banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 23 Jun 2026, 22:32 Danas je 23 Jun 2026, 22:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 4197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 210  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ABA liga
PostPoslato: 16 Jun 2015, 22:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
uleb realno, boli patka za romanom liscem i njegovom firmom. nemaju oni tu nekakvu korist, naprotiv.
vise im se isplati da sa 2 mjesta direktno i jednim u kvalifikacijama za EL rijese teritoriju od 30mil stanovnika koja obuhvata 8-9 drzava koje nisu sa parama jake da se tuku sa spancima, turcima...
bitno je da ima tamo nekakva liga, ko to vodi, kako ce unutar lige podijeliti mjesta i ko ce da igra...nebitno! ali kada posalju kandidate za EL, Bartomeu uvijek moze da odjebe kragujevac ili 'keu jer im nisu dovoljno interesantni iz nekakvih nenapisanih razloga.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2015, 22:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
Izmjene su kozmetičke i pokušaj balkanske prevare. Kako bi inače drugačije na Balkanu:

Citiraj:
Нова АБА лига ће се 100 одсто налазити у власништву клубова који буду њени учесници у датој сезони, а овлашћења за управљање лигом (менаџмент) биће предати реформисаном предузећу „АБА Сидро д.о.о”.

У том предузећу ће, како се наводи, 80 одсто власничких и управљачких права имати клубови, док ће шест физичких лица (Радован Лорбек, Роман Лисац, Данко Радић, Јосип Билић, Змаго Сагадин и Божо Миличевић) располагати са преосталих 20 одсто.

http://www.zurnal.rs/kosarka/aba-liga/2 ... zece-sidro

Nadam se da će FIBA rasturiti ovo leglo teških lopova!

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2015, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sta nije jasno?
Znas li sta je ABA liga a sta Sidro? De malo iscitaj prvo o cemu se radi pa poslije pisi o prevari.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2015, 23:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Aj ti razjasni, kad meni nije jasno...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 07:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Iskljucen je Lisac, ovih 20% sto je u rukama ljudi iz saveza za 3 godine ce preuzeti isto klubovi.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 07:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim da je to samo kupovanje vremena i mazanje očiju, posebno ovima iz FIBA-e. Ovu šestorku koji su vedrili i oblačili ligom od početka treba otjerati govnjivom motkom. Preprodaja članstva, potezi vezani za prodaju TV prava, uslovljavanje srpskih kluba učešćem za nastup u EL/EK, gubitak 1 mjesta u EL, eliminacija Vojvodine od prošle sezone.... moglo bi se mutnih radnji nabrojati u nedogled...

Ako FIBA zaista želi vratiti ingerencije nad klupskom košarkom, onda ovo neće dopustiti. Ako ne želi, onda će sve ostati kako je bilo.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

autsajder je napisao:

Pa tako reci, nije mi jasno sta se ovdje desava, nemoj odmah u kost, izdaajaaaa narode i te fore.
Liga je u vlasnistvu klubova 100%, to je jedini uslov FIBA, Sidro je firma koja vodi ligu, menadzment i ona je u vlasnistvu 80-20 koje ce za 3 godine preci u 100%. I da nikad ne prijedje u 100% opet je regularno i po FIBA propisima, ali ovo je jos bolje.
Inace, sve ono sto je Covic trazio na pocetku moralo se ispuniti, izgleda da je jedini pimen u ovoj prici pored Lisca i kompanije, koji su se naravno pravili budale.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 14:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
autsajder je napisao:

Pa tako reci, nije mi jasno sta se ovdje desava, nemoj odmah u kost, izdaajaaaa narode i te fore.
Liga je u vlasnistvu klubova 100%, to je jedini uslov FIBA, Sidro je firma koja vodi ligu, menadzment i ona je u vlasnistvu 80-20 koje ce za 3 godine preci u 100%. I da nikad ne prijedje u 100% opet je regularno i po FIBA propisima, ali ovo je jos bolje.
Inace, sve ono sto je Covic trazio na pocetku moralo se ispuniti, izgleda da je jedini pimen u ovoj prici pored Lisca i kompanije, koji su se naravno pravili budale.

Meni je jasno, ali ti si izgleda navijački ostrašćen..... Ovo su samo kozmetičke promjene i ništa više. Ništa se suštinski nije izmijenilo. Isti ljudi na isti način jašu i dalje, samo su to nazvali drugačije.

Ako se ne izmijene ljudi, liga će i dalje vrludati lijevo-desno, a tako i kvalitet košarke. Opisao sam već pojedine afere konkretnih likova, ne bih da se ponavljam...

