enc0re je napisao:
Koje mlade igrače?
'Studenti', Lesor, Radičević, Dobrić, u krajnjoj liniji i Dangubić kom je razvoj ipak usporen tim nekim povredama i još nije blizu svog maksimuma, s obzirom na predispozicije...
Citiraj:
Ne posmatram ja to kao samar, samo ne mozemo vise rutinirati ABA ligu kao proslih godina
Pa o tome se radi. Mislim da živimo (a prije svega živi Čović) od tog igranja EL i rutiniranje je na neki način obaveza, pa s toga nema kockanja, već ovakvi potezi. Možda bi se npr. Radičević uklopio krajem ove sezone ili sledeće, ali Čović očigledno smatra da je to previše rizika, naročito u situaciji kad imaš jednog late bloomera kao što je Enis praktično 'na izvol'te'. Siguran sam da u slučaju nekog neigranja EL, slijedi izuzetno nezgodna situacija za Čovića, i vjerovatan pad jer i dalje nije omiljen, a nasuprot njega je Alek Veliki lično. Stropoštao bi se, a sa njim i klub. Znamo kako izgleda kad dušebrižnici bez veze sa sportom počnu 'ulaganja'... dođeš do gašenja i 15 miliona minusa, pa ako i na papiru...
@mlad igrač diskusija
Saglasan sam sa skevom oko ovog pomijeranja granice. U jednom intervjuu Željka Obradovića, skorašnjem, piše da on danas više sa igračima radi na tehnici, nego na taktici, jer su nekad 'mladi' igrači dolazili obučeni, kompletni. Danas se očigledno duže ispravljaju ti nedostaci (dok su igrači atletski spremniji danas), otud je i 'mlad' igrač nešto stariji.