Znao sam ja da je ovo sve predobro da bi bilo istinito.Nakon odlicnog otvaranja,i spektakla na trgu,danas katastrofa!Sramota!
Busevi za krupu su isli svakih sat vremena,i kao sto Rakun Slavko rece,bili su puni.
Gore...prolazim onom jedinom ulicom i vidim reprezentacije kako leze po ulici i odmaraju se,na sunsu.Organizatori se nisu udostojili nabaviti im stolove,suncobrane...
ja radim u Blicu,a Blic je medijski pokrovitelj prvenstva.Mi imamo dozvolu za prolazak i prodavanje novina.Ja ti pokusam sici na tribine,ali sipak,ne da neki delija.Kaze ne moze."Ja sam iz Blica,imam dopustenje...",a-a,ne moze.Kasnije nekako uspijem se probiti do tih tribina i prodavati prokleti Blic i dijeliti one navijacke klaptalice...izludio sam od njih

I napokon se zavrsi to sve,hajmo kuci.Ali neee moze tako lako.Stotine ljudi ide prema busevima,reprezentacije,sudije,volonteri,gledaoci...svi!
Kad imaju sta i vidjeti.
2 sirotinjska busa stoje na parkingu.I to okrenuta u pogresnom smjeru,pa su reprezentativci morali cekati da se prvo okrenu da bi usli u njih.Naravno 2 busa nisu bila dovoljna ni za pola reprezentativaca.
Kisa pocinje.Bus dodje na svakih pola sata.Svi se udaraju da udju,lokalna stoka gura takmicare da bi dosla do mjesta u busu.
Ah da...nakon prva 2 busa,pogodite ko je prvi raspalio nazad...Hitna pomoc,vatrogasci,policija...sve organizator do organizatora.Sta da je nekom pozlilo tamo,a hitne nema.
Ja se vracam predzadnjim busom,zajedno sa 4 americka reprezentativca,koji ni sami ne znaju gdje da idu i sta da rade.Ne treba napominjati kako se osjecaju stranci koji se voze u busevima starim 20 godina.
Sve u svemu,ono je sramota,i to velika sramota.Nije ova drzava jos dorasla izazovima kao sto su prvenstva,a pogotovo svjetska.