FIBA je na potezu. Žele li promijeniti suštinu lige ili ne.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Navijacki ostrascen :lol: :lol: Za koga navijam, ABA, fibu ili Lisca? :D
Sta su kozmeticke promjene? To sto se ispunio uslov da liga mora biti 100% u vlasnistvu klubova? Super kozmetika, podrzavam.
Kakve veze ima sve ovo sa kvalitetom kosarke? Hajde mi objasni sta tebi konkretno smeta? Sto se ispunio uslov o vlasnistvu ili?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 14:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Smetaju mi likovi koji će upravljati ligom, navedeni u mom prvom postu.

Vidim da ti je Čović mio, pa rekoh, možda si uz njegov klub. Možda grešim.....

PS. Ja navijam za FIBA-u.... i reprezentaciju Srbije.....

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Autsajder, tebe kad slušam čini se kao da se sve raspada, a ABA liga em daje ozbiljne evroligaše, em srpski klubovi za dlaku da 2 godine zaredom imaju 2 mjesta u EL, em se štancaju igrači visoke klase, kao Bogdanović, Šarić, Marjanović, Kalinić... Najbitnije u svemu je da je zadržano regionalno takmičenje, a da ne trpi reprezentacija. Uz to, kako sam shvatio smanjiće se broj klubova na 12, što je ipak značajan pomak.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 14:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Kako li će sponzore naći? Valjda više nema plaćanja pozivnica.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 14:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakve veze ima Covic sa upravljanjem, FIBOM i Liscom i kompanijom. Dosta se gubis, ne znam, da li je do vremena ili cega.
Treba li nacrtati?
Ko je na celu EL? Privatna lica ili neki savez ili klub? Sta ti momak pises....

Probacemo ovako.
Lisac, Lorbek i kompanija su htjeli da provuku ispod tepiha neke kozmeticke promjene gdje bi liga ostala u vlasnistvu klubova i privatnih lica, dok bi sidro takodje ostao kako je bilo UZ NEOGRANICEN PERIOD IZLASKA PRIVATNIH LICA IZ TE FIRME.
Covic je skrenuo paznju da je to farsa i da FIBA to nece dozvoliti sto se i desilo, ostali klubovi su poletili i potpisali tu farsu ali su kasnije povukli potpise zbog prijetnji FIBE. Posle zategnute situacije Lorbek je morao popustitik jer bi ostao bez icega i na sastanku je definisano da liga prelazi u 100% vlasnistvo klubova dok firma koja vodi ligu ima 20%-80% (prije bilo mislim 60-40), i da u roku(taj rok koji je prije bio nedefinisan je sada odredjen) od 3 godine i ta firma prelazi u vlasnistvo klubova 100% (ovo mi je bonus jer ovo FIBA nije zahtijevala). Ovdje su jedino privatna lica na gubitku ali bolje im je i ovo nego da se osnovala nova liga bez njih. Ovako ce imati prihode jos 3 godine.
Dakle, ovo je dobro za ligu jer se organizacija nove ne bi mogla zavrsiti do jeseni, dobro je za klubove jer ULEB je rekao da prihvata sve promjene koje FIBA uslovi, dobro je za saveze jer su ispunjeni FIBA uslovi, dobro je i za privatnike jer ce imati profit jos 3 godine ( i zasluzuju ga, osnovali su ligu i pokrenuli sve).
Jos nesto nije jasno???

Caca, neka traze sponzore, to im je posao. Sad ce se i klubovi 80% ukljuciti u rad, svako ce morati da da neki doprinos ako hoce da vode ligu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 14:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
Autsajder, tebe kad slušam čini se kao da se sve raspada, a ABA liga em daje ozbiljne evroligaše, em srpski klubovi za dlaku da 2 godine zaredom imaju 2 mjesta u EL, em se štancaju igrači visoke klase, kao Bogdanović, Šarić, Marjanović, Kalinić... Najbitnije u svemu je da je zadržano regionalno takmičenje, a da ne trpi reprezentacija. Uz to, kako sam shvatio smanjiće se broj klubova na 12, što je ipak značajan pomak.

ABA liga je davala 3 evroligaša, pa je spala na 2. Rukovodstvo lige se nije ni potrudilo tražiti 1 mjesto u kvalifikacijama. U ULEB kupu prošle sezone klubovi su uglavnom nabijani, dok Cedevita nije ispala iz Evrolige, pa malo popravila razliku. Naveo sam već par afera, pa kako rekoh da se ne ponavljam...

Za dlaku u 2.g.? Samo pretprošle sezone je bilo 2 mjesta za SR klubove, već 2 g. uzastopno 1 SR - 1 HR.

O igračima :lol: pa ne treba valjda da se prisjećamo nekih starih vremena koliko je odličnih igrača davala samo YUBA (SCG) liga. Na ovim prostorima je uvijek bilo i biće talenata za klupske sportove, pa tako i košarku.

Klubovi i dalje imaju velikh finansijkih problema.

12 klubova je bio FIBA-in uslov.... tako da....

itd.

Liga vapi za novim ljudima, koji bi napravili takmičenje kvalitetnijim. Evidentan je pad posjete mečevima, a o tv pravima ne treba ni pričati, kada najbolje klubove ne prenosi ni jedna ozbiljna javna TV. Da bi košarka postala popularnija, mora biti dostupna najširem sloju društva.

Ipak, ne mogu sa ostrašćenim navijačima FMP-a ozbiljno o košarci. Vjerovatno je i Vučić NAJBOLJI precjedni (bolji i od Dodika) :D

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Povezi sve to sa navijackom ostrascenosti? Zanima me? Ili reci jednostavno, lupetam bezveze.
Smanjenje klubova u EL ima veze sa EL, slabije ekipe imaju veze sa nemogucnoscu istih da im drzava trpa pare a i da nadju sponzora itd itd.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Kako ti se da? :D

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
autsajder je napisao:
Rivaldinho je napisao:

ABA liga je davala 3 evroligaša, pa je spala na 2. Rukovodstvo lige se nije ni potrudilo tražiti 1 mjesto u kvalifikacijama. U ULEB kupu prošle sezone klubovi su uglavnom nabijani, dok Cedevita nije ispala iz Evrolige, pa malo popravila razliku. Naveo sam već par afera, pa kako rekoh da se ne ponavljam...

Za dlaku u 2.g.? Samo pretprošle sezone je bilo 2 mjesta za SR klubove, već 2 g. uzastopno 1 SR - 1 HR.

O igračima :lol: pa ne treba valjda da se prisjećamo nekih starih vremena koliko je odličnih igrača davala samo YUBA (SCG) liga. Na ovim prostorima je uvijek bilo i biće talenata za klupske sportove, pa tako i košarku.

Klubovi i dalje imaju velikh finansijkih problema.

12 klubova je bio FIBA-in uslov.... tako da....

itd.

Liga vapi za novim ljudima, koji bi napravili takmičenje kvalitetnijim. Evidentan je pad posjete mečevima, a o tv pravima ne treba ni pričati, kada najbolje klubove ne prenosi ni jedna ozbiljna javna TV. Da bi košarka postala popularnija, mora biti dostupna najširem sloju društva.

Ipak, ne mogu sa ostrašćenim navijačima FMP-a ozbiljno o košarci. Vjerovatno je i Vučić NAJBOLJI precjedni (bolji i od Dodika) :D

Kakve veze ima ostrašćenost prema bilo kome kad su svi klubovi jednoglasni u tome da je ABA potrebna? :-?

Cijela srebrna reprezentacija Srbije je iz ABA lige, toliko o igračima.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 16:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Valjda vlasnik nečega može unajmiti koga hoće da upravlja njegovim vlasništvom? Koliko vidim ABA liga nije propadala pod Sidrom nego iz sezone u sezonu bila bolja.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2015, 19:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:

Kakve veze ima ostrašćenost prema bilo kome kad su svi klubovi jednoglasni u tome da je ABA potrebna? :-?

Cijela srebrna reprezentacija Srbije je iz ABA lige, toliko o igračima.

Ja sam apsolutno za regionalnu ligu, može to biti i ABA, FIBA Premijer, kako god. Samo sam protiv šestorke koja je do sada vedrila i oblačila istom. Cijela suština mog pisanja.

Nije tačno da je cijela reprezentacija iz ABA. Najmanje 5 (ovako napamet kontam) ih je iz drugih liga Evrope (ako mislimo na trenutak igranja SP). A bila je nekada dobrim dijelom i iz YUBA, i to u onom periodu kad smo derali Amerikance u Indijanapolisu.... pa šta.

_зока je napisao:
Valjda vlasnik nečega može unajmiti koga hoće da upravlja njegovim vlasništvom? Koliko vidim ABA liga nije propadala pod Sidrom nego iz sezone u sezonu bila bolja.

S obzirom na gubitak 1 evroligaša, kao i na rezultate onih koji su učestvovali u evrotakmičenjima, ne bih se složio. Postoji niz jakih košarkaških ljudi koji bi bolje vodili ligu. A tu su i drugi parametri koji ne idu u prilog ekipi privatnih lica, ali već sam pisao o tome.
Sve lige u Evropi imaju ljude u svojoj organizaciji da upravlja istom, bez vanjskih lica. Nema smisla raspravljati o tome, kad je jasno da su i njima tražili mjesto u takmičenju. I nikada ti tipovi neće otići, samo će ih možda pogurati na više položaje (zavisno od tipa organizacije).

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2015, 17:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
FIBA opet nije zadovoljna?!

http://mondo.rs/a805119/Sport/Kosarka/F ... -ligi.html

Đilas: FIBA će priznati ABA ligu

FIBA jeste nezadovoljna delovima rešenja zapetljane košarkaške situacije u regionu, ali je i spremna da nam izađe u susret, tvrdi Dragan Đilas.

http://mondo.rs/a805179/Sport/Kosarka/D ... -ligu.html

Slika

Vrh

[ 4197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 210  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]