Dukke je napisao:
Zna li neko je li Ognjen Dobrić planiran za prvi tim ove sezone?
Vidim da je igrao ove pripremne utakmice a i danas je bio na predstavljanju dresova.
Mislim da ce se Dobric vratiti u FMP jos ovu sezonu. Svi su pozitivno iznenadjeni njegovim napretkom u oba pravca, i stvarno fino izgleda sve to, ali dovodjenjem crnaca na pleju i centru nece biti mjesta. Tacnije bice do kraja oktobra dok se ne dovede taj centar za koga ce se cekati poslednja sjeca u NBA i drastican pad cijena tih igraca.
Mislim da je sledece sezone Dobric siguran jer isticu ugovori Lazicu i Simonovicu i on je jedna od zamjena, druga je Lazarevic. (lijepo je vidjeti da se planski radi u ekipi i da necemo morati ni sledece sezone dovoditi mnogo igraca.)
Rebic je takodje evidentno napredovao, jednostavno momcic se ne da. Bas sam pogledao utakmicu sa Megom na pripremama u Vrscu i izgledao je dobro, odigrao je zavrsnicu utakmice kao plej i podijelio asist i pogodio tricu u poslednjih par napada. Ali ni on nece imati mjesta u prvih 12 kad se dovede crnac. Ako ne bude zelio da ode u FMP jednu sezonu onda ce mu traziti vjerovatno klub vani, ali Rebic bi u bilo kojoj ekipi ove sezone postao ozbiljan, ali ozbiljan ABA igrac. Za nesto vise nema tijelo i to je jednostavno tako. Dakle, da sam neki kurac iu Igokei npr, otisao bih kod Cove i pitao mogu li dobiti Rebica na pozajmicu uz pravo da otkupim ugovor sledece sezone. On ima mala primanja i nije nikakav teret a moze biti bum u ABA uslovima. Ali naravno, strucnjaci u IGokei su se pokazali mnogo puta, pa i sada sa raznim Strahinjama Micovicima i sl, ali dobro.
Sto se tice x-mena, koliko znam on je jedna od opcija, moze doci ali i ne mora, tu je jos par igraca pa koji prvo spusti cijenu taj ce i doci.

Sve u svemu, kazu da nemamo razloga za brigu, ko god bude dolazio posjedovace ozbiljan kvalitet.
Dakle mislim da cemo krenuti u sezonu (29.09.) sa ovakvim rosterom
Jovic, crnac
Dzenkins
Guduric, Lazic
Dangubic, Simonovic (Dobric ili Rebic ce biti taj sedmi niski)
Mitrovic, Simanic
Kuzmic, Bjelica
Naknadno cemo dovesti jos jednu peticu a Bjelica ce onda krpiti sve sto treba, i 4 ili 5, zavisno u kojoj utakmici bude podbacaja od strane Mitra, Simanica, Kuzmica i tog pojacanja.
U svakom slucaju imacemo vjerovatno jacu ekipu nego prosle godine za dobrih 20-30%.