Rikas je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
@Rikas:
Posto ce ocigledno nasi troskovi ovde biti bar 500.000km. I naravno nepovratno je to sve, koja je tvoja procjena koliko ce nam tih evrica ostaviti ti juniori iz Evrope? Hoce li biti bar 50.000EUR?
Види ја овде првенствено потенцирам спорт и право да ти кажем није ми ни битна та економска страна не бавим се тим, то су закували наш драги градоначелник и компанија с причама о туризму и бла бла бла. Моја нека рачуница је да ће боравити 5 дана њих по мојој процјени 800 иако су ови рекли 1000 али ето, сваки од њих ће потрошити минимум 50КМ дневно за смјештај и храну ,а вјероватно ће излазити и купити још нешто у граду и ето то је неких 250000 до 300000.
U redu, ali mi zivimo u vremenu krize kad se npr. ljudima iz tvornice alata u Trebinju obeca da na osnovu tih i tih pravilnika mogu sami da uplate ostatak doprinosa za 2 godine da odu u prijevremenu penziju.
I onda kad im se tako otmu pare PIO nece to da im prizna pa ljudi godinu dana sjede bez plate/penzije cekajuci da se birokratija odluci, tj. smiluje sta ce s njima (ako do tad ne pocrkaju od gladi).
Tako da sve je to super, podrzavam i ja sport, ali u drzavi koja grca od siromastva nacin kako se trosi svaka marka mora da bude opravdan i po mogucnosti ekonomski isplativ... Tek nakon toga treba da dodju stvari koje se zovu promocija grada i sl.
A u skoro svim primjerima sportskih manifestacija veceg profila mi imamo samo
gubitke i promasaje.