Ivanović u utorak debituje Madridu
Srpska teniserka Ana Ivanović u utorak debituje na završnom WTA turniru sezone koji se održava u Madridu protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove i biće to lepa prilika da na najbolji način proslavi 20. rođendan. Na turniru, čiji je nagradni fond tri miliona dolara, nastupa osam najuspešnijih teniserki u ovoj sezoni, podeljenih u dve grupe.
Osim Ivanović i Kuznjecove, u crvenoj grupi su još Ruskinja Marija Šarapova i Slovakinja Danijela Hantuhova, dok su u žutoj grupi najbolja igračica sveta Žistin Enan, Ruskinja Ana Čakvetadze, Amerikanka Serena Vilijams i naša Jelena Janković.
Duel između Ivanović i druge teniserke sveta Kuznjecove u utorak je poslednji na programu i trebalo bi da počne između 21 i 22 sata.
Na startu turnira sastaju se Enan - Čakvetadze i taj meč počinje u 18 časova, a potom će igrati Šarapova i Hantuhova. Turnir se igra po principu svako sa svakim, a dve prvoplasirane iz obe grue plasiraće se u polufinale.
Ivanović i Kuznjecova do sada su međusobno igrale četiri puta i rezultat je 3:1 za našu teniserku. Ivanović je dobila prvi meč odigran 2005. godine u Majamiju sa 6:3, 3:6, 7:5, a Ruskinja joj se revanširaa prošle godine u Sidneju kada je bilo 7:6 (7:3), 6:3.
Ove godine njih dve su se sastajale dva puta i oba meča dobila je Srpkinja, prvi put u finalu turnira u Berlinu, kada je rezultat bio 3:6, 6:4, 7:6 (7:4), a potom i u četvrtfinalu Rolan Garosa - 6:0, 3:6, 6:1.
"Uvek je teško početi turnir protiv druge teniserke sveta. Svetlana i ja smo imale dve velike bitke ove godine i oba puta sam bila uspešnija. Te pobede će mi dati mnogo samopouzdanja. U svakom slučaju, nisam došla ove da bih gubila i ne zadovoljava me sam plasman na završni turnir", rekla je Ivanović.
Pobednik Mastersa dobiće nagradu od milion dolara i 750 bodova za WTA listu, dok će finalistkinji pripasti pola miliona i 525 bodova. Polufinalistkinje će biti bogatije za po 250.000 dolara, a osvojiće i po 335 bodova, a teniserkama koje u grupi osvoje treće, odnosno četvrto mesto pripašće nagrade od 130.000, odnosno 100.000 dolara.
|