Ajmo redom..
Cisto sumnjam da ce biti 40 000 nasih ljudi, volio bih ali nazalost tesko.

Za SP (da odes na 3-4 utakmice, karte, smjestaj, da pijes, jedes, jebes..) ti treba cca 3000- 3500 eura (izmjedju su nijanse, zavisi sve hoces skuplje, jeftinije ali to je ugrubo to).
Neka realna procjena je da ce, ako se plasiramo u Brazilu biti 15 000 nasih ljudi manje vise.. Najveci udio ce tu imati nasa dijaspora iz St. Luisa, dalje zapadna Evropa, Skandinavija..
Pratio sam reprezentaciju uzivo (ne navijanje, nisam taj tip

) u Parizu, Rigi, Kopenhagenu, Lisabonu, Oslu, Frankfurtu, Stokholmu, da ne nabrajam vise.. ali sve su to evropske destinacije, sjedi u avion i za par sati si tamo, sve je povezano, dok je ovdje situacija drugacija. Pricali smo malo o ovome, i ima naroda koji ce ici sigurno, jer se na odmor negdje treba otici, a haman bolje je uklopit more + SP sve zajedno, znaci imas i ljetovanje, a i gledas repku, to ce privuci dosta naroda.
Rano je govoriti o takvim stvarima, jos uvijek je to nesigurno ali sanse su poprilicno velike.
Dalje, vidim ovdje imate totalno pogresan profil simpatizera BIH reprezentacije. Nisu to nikakvi krvoloci, ljudi sa socijale po evropskim zemljama i sta ti ja znam.. pogledajte malo one slike, pa najvise je ljudi tog srednjeg doba, ima i zena, djece, svega.. sve vam je to obican narod, sto radi, ima porodice, zivi, pa im ta reprezentacije dodje kao razlog da se ujedine i bodre te momke, da daju malo oduska sebi i da se provedu malo. daj odvadite bolan.