do ovog cirkusa ni došlo.

A više utakmica od ovog što je planirano sledeće sezone. (Ako sam dobro upratio cijelu priču)

Vrh

[ 4197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 210  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]