banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Avg 2025, 14:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632 ... 1122  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Mar 2013, 08:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Citiraj:
Živim u ovoj zemlji od rođenja, a još nisam naučio ni čuo nijednu pesmu posvećenu reprezentaciji. Godinama i godinama samo slušamo „Ko ne skače...“, „Javi se (pa neka od tribina)“ i eventualno ime nekog igrača, kojem naravno ako kliče jug, sever zviždi i obrnuto. Možda nismo nacija rođena za fudbal, možda se poremetio taj genetski kod koji nas je u jednom trenutku tako krasio, ali mutacija prostakluka je doživela vrhunac na našim stadionima.

Izvešće Siniša Mihajlović večeras 11 momaka na teren stadiona „Karađorđe“, a već u tunelu će Škotska pobediti. Neće biti bitno ni ako se „kolibri“ ili „orlovi“ raspucaju i napune mrežu Alana Mek Gregora, jer Bože moj, poraz u Zagrebu je označio za ceo život neke. Preko noći smo zaboravili šta je Aleksandar Kolarov učinio sve za reprezentaciju. Za razliku od drugih, iako igra u jednom od najbogatijih klubova na svetu, nikada se nije odrekao Srbije, ali da je Vladimir Stojković napravio „greh“ prelaskom iz Sportinga u Partizan, to nismo zaboravili. Takva smo nacija, fudbal nam je ogledalo društva, a u njemu nije samo trulo na terenu, trulo je i na Terazijama, ali i na tribini.

Kome je motiv da obuče dres državnog tima, kada zna da će ga za najmanju grešku razapeti, kada ništa što uradi nije dovoljno dobro da se navijači sete i zajedno, pa jednom u životu barem zapevaju neku pesmu.

Pravljenje kulta reprezentacije mora da započne na Terazijama, ali i na tribinama... Možda nije unosno navijati za Srbiju, ali je tuga gledati kako svi ostali iz okruženja mogu, samo mi ne. Evo, izbrišimo imena svih onih za koje smatramo da nas namerno uništavaju, od predsednika, selektora, igrača, zamenimo ih novim, neka budu to i najveće legende klubova iz Srbije...Da li će ih neko sa tribine podržati? Hoće li onda početi da se ori „Srbija“ na stadionu... Odgovor znamo, a pričaćemo o njemu kada bude kasno...Takvi smo, usta puna ponosa, a dela, njih nema, niti će ih biti u skorije vreme.

http://sportal.rs/news.php?news=97016

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 09:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Ко је пљувао Коларова, то је наш најјачи играч!?

Бандо одлази!

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Samo što u Sitiju je ne bi onako nikad udario,al ko jebe reprezentaciju...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 10:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2012, 07:51
Kolarov je extra lik,u Zagrebu nije bio njegov dan.Kada bi sve krenulo na bolje,pocevsi od saveza i trenera,siguran sam da bi on bio jedan od vodja reprezentacije u narednom periodu zajedno sa Ivanovicem.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.sportske.net/vest/ultra-ment ... 21222.html

Navijačka grupa "Firma 1989" saopštila je jutros da neće više prisustvovati utakmicama fudbalske reprezentacije do korenitih promena u Fudbalskom savezu Srbije (F S S) i zatražila da celokupno rukovodstvo F S S podnese ostavku.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 11:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ne garantujem, ali mislim da su novinari izmislili ovo za Firmu.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mihajlović: Poraz od Hrvata najlakše ćemo zaboraviti posle poraza od Škotske

Mihajlović istakao da je zadovoljan što ekipa nema presiju pobede nad Škotskom

NOVI SAD, 26. mart 2013, (Njuz) – Selektor fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlović rekao je da je svestan činjenice da je poraz od Hrvata svima teško pao i naglasio da nam samo neuspeh protiv Škotske može pomoći da zaboravimo negativan rezultat iz Zagreba.

Mihajlović je naglasio da uprkos svemu ekipa još jednom mora da pokaže kako loša igra protiv Hrvatske nije bila slučajnost.

- Jedini način da prebolimo taj poraz jeste da doživimo drugi, teži, koji će nam zaokupiti misli i koji će skrenuti pažnju sa utakmice u Zagrebu. Bez obzira na to što se u medijima pojavila priča da smo dotakli samo dno ja vas uveravam da to nije tačno i da postoji dovoljno prostora da još jednom neprijatno iznenadimo naše navijače – izjavio je Mihajović.

- Smatram da je poraz od Hrvatske skinuo veliki teret sa leđa našim igračima, jer sada ne postoji presija i neko moranje da se po svaku cenu pobede Škoti. Mi u utakmicu ulazimo rasterećeno, bez potrebe da jurimo rezultat i da se bavimo kalkulacijama što je jako bitno za ovu mladu ekipu. Doveli smo sebe u poziciju da nas ne zanimaju rezultati rivala iz grupe, što nije mala stvar posle samo pet utakmica – napomenuo je selector naše reprezentacije.

Pobede jer se one pamte samo desetak dana i posle ih niko i ne pominje, dok poraze poput onih koje mi doživljavamo navijači ne zaboravljaju do kraja života.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Cosa Nostra je napisao:
Samo što u Sitiju je ne bi onako nikad udario,al ko jebe reprezentaciju...

nemoj biti prestrog prema tom momku....ocigledno je da ga je greska i taj poraz pogodio u dno duse pa je nervozan i pogubljen

ja mu oprastam gresku jer se sve moze vidjeti iz njegove izjave kako on to prezivljava....da su svi kao on gdje bi nam bio kraj....

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 12:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
ja sad nesto kontam,mi smo i u ovakvom raspadu sistema nadigrali i belgiju i hrvatsku.uvijek nam fali nekakav qrac palac

kako ce funkcionisati ekipa kad je covjek od kad je dosao kroz reprezentaciju proturio 50 i nesto igraca.ko god zna igrati lopte oprobao se,jos samo da je zvao ove sa forumskog fudbala.ni jednu utakmicu on nije poceo u istom sastavu.

ja sam mislio da ce on biti fajter kao sto je bio igrac a ispao je obicni duduk koji nije znao sastaviti jednu normalnu reprezentaciju

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Mislim da je Miha najvece razocarenje nacije unazad xy godina.
Nadam se normalnom treneru, koji nece puno pametovati, koji ce zvati najbolje igrace i ponekad gurati kojeg perspektivnog i cao.
Traziti normalan odnos prema igri i ostalim igracima. Ko to moze ispostovati, dobrodosao.
Greske su sastavan dio igre. Pomalo neshvatljivo da se to desava vrhunskim igracima, ali jbg... Atmosfera nam je ocajna, pritisak veliki, a bodova nigdje.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Nema potrebe da se pljuje Kolarov i čini mi se da to niko nije ni radio... Greške na terenu su normalne, a njegova je samo jedna od posljedica kukavičkog (da ne kažem pičkastog) pristupa utakmici, postavljenog od strane selektora. Kao ponajbolji igrači ove i ovakve reprezentacije, Kolarov i Ivanović su pod stalnom presijom selektora, koji ne voli ofanzivne bekove, što njih previše opterećuje, a stanje na terenu, gdje od ostalih igrača na terenu, niko nije u stanju da nešto napravi, nimalo im ne pomaže... Mogu misliti kako je jednom beku, po vokaciji odbrambenom igraču, koji ispred sebe gleda par nemoćnih, tehnički inferiornih veznih igrača, koji nemaju pojma šta da rade sa loptom...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Možda nije unosno navijati za Srbiju, ali je tuga gledati kako svi ostali iz okruženja mogu, samo mi ne.

citav tekst je vandredno glup, ali ovo je ubjedljivo najgluplji dio. sta, treba da im zavidimo na tome sto su iskompleksirani do bola, pa im fudbal sluzi kao nastavak rata? treba zaviditi onima sto dolaze na kosevo/bilino polje sa ratnim zastavama bih i pjevaju ludacke pjesme, jer to je, kao, "kult reprezentacije"? hebo takav kult reprezentacije.

uostalom, taj fenomen "kulta reprezentacije" najbolje je objasnio hrvat boris dezulovic. za one koji citaju...

Citiraj:
Nisam čuo da Srbi Hrvatima na ičemu tako zavide – a čuo sam, vjerujte, mnogo – kao što im zavide na tom neobičnom kultu. Lijepa je Dalmacija, lijepa je obala i lijepi su dalmatinski otoci, fantastični su novi auto-putevi i uredni zahodi, i dvostruko veće plaće i mediteranska kuhinja, i Oliver i Gibo i Severina, sve je to ekstra, brate, znači vrh, ali ništa zavist Srba ne pobudi kao neki njemački ili francuski stadion pun posve odlijepljenih luđaka koji su na tribine sišli ravno s uma, išarani u crveno-bijele kvadratiće, odjeveni u majice s crveno-bijelim kvadratićima, s šalovima i zastavama na crveno-bijele kvadratiće, pa u pivskom transu pjevaju „Lijepu našu“ potpuno mokri od suza.

„Jebem im majku ustašku, tako se navija za svoju zemlju!“, reći će prosječni kafanski Srbin pred televizorom, dok će drugi, čuli ste to bezbroj puta, obavezno dodati: „A ne kao mi, pičke.“

I ne postoji u cjelokupnoj slavnoj srpskoj povijesti ništa što Srbi ne bi s Hrvatima koliko sutra mijenjali za onu broncu s Mundijala 1998., koju im komšije nabijaju pod nos onako kako Zvezdaši već dvadeset godina svojim komšijama nabijaju Kup šampiona 1991., ne postoji ništa što u navijača, čovjeka i Srbina izaziva takvu zavist kao prizori u kojima Štimac, Jarni ili Bilić ulijeću glavom u njemačku kopačku, Šuker se krsti nakon gola Francuzima, a Boban medalju posvećuje napaćenom hrvatskom narodu.

Mnogo je historijskih i posve znanstvenih razloga zašto je to tako. Samo je jedan, međutim, točan: u Hrvatskoj ne postoji ništa nalik kultu reprezentacije. To što Srbima izgleda kao kult hrvatske nogometne reprezentacije zapravo je – kult države. „Kao što je to rat, poslije toga je sport područje preko kojega se narodi prepoznaju“, skicirao je taj kult selektor Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman, pojasnivši uoči one povijesne polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. osobitu ulogu nogometa: „Kad nema rata, nogomet je najvažnija stvar na svijetu.“

Hrvatska je, naime, svoju reprezentaciju dobila kao i državu, dakle kad i državu, u slavnom historijskom trenutku, u veličanstvenom Domovinskom ratu: nogometna reprezentacija Hrvatima je državotvorni, emancipacijski kult. Zato Hrvati u ognjici reperezentativnog kulta ne pjevaju navijačke pjesme, kao ostale bjelosvjetske pičke, već zborno skandiraju „Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji!“, bilo da igraju u Andori ili na Malti, zato – jer se „poslije rata narodi prepoznaju preko nogometa“ – u Maksimiru, bilo da gostuje Engleska ili Estonija, zborno skandiraju „Za dom, spremni!“, zato se iz pedeset hiljada grla čuje „Mi, Hrvati!“. Nijedan strani navijač iz Zagreba nije otišao s nedoumicom žive li u Hrvatskoj mi Kanađani ili mi Hrvati. To je ozbiljna država, ozbiljna reprezentacija i ozbiljan kult reprezentacije.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
^^
Ovo je odlicno receno.

Mi pricamo o kultu reprezentacije a vecina navijaca (pravih navijaca) stavlja CZ ili Partizan ispred reprezentacije (uostalom, primjera imamo i na ovom forumu). Zato je Maksimir prazan na utakmicama Dinama a pun na utakmicama reprezentacije Hrvatske. Zato je i Bilino polje puno svaki put kad igra Bosna.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eno Skoti lopataju snijeg po Novom Sadu :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 13:25 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Svaka cast svima, ali mislim da nakon dugo vremena i nakon sto sam nekoliko puta gazio rijec da ih necu gledati, ovaj put stavrno necu gledati utakmicu. Previse sranja ima u i oko reprezentacije i ne mogu trositi nerve na njih. Njima sreco pa nek se i plasiraju na SP.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
A zasto bi neko uopste trosio nerve na njih?
Zavalis se u fotelju i gledas koliko ne znaju.

Kad se samo sjetim koliko sam znoja prolio gledajuci onu iz '99. i to uporedim sa ovim od neki dan. Nisam se nervirao ni najmanje, vjerovali ili ne.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 13:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2012, 12:15
Slika
:lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 13:57 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Ne mogu gledati da nas neko tasalci, radije necu gledati.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 13:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kraljevi :)

Jesu navijaci ili ima i strucnog staba i igraca? :D

(Gorane, sto malo g?)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 13:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2012, 12:15
Неће са великим :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632 ... 1122  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]