banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 07:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695 ... 1223  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ATP/WTA Tour
PostPoslato: 10 Apr 2013, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
http://www.fedcup.com/en/draws-results/ ... =100019091

Nema Jelene.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2013, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Mlada srpska teniserka Jovana Jakšić osvojila je ITF turnir u meksičkom gradu Poza Rika. Ona je u dramatičnom finalu pobedila Amerikanku Džuliju Koen rezultatom 2:6, 6:3, 6:4 i tako zaradila 50 poena za WTA listu s kojima će dodatno napredovati u ponedeljak uveče.

Pobeda nad 124. teniserkom sveta mogla bi Jovanu da odvede čak na 251. mesto na WTA listi, a treba reći da je na početku meseca bila 356!

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Viktore, mlads momak, mjenjaj zanimanje. Za rahmetli Janka sam posebno zabrinut sabajle, a i bas lijepo od njega sto je umjesto reprezentacije, ispostovao zenu. Kreatorku.

Jeremija ce kanda sutra odluciti hoce igrati, ja sam siguran da hoce, a imam osjecaj da ce se popisati po sirotinji, ukljucujuci i Rafu.

Ziri, javi se, da povedemo jednu supersonicnu raspravu zasto moze ili ne moze Rodjo biti proglasen najvecim svih vremena, imam jednu sjajnu i originalu teoriju :D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ma uzima Novak turnir, siguran sam! :D
Bogami, trebace ti par momackih argumenata (koje vec nisam cuo) da me ubjedis da je najveci ikad. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne ne, ja imam teoriju zasto ne moze i ne smije biti proglasen najvecim ikad. :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nije igrao za Srbiju, logicno.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znas i sam da se sa tim slazem. :D Ali novi argumenti su uvjek dobrodosli. :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Probacu ukratko :lol:

Pored ociglednog razloga, prije 41 godinu se u Merilendu rodio jedan djecak, tako da je mjesto najveceg od najvecih vec popunjeno, i nema mjesta za dvojicu :D

Dakle, Rodjo se pojavio u tenisu u skoro pa najboljem mogucem momentu za njega, pri smjeni generacija, Sampras, Agassi, Rafter i ekipa su vec bili za staro gvozdje. Vecinu svojih trofeja i rezultata je napravio u prvoj polovini svoje karijere, dakle kad su se ovi penzionisali, a glavni konkurenti su mu bili jedan Safin koga tenis i nije zanimao bas previse, jedan Nalbandian koji je budibogsnama i dan danas, jedan Roddick, ni njemu samom nije jasno otkud on tu, jedan Hjuit, jedan Ljubicic, ono :roll: , itd..

Ako posmatramo Rodjinu karijeru u cjelini, slozicemo se da su mu najveci rivali bili Rafa, Novak, i Marej. Veoma su pristojne sanse da Rodjo zavrsi karijeru, i da pritome sa trojicom svojih najvecih rivala kroz karijeru ima NEGATIVAN H2H. Neko sa takvom H2H statistikom ne zasluzuje ni u ludilu da bude cak ni blizu najveceg svih vremena.

Recimo Mareja je prosralo u kontru. Da je mladji 2-3 godine, mogao bi docekati da se ova trojica konja penzionisu, pa da on malo pisa po sirotinji. Ali od toga nema nista, bas se nasao na pogresnom mjestu, u pogresno vrijeme. Pa cak jednim dijelom i Ferrer.

Ziri, sta kazes za teoriju? :D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hoce li to ove godine? :D
Ono, ja sam do sad vise puta nabrojao par razloga zasto ne moze. Tipa ima negativan, ali bas negativan protiv jedinog pravog rivala tokom karijere. Kako neko moze tvrditi da je najbolji svih vremena i imati tako ocajan skor protiv najveceg rivala, nema sanse. Dovoljno je pogledati ostale konkurente za najboljeg svih vremena, ni jedan nema negativan skor protiv najveceg rivala, pogotovo ne ovako negativan. Nije nikad osvojio sva 4 GS u istoj sezoni (dok je Laver do uradio dva puta), itd, itd..

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mogu l' ja nesto reci? :D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Haha pa to je to, ukratko. :D
Da je Safina i Nalbandiana tenis zanimao malo vise Federer bi imao solidan broj GS-ova manje.
Prvo je Hewitt iskoristio nedostatak kvalitetnih igraca pa je uzeo 2 GS-a i bio dvije godine prvi. I onda dolazi Federer koji je bolji od njega i nastavlja gdje je on stao.
I onda dolazi Nadal, tinejdzer koji igra protiv "najboljeg svih vremena" i ladno ga prasi gdje god stigne. Djokovica je uzimao dok ovaj jos ni bio uredan sa glavom. Finale USO 2007 npr, Novak je bio dosta bolji u prva dva seta, u prvom je cak imao 5:4 i 40:0 na svoj servis ali pritisak i neiskustvo su ga kostali da tad uzme svoj prvi GS. U drugom je isto servirao za set ako se dobro sjecam?
A za Murraya mi nije zao ni sekunde. :lol:

Shakal, ne. xD

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Poznato je da su Rodjini fanovi kao Jehovini svjedoci, nedonamBog da neko od njih ovo procita :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jebi se Ziri, ja moram. :D

Nama koji nismo toliko upuceni u tenis, on je najbolji jer prije nismo pratili tenis (zbog godina uglavnom) a u periodu kada je on bio na vrhuncu i osvajao sve izgledao je toliko nadmocno predstavljajuci tenis kao djeciju igru, s tolikom lakocom je razbijao sve. Imajuci to u vidu tesko je bilo koga od nas s kraja 80-ih ubijediti da je bolji Sampras, Agassi ili neko treci, njih smo gledati tek pred kraj karijera iako mozda realno i jesu bolji.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Doci ce nam na vrata sa knjigom u kojoj pisu svi njegovi rekordi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Сампрас и Агаси, то је био рат... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shakal, zaboravi na Samprasa, on je za Rodju iz druge dimenzije, procitaj sta smo ziri i ja napisali, i obrati paznju na CINJENICE, crno na bijelo.

Evo, npr, ja sam siguran da se bas nikad nece pojaviti neko sa teniskim kretanjem kao Rodjo. To je nevjerovatno, i meni je to fascinantnije od svih njegovih GS-a. Elegancija, takodje. Ko god kaze da mu je bilo koji igrac, bivsi ili sadasnji, makar blizu po pitanju kretanja i koordinacije, to je budala, Rodjo je to doveo do perfekcije i to nikad niko nece nadmasiti.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Jebi se Ziri, ja moram. :D

Nama koji nismo toliko upuceni u tenis, on je najbolji jer prije nismo pratili tenis (zbog godina uglavnom) a u periodu kada je on bio na vrhuncu i osvajao sve izgledao je toliko nadmocno predstavljajuci tenis kao djeciju igru, s tolikom lakocom je razbijao sve. Imajuci to u vidu tesko je bilo koga od nas s kraja 80-ih ubijediti da je bolji Sampras, Agassi ili neko treci, njih smo gledati tek pred kraj karijera iako mozda realno i jesu bolji.

Isto tako ti je bilo i sa drugima. Kad dodje Wimbledon svi se pitaju samo protiv koga ce Sampras ovaj put pobjediti u finalu iako je imao paklenu konkurenciju, dosta jacu nego ista sto je Federer susretao i opet imaju isto titula tamo..
A ne mozes porediti tenis danas i prije 20-30 godina, kao ni bilo koji drugi sport. Logicno da su danas svi sportisti puno spremniji nego prije. Isto kao sto ce za 30 godina biti puno spremniji nego ovi danas..
A nema sta, Federer ima najbolji rad nogu ikad u tenisu, kako se namjesti na udarce to je nevjerovatno. Dok mi je npr Sampras najbolja atleta ikad, sta je on sve radio, dosta mi samo vidjeti njegove smeceve. Covjek ih je pola hvatao u skokovima, bukvalno zakucavao smec kao da igra kosarku. :D I jos treba imati na umu da Sampras ima neki oblik anemije, zaboravio sam tacno ime.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam, razumijem vas, a ovo nesto pricam sa svoje tacke gledista. Vidim da su to cinjenice, ja pricam o nekom subjektivnom dozivljaju koji kod mnogih preovladava, a puno je vise nas koji tenis pratimo povrsno od strucnjaka koji se razumiju.

E to. Njega kad gledas imas osjecaj kao da nije napor stizati lopticu sa jednog kraja terena na drugi, kao da se seta a ne trci. Ili kad udara, to izgleda tako lagano i opusteno da pomislis da to moze svako.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E pa kad se budu u tenisu davale ocjene za umjetnicki dojam ja cu prvi reci da je Federer najbolji ikad. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 23:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da postoji nacin da se organizuje H2H, Rafa iz npr. 2006, 2007, Muster iz 94-95, Novak iz 2011, eventualno Coria 2005-2006 i Guga iz 2001 ili cak iz 1997, sve na sljaci naravno, pa ko bude prvi, nek zauzme mjesto br.2 na listi vjecnih, nema problema :D

Rodju nisam spomenuo, on se ni u ludilu ne bi smio pojaviti na takvom turniru. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695 ... 1223  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]