Нова Варош je napisao:
Zonom su nas isjekli.
Takođe, napisah i prije, ako Micić i Joviće ne odigraju poprilučno kvalitetno, teško da ćemo moći amerima parirati u već viđenom polufinalu.
Skariolo nas fino pročitao.
Još loš sut ko za inