banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 20:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 1223  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
stvari se brzo mjenjaju, sa drugog foruma

Citiraj:
Kako je ATP lista prevrtljiva :). Pre turnira u Montrealu (pre jedva mesec dana) Rodik je bio ispred Djokovica, a Djokovic sad ima 1800 poena vise od njega. Nadal je u to vreme imao nekih 2300 poena vise od Djokovica, a sad svega 1090.

i jos par zanimljivih komentara

Citiraj:
Moj komentar ce potpuno odudarati od ostalih komentara: sledece godine Novak ce tesko zadrzati poziciju medju prvih 10!!Mozda sam pesimista, ali evo argumenata.Prvo, Novak ce morati braniti veliki broj poena na GS turnirima, na Mastersima i drugim ATP turnirima.Ove godine nije prakticno nista branio, a mnogo je teze braniti te poene.Drugo, sledece godine ce imati jos vise protivnika koji ce protiv njega biti zeljni pobede, te ce mnogo vise rizikovati s obzirom da ce vecina njih biti autsajderi.I ove godine nekoliko puta se provukao upravo protiv takvih protivnika.Ima i drugih razloga, koji su manje bitni.

i zanimljivo koliko je taktiziranje bitno, jako bitno

Citiraj:
Čudno je bodovanje. Npr. ake se Federer povrijedi i preskoči ostatak sezone, a Nole bude vrhunski igrao kao do sada, za samo 2p3 mjesece, Nole bi bi No.1.! Tajna je u izgubljenim poenima Federera i osvojenim od strane Noleta. Jedna od tajni Federera je maleni broj povreda i konstantno pojavljivanje na turnirima na kojima brani poene. To je i razlog što izbjegava da igra veliki broj turnira već samo najvažnije. Ipak nije ni tako mlad. Sve u svemu veoma pametno igra Federe i ima dobre strategija, ali nije ni Nole naivan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Tacno je dosta toga Vader, jedina razlika je sto ja mislim da ce zadrzati svoje mjesto .. bice tesko, ali moze on to :) Da bi dobio bonus na USO moras biti pobjednik americke turneje i osvojiti USO.. Znaci bonus je dobio samo Federer i niko vise. http://www.usopenseries.com/standings/custom.sps?itype=6745&icustompageid=18231 Da je Blake negdje prosao jedno kolo vise na americkoj turneji Federer ne bi dobio milion bonusa iako je osvojio USO :) A Sharapova bi dobila milion bonus da je osvojila USO sto je za nju bila nemoguca misija :) Sto se tice finala, Djokovic je sam sebe sjebao u prvom setu .. u drugom je mogao malo sta uraditi kad je imao one set lopte, posto je Federer odlicno servirao u tom momentu .. Uglavnom odlicne 2 sedmice za njega, bice jos bolje sledece godine :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
borisdj je napisao:
BlackHand je napisao:
borisdj je napisao:
Djokovic je fino rekao da kad ga sljedeci put budu docekivali u BG-u ima da nosi zlatnu medalju i to kako je on sam rekao pobjedio je najboljeg tenisera svijeta, s tim da je to vazilo dok ga nije pobjedio a sad se zna ko najbolji.

Jap..zna se.. najbolji je Federer, pa Nadal, pa onda možda Đoković.. :)

To jest al u aoristu, odnosno skoro svrseno vrijeme, sad kad ih uzeo obojicu nece mu biti problem da nastavi tako, samo je bilo tesko probiti led.
Jesu oni jos ispred na ATP listi al za to treba vremena da se promjeni a promjenice se definitifno.

Nole samo naprijed.

Zna se ko je tata :)

Da je Nadal bolji od Djokovica - nije :) Jedino je bolji na sljaci .. A od sledece godine i Australian Open je na betonu, znaci opet Djokovic moze u finale, pa cak i da osvoji .. Prilicno sam siguran da ce Djokovic biti #2 poslije AU Opena sledece godine, a cak mozda i prije toga :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 16:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
zerocool je napisao:
Prilicno sam siguran da ce Djokovic biti #2 poslije AU Opena sledece godine, a cak mozda i prije toga :)

Kao prvo, prije Australije se igra veoma mali broj ATP turnira, četiri ili pet. Đoković je osvojio Adelaide, prvi ATP turnir u sezoni i bilo bi taktički potpuno pogrešno trošiti se na još nekom i rizikovati povredu par dana pred vrhunac prvog kvartala sezone, Australian Opena! Kao drugo, ni Nadal, a pogotovo Đoković se nisu proslavili na "otvorenom" prvenstvu Australije tako da ne brane veliki broj poena. Jedina logika po kojoj bi Novak nakon AO mogao biti drugi je da ga osvoji, a Bik ispadne u prvom ili drugom kolu. Naravno pod uslovom da odbrani Adelaide i da Nadal opet loše krene sezonu i ne ostvari neki rezultat prije prelaska u USA jer prošle godine do Indian Wallesa nije imao zapaženiji rezultat! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A ti si zaboravio ovu godinu? Ima Masters na kojem Djokovic ne brani nista poena .. pa onda Pariz,Madrid i jos nekoliko turnira gdje Djokovic skoro nista poena ne brani. A nisam ni racunao da ce igrati nesto puno turnira prije AU Opena .. najvise sam i racunao na njega .. ne brane ni jedan ni drugi puno poena, ali od sledece godine se igra na betonu .. tj nije pravi beton ali ima iste karakteriste, znaci Djokovic je u prednosti a svi znamo Nadalove uspjehe na AU/US Openu .. Djokovic na AU Openu brani 150 poena a pobjeda je 1000 a finale 700 (sto je realno ocekivati osim ako ne dobije Federera u 1/2 finalu)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 16:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vjerujem da Novaku nije do igre trenutno, pogotovo zato što je već obezbjedio plasman u Shangaj. Mislim da će odigrati samo jedan turnir neposredno pred Masters jer je očigledno da je njegovo tijelo još u razvoju i da mu nakon ovakvih napora treba malo duže da napuni baterije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima do Pariza i Madrida jos vise od mjesec dana, odmorice se on za to :) A sledece godina ce biti pakao za Nadala da odbrani sve poene na sljaci .. Napravili su takav raspored da ce morati igrati 5 sedmice za redom da odbrani turnire koje je ove godine osvojio ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 18:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Branio ih je i ove godine pa nije bilo problema, jedini "problem" je što u međuvremenu napreduje i na ostalim podlogama. Đoković za 10 dana ima istorijski okršaj za ulazak Srbije u svjetsku grupu Davis Cupa protiv australije u "Areni", a onda ko zna. Nadal, nakon USO-a, brani samo 1/4 finale Madrida, kojeg je 2005. osvojio protiv Ljubičića koji je tad bio u nevjerovatnoj formi i koji je vodio 2:0 u finalu, a onda već otpisani "šljaker" preokrenuo na 2:3 i oborio me na tiketu :D Sumnjam da je spreman za broj dva, a treba se i čuvati Davydenka kojem se izgleda ruska mafija konačno skinula s vrata nakon afere oko namještanja meča. Redovno je gubio kad je kvota bila niska na njega, ali nakon te istrage kida sve od reda!!! Tu će biti i Murray kad se oporavi pa Monfils, Gasquet, možda i Ančić uz već provjerene Roddicka, Hewitta, Haasa, Blakea, Moyu (potencijalnog povratnika u top 10, trenutno je 15.). Od sledeće sezone se konačno očekuje prava ATP trka, Federer izgleda nema više mjesta za napredak, a novi talas mladih igrača dolazi i to izgleda čak motiviše i neke "starije" da dignu svoju igru na jedan viši nivo. Već u Australiji će se vidjeti šta se može očekivati od nove sezone.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za sledecu godinu su promjenili raspored turnira .. najvise je sjeban Nadal posto ce morati igrati 5 turnira(na sljaci) jedan za drugim ako zeli da odbrani ovogodisnje titule i poene, ako racunas da ce biti u sve i jednom u finalu znaci jedva ce imati po dan odmora + trenutno ga muci povreda koljena a i u padu je forme, ko zna koliko ce mu vremena trebati da sve to sredi :) + ne vjerujem da Gasquet,Hewitt,Haas,Blake i Moya da se mogu ukljuciti u borbu za top3-4 .. I da, sto se tice ostatka godine svi jaci turniru su indoor znaci beton i carpet sto definitivno vise odgovara Djokovicu nego Nadalu .. i tu ocekujem da mu se jos vise priblizi :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zaboravio da spomenem Davydenkov rekord :) Covjek ima 0:22 skor protiv top6 igraca 0:10 vs Federera, 0-2 vs Nadala, 0-4 vs Roddicka i 0-6 vs Blake-a :) (A sa Djokovicem jos nije ni igrao) Tako da mislim da je ovo njegov maksimum :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sampras: Federer je zaslužio oboriti moj rekord
Amerikanac Pete Sampras, još uvijek aktualni rekorder s 14 Grand Slam naslova, komentira činjenicu da bi Roger Federer vrlo brzo mogao oboriti njegov rekord.

Pete Sampras, najbolji svjetski tenisač u devedesetima, sedam puta je osvojio Wimbledon, pet puta US Open, a u Melbourneu, na Australian Openu, dva puta je bio pobjednik. Poput Rogera Federera, nedostajao mu je samo Roland Garros. No, Federer je već dva puta bio finalist u Parizu i, naravno, još ima vremena i za taj trofej, a Sampras, koji je u karijeri ukupno osvojio 64 naslova u 88 finala, na Roland Garrosu je najbolji rezultat ostvario plasmanom u polufinale 1996.

Sampras je brilijantnu karijeru završio trijumfom na US Openu 2002. godine. Pobijedio je Andrea Agassija u četiri seta i otišao u tenisku mirovinu. Sampras je jučer prokomentirao fenomenalne rezultate Rogera Federera, čovjeka koji će najvjerojatnije oboriti njegov rekord. Federer je, naime, u nedjelju u New Yorku osvojio svoj 12. Grand Slam naslov, i sada ga samo dva dijele do sustizanja Samprasa...

- Kada sam završio karijeru, mislio sam da će biti teško oboriti moj rekord. No, ako postoji tenisač i osoba za koju bih volio da to učini, onda je to Roger Federer. Sjajan momak i veliki, ali opet skroman šampion. Takvi mi se ljudi najviše sviđaju.

Sampras, koji je svoj 14. i posljednji Grand Slam osvojio s 31 godinom, ne očekuje da se Federer zaustavi na brojci 14, ili 15...

- Neću biti razočaran kada se dogodi, jer to će biti rezultat za svaki respekt. Da li bih volio da moj rekord ostane za sva vremena? Naravno da bih. No, rekordi i postoje da bi se rušili. Federer, kako je krenuo, ako bude zdrav, mogao bi osvojiti i 17, 18 najvećih. Motivacija bi mu mogla biti najveća prepreka.

Sampras se s Federerom sastao samo jednom u službenom meču. Švicarac ga je pobijedio u pet setova u osmini finala Wimbledona 2001...

- Već tada sam vidio da je iznimno talentiran, da ne postoje rupe u njegovoj igri. Bio je bolji od mene u tim godinama, i već tada sam shvatio da bi taj mladić mogao oboriti moj rekord.

Sampras, danas 36-godišnjak, sastat će se s Federerrom na teniskom terenu 10. ožujka sljedeće godine u Madison Square Gardenu u egshibicijskom meču...

- Još uvijek serviram jako dobro i nadam se da ću mu moći parirati u ozbiljnoj igri. Obojica to želimo, jer će se naša imena spominjati u istom kontekstu još godinama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Federer: Danas igram drukčije, ali pomažu mi ranija iskustva
Roger Federer objasnio je zašto je tijekom karijere mijenjao stil igre i koliko mu prijašnji način igranja pomaže danas.

Roger Federer je imao vrlo zatjevna posljednja tri suparnika na putu do pobjede na US Openu. Istina, među njima nije bilo Rafaela Nadala, ali je Federer morao svladati preostalu trojicu iz društva 5 najboljih, ne izgubivši pritom niti jedan set.

Protiv Roddicka u četvrtfinalu dva seta dobio je u tie-breaku, protiv Davidenka u polufinalu je u dva seta rezultat bio 7-5, pritom je Rus u trećem imao servis za set kod 5-4, a o Đokovićevih 7 neiskorištenih set lopti u finalu, 5 u prvom i dvije u drugom setu, već je sve rečeno. Kada je promet bio najgušći, Federer je bio najbolji, a njegovi suparnici su propuštali prilike...

"Vjerojatno je presudno bilo moje iskustvo i samopouzdanje. Moji protivnici su stvarno imali svoje prilike, ali ih nisu iskoristili. Kada se još jednom osvrnem, dobiti Roddicka, Davidenka i Đokovića bez izgubljenog seta je izvanredno ostvarenje za mene."

Švicarac je zatim pokrenuo vrlo zanimljivu temu.

"Kada sam ja bio u Đokovićevim godinama, igrao sam potpuno drugačije nego danas. Koristio sam često ''chip and charge'' (izlazak na mrežu odmah nakon reterna, op.a.) i servis – volej igru. Htio sam igrati kao moji idoli, Becker, Edberg, Sampras...No, s vremenom sam shvatio da se stanje promijenilo. Nova generacija je s puno većom lakoćom počela igrati reterne i prolaske na mreži, pa je takva igra, s izlascima na mrežu, postajala sve opasnija."

"Danas mi ta ranija iskustva puno pomažu. Izgradio sam solidan volej, i uvijek imam tu opciju izlaska na mrežu kao opciju, a ne kao stil igre. Ali, ta opcija je i više nego dragocjena. Možda sam zbog ranijeg stila igre izgubio neke mečeve, ali se višestruko isplatilo."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 18:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Lindsey Davenport, uz Elenu Dementievu moja omiljena teniserka, vratila se na teren pobjedom nakon skoro godinu dana pauze. U junu je rodila sina, a samo tri mjeseca nakon toga savladala je Grkinju Eleni Danilidou sa 6:2 6:2! Kod rezultata 2:1 u prvom setu Davenport je osvojila 20 poena za redom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 18:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koja je bila prije povlačenja na WTA? Zastrašujuće je što je za manje od godinu dana neigranja pala na 234. mjesto

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 19:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bila je prva veoma dugo.

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 11 Sep 2007, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:
Sampras, danas 36-godišnjak, sastat će se s Federerrom na teniskom terenu 10. ožujka sljedeće godine u Madison Square Gardenu u egshibicijskom meču...

ROKI BALBOA! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2007, 20:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jebeni show-buisnes!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
Djoković "ortak“ i sa De Nirom
Utorak, 11. septembar 2007. 13:06

Na tribinama finala US Opena sedelo je mnogo domaćih i svetskih VIP faca - Dastin Fofman, Boba Živojinović (bez Brene), Marija Šarapova (koja nije u vezi sa Djokovićem, tvrdi on), Ketrin Zita Džons, Majkl Daglas, Robin Vilijams...

Medjutim, izgleda da je Robert De Niro, najvatrenije od svih, navijao za našeg Novaka. Ovaj glumac je još u polufinalu, kada je Djoković igrao protiv Ferera, sedeo na tribinama ogrnut srpskom zastavom!

Kako se to desilo da „Kum“ postane Noletov navijač?

"Svi me pitaju kako smo se upoznali. Bilo je to sasvim slučajno - sedeo sam u jednom baru kada se on pojavio, sa onom čuvenom cigaretom u ustima, prišao mi i... ma šalim se, naravno da nije bilo tako“, rekao je Djoković, a zatim objasnio i kako je to zaista bilo.

"Imao sam sreću da sa još nekoliko tenisera, medju kojima je bila i Ana Ivanović, dobijem poziv od njega i njegove supruge da dodjem na večeru u njihov japanski restoran. Tako smo se upoznali. Sjajan je čovek i drago mi je da je u finalu bio uz mene“, rekao je Novak Djoković.

(MONDO)

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2007, 07:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Inače, De Niro je, prije ne znam koliko, godina proveo 2-3 dana na jugu Srbije, na nekom seoskom imanju. Nije imao ni para, ni ništa sa sobom i srpski domaćin ga ugostio kao rođenog (a nije imao pojma ko je De Niro). Ovaj se tada, po njegovim riječima, zaljubio u Srbiju i Srbe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2007, 07:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Cerka mu se zove "Drina"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 1223  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]