jel se sjeća ko detalja iz 1999?
ovako je to bilo otprilike...utakmica je počinjala u 20h,a prenos na HRT je počeo u 12h i nije se prekidao nikako

...prvo su maksimirom defilovali colonia,thompson i kompanija,pa raznorazni gosti predviđajući koliko će razlike vatreni pobjediti,napetost da li će zvone boban ipak istrčati zbog povrede leđa ili ne,"domoljubne pjesme",ovo,ono..čak je i polumrtvi franjo tuđman tada u loži poslednji put ikada viđen u javnosti....smiješno zvuči,ali jedini glas razuma je bio ćiro blažević,hahaha...on koji uvijek priča "sine,uvalićemo im pet komada",sjećam se kao danas njegove izjave na atletskoj stazi par minuta prije početka utakmice u kojoj kaže "daćemo sve od sebe,ali mnogi se varaju da će biti lako,ja vas uvjeravam da ćemo se večeras susresti sa isto tako odlučnim protivnikom,spremnim da učini sve da se plasira na EP"....i tako je i bilo,naši momci su im sa igračem manje održali lekciju iz fudbala,i samo zahvaljujući pukoj sreći nismo još koji gol dali iz šansi mijata,save miloševića...
ja sam tad bio zaposlen na velikoj pijaci,kapija se dole otvara u 4 sata,moraš ustati bar u 3 da bi se malo sredio i stigao dole,a,iako sam jedva zaspao,kad mi je sat zazvonio u 3 sata,i kad sam se sjetio epiloga utakmice,skočio sam kao beba,pjevušio po kući i dan danas se sjećam tog osjećaja kao da sam skinuo teret od 100 kilograma s leđa koji sam nosio mjesecima
sad nema ni 10% tog nekadašnjeg naboja,ali ipak se nadam da ćemo odigrati hrabro,pa šta nam Bog da...