zerocool je napisao:
Ma dobro, jos oko 15-20te minute Panama je morala dobiti crveni, neki lik skrsio Djordjevica kao zadnji igrac. Ovaj mu oteo loptu i isao sam prema golu, i sudija samo zuti dade..
Ne treba pretjerivati, za zuti-da, ali toliko ostar za crveni-ne.. Uostalom, kakav bi bio onda smisao prijateljskih utakmica -ako ne da se provjeri funkcionalnost citavog tima?! Da su ovog iskljucili odmah, vjerovatno bismo ih natrpali lezerno do kraja, i nasa odbrana ne bi imala posla-ovako su imali i oni par izglednih sansi i onaj jedan go sto su uvaljali nekako iz prekida (ofsajda!?) -time smo dali prilike i defanzivnoj liniji da se iole dokazuje.
Sinoc smo imali 3 igraca na lijevom krilu koji su odradjivali vro dobar posao: Kolarov, Markec i Tadic-koji je po postavci trebao da drzi sredinu terena, ali se izvlacio opet po lijevoj-kako je vec to uspjesno cinio i u Twenteu. Na suprotnoj, desnoj strani-mrka kapa! Tosic je odigrao dosta bolje nego protiv Jamajke ali opet nedovoljno ubjedljivo, i centarsutevim je opet vracao na lijevo krilo.. Basta je nesto pokusavao, ali sve se zavrsavalo do centra.. Sredina terena mi je djelovala najlosije sa Gudeljom i Maticem-isto je odigrao bolje nego protiv Jamajke, ali opet dosta nonsalantno-djelovalo mi je cak da je najgori sinoc bio, osim onog jednog individ. prodora u 16-erac protivnika.. Protiv Brazilaca mora bar duplo agresivnije! Ako nas karioke zatvore po toj lijevoj-nema sta da trazimo osim da simuliramo kao ovi Panamci sinoc, igramo antifudbal i trazimo sansu iz prekida.. Djordjevic In-Mitrovic Out! O Mitrovicu odbrambenom ne bih iznosio jasnu ocjenu -Panama je vrlo malo pokazala u napadu, sem na pocetku meca kad su imali inicijativu, par grubljih startova Gudelja i njega-nedovoljno recimo da bih ga stavio u usporedbu sa Pejcinovicem da vidimo kog bi prije uzeli da zapocne narednu utakmicu u Sao Paolu. Kao sto ne mislim da je ono bila izricito Pejcinova krivica kod jamajcanskog gola, tako ne vidim da je i ovo Mitroviceva sinoc-gol je vise bio iz ofsajda.
Ne znam sta da kazem jos o predstojecem susretu, ocigledno je da Drula smatra da nam najvise skripi ta desna strana otkud nam prijete prodori Neymara, a po sredini Diega Koste, Pata, Kake i ostalih, pa nastoji sa Banetom da uigra i drzi tu poziciju desnog stopera blize golu. Mozda je trebao na ovoj utakmici sinoc da zapocne sa tandemom ove prethodne dvojice Mitra i Pejcina da vidimo kako bi funkcionisali i koji bi vise gresaka napravio, pa toga onda eliminisemo..

-time bismo sigurno dobili vise sirine i slobode po desnoj strani za Banetove prodore.. A Bastu/Tosica ispred njega-kao sto smo vidjeli napadi po toj desnoj strani su zakazali..
I za kraj Gudelj treba da ostane zaduzen za najprljaviji posao cistaca ispred 16-terca i adekvatno zamijeni Fejsu. Najveci pritisak ce biti sasvim sigurno na njemu (i Maticu ako ne uspije da se ukljuci u tranziciju iz def. u ofanzivu).. Brazilci imaju strasnu ofanzivnu sredinu!