Evo, ja jedva cekam da ih Albanija napuni u utorak, i da oni malobrojni navijaci koji ce da dodju svaki njihov kontakt loptom da isprate za zvizdukom-posebno Kolarovljev i Tosicev, osim Maticev i Stojokovicev-gdje bi aplaudirali..
Dobili smo jednog od trenera sa najgorim mogucim pristupom.. i za kog mi se cini da ga iskreno zaboli samo njegovo IME za nama. Kad je tek stigao u Srbiju govorio je da ga uopste ne interesuju igraci iz domace lige, a onda najednom: Lazovic! -Za koga, kako, zasto..?? Covjek ima osjecaj-zamislite 'OSJECAJ' da Subotic i Ljajic ne zele da igraju za Srbiju! Sta da kazemo mi za ostale nakon sinocnjeg izdanja i zalaganja??
Kakve katastrofalno-pocetnicke greske od Toletovog DIKCINE u samom startu:
-pogresna defanz. formacija 4-2-3-1 forsirana skoro kroz citavu utakmicu protiv raspale Jermenije dok nije ubacio samog Mitrovica i od tog momenta igrao sa 2 napadaca - kao rezultat toga: Djordjevic opet odsjecen od ostatka tima, a Tadic ostao u velikoj mjeri pogubljen i neprimjetan -falio mu je jos jedan saigrac-krilo pored njega da se iole sta napravi u vrhu napada.. Tosic-uvijek dribling previse, katastrofalan prijem, udavi loptu-expresno izgubimo na ritmu, a kad treba da opuca na gol: raspalo-sve sem onog gola- igra vise neki alibi-fudbal.. Dokle!??
drugo krilo: Markec-pogubljeniji jos vise-zasto je uopste pocinjao utakmicu u formi za koju svi znamo kako je katastrofalna u zadnje vrijeme?
Gudelj-decko koji me je najvise razocarao u ove zadnje 2 utakmice-jos jedan koji je ubijao igru, svaku loptu vracao nazad..
A onda jos i novouvedeni Kuzman kao treci DM nakon Lazarovog izlaska..
Vec postaje jasno: Fejsa -uz Matica nezamjenljiv na poziciji zadnjeg veznog!
Kolarov-bruka! Kako uopste nema srama izjaviti ovako nesto danas??
Ivanovic-kolateralna steta citavog pogresnog postavke, pristupa i doprinosa igri drugih od samog pocetka, steta za onaj zicer..
O stoperima ne vrijedi ni govoriti - bilo je pitanje svakog trenutka kad ce koji da kiksne nakon svega prethodno nabrojanog..
U nedostatku pravog poluspica, Ljajic je definitivno i izuzetno falio timu sinoc. Nepozivanje njega i Subotica prije svih (ako bi i izuzeli sad jednog Radovica umjesto Lazovica) je dokaz da u FSS-u neizdrzivo smrdi-a sto je vise nego blaga rijec za sve sto su ucinili do sad nasem fudbalu!
Za kraj:
T.Karadzic - paradigma citave sluzbe i pojedinaca koji su unistili Srbiju kao drzavu i Srbe kao naciju- tip koji je postavljen na jedno od najodgovornijih i platezno najprimamljivijih mjesta sa uticajem, zadatkom i mogucnoscu da manipulise narodom po devizi dajete samo "sirotinjskog leba i igara''.. Osnovna f-ja mu je ustvari da obezbjedi zakulisne igre dok se citav fudbalski sport i njegova infrastruktura sirom Srbije do kraja ne uniste i ne dovedu do prosjackog stapa, a onda drugi polit. podobni tajkuni bliski sluzbi na namjestenim privatiz. tenderima ne razgrabe vitalne objekte i atraktivne lokacije.. kao sto ce recimo biti prodaje stadiona Partizana i CZV za koju godinu da bi se naknadno pravio jedan zajednicki tzv. nacionalni stadion za oba tima, na kojem bi naposljetku igrala i sama razbijena nac. selekcija.. Kad se dakle uniste ti klubovi i dovedu u bescjenje-da bi opet jelte krenuli otpocetka-zadatak ce mu biti ispunjen!
Onda ce ga sluzbe povuci, ako i samo ako ga prethodno ne strefi neka srcka ili sl.
Hebao ga DiK, skupa sa Lazovicem i svim koji stoje iza njega!