babic je napisao:
Evo par riječi i od oca dva sina kojem stariji trenira baš vaterpolo, a mlađi plivanje. Da se razumijemo obojica su još mladi, i nisam se petljao oko izbora sporta koji će trenirati, ali ih kao otac podržavam. Znam koliko je mlađem puno značilo što je imao priliku upoznati Čavića, Lenđera, Higlovku a posebno Boruta Petriča. I stariji je imao priliku razgovarati sa vaterpolistima Srbije koji su par puta dolazili u Banjaluku. U ova dva tri dana koliko se priča o dolasku najboljih srpskih vaterpilsta u klub, mali je na iglama. Nemate pojma šta to za njega znači, i ja sam siguran da će ukoliko se ovo o čemu se priča i ostvari, to itekako uticati na veliki broj dječaka da se počnu baviti vaterpolom.
ispravno mišljenje.
kitopsina je napisao:
Instant projekti, pa makar se radilo i o mom FK Borac, su nepozeljni. Kratkorocni uspjesi koji se zasnivaju na upumpavanju velikih para nisu nigdje donijeli odrziv razvoj pa nece ni ovdje. Fudbal, vaterpolo, kriket, bacanje kamena s ramena, nemaju nista od toga.
Ako im vec FK i RK Borac kao najpopularniji odnosno istorijski najuspjesniji klub iz RS nisu pri srcu onda neka prave npr. atletske staze na stadionima u Prijedoru, Bijeljini, Trebinju i niko nece imati nista protiv toga.
Ne bojte se da ce neko od 'investitora' donijeti svoje pare u projekte kao sto je sad ovaj vaterpolo projekt. To ce se placati iz budzeta RS. Zato, neka se gube odakle su i dosli!
neispravno mišljenja. izdvoio sam tebe slučajno, 90% je ovakvih. a pošto većina misli da nam ne treba vaterpolo onda najbolje da uložimo u kk borac oni prave igrače u pičku materinu, a i kad ih ne naprave tu je novi vuleta da potpiše za par stotina hiljada maraka , a ostatak će se već ugraditi u poslove tipa biznis apoteke i slično.
suština je u sledećem:
1. osim u rukometu i boksu mi nemamo nikavu tradiciju u sportu.
2. nemamo sportske autoritete koji bi stali iz klubova, jer da postoji autoritet nikada se ona bruka sa raftingom ne bi mogla desiti. sa tim parama smo mogli biti prvaci evrope u vaterpolu.
3. ono što smo imali su ili previše stari ili previše mrtvi, ili nisu poželjne nacije (posljednja medalja sa olimpijade je došla od arnautalića iz seula -ako se ne varam, a prije njega josipović u los anđelesu - znači prije skoro 30 godina) a posljednjih petnaestak godina na olimpijadu je išao samo onaj panić koji je došao iz splita i lucija kimani koja je došla iz neke džungle.
4. nemamo nikakav rad sa mladima.
rezultat toga je da nema nikavih sportskih rezultata i ono što je najgore, poslednjih 20 godina
ni jedan igrač nije afirmisan bar regionalno, da ne govorim u evropskim okvirima. ni jedan jedini, što nas svrstava u najgore crne rupe kad je sport u pitanju. vjerovatno u evropi ne postoji grad sa oko 300.000 stanovnika sa tako slabim sportskim rezultatima.
tako da cijela priča "traba uložiti u naše nema nikavog smisla"- valjda je i vaterpolo klub naš? jer bi se sa upumpavanjem para u fudbal i košarku isto tako samo dobio instant tim a nikako novi talenti. talenti se stvaraju a za njih mi nemamo stručnjake. i zato jedina šansa i jeste instant klub koji može napraviti nešto u evropi odjednom (vaterpolo, ženski rukomet) ili eventualno, neki individualni rezultat u tenisu ili plivanju.
Schlager je napisao:
@staar
vidim da me poimenicno pominjes i samo cu kratko odgovoriti da jedino grijesis sto fudbal i vaterpolo uopste stavljas u istu recenicu...po meni je to otprilike kao da stavljas fudbal i dzipijadu,takmicenje u kosenju sijena ili badminton...krivi su i nasi mediji,koji sludjuju ljude i nemali broj puta sam cuo razmisljanje "kud se nasi fudbaleri ne ugledaju na vaterpoliste"
tako da ti ja nisam bas pogodna persona za raspravu te vrste,pokusaj sa ovim ostalima,dosta mi je bilo sto su me popljuvali za vrijeme OI,ne bih ponovo

...i to samo zato sto sam napisao da je mnogo jace prvenstvo ex-yu od prvenstva ostatka citavog svijeta,i da je veci uspjeh biti deseti na svijetu u fudbalu nego prvak svijeta u vaterpolu!
a posto je ipak tema vaterpolo,ja cu se iz pristojnosti zasad iskljuciti iz dalje diskusije.
sve mi to znamo, vaterpolo jeste regionalni sport, i upravo zbog toga treba uložiti jer je to jedini sport u kome možemo pokupiti neki evropski trofej. to je suština. treba se ugledati na crnogorce koji su pametno procjenili da treba ulagati u ženski rukomet i vaterpolo i imaju DVIJE OLIMPIJSKE MEDALJE. to je suština cijele priče. fudbal je skupa zabava i tu trebaju milioni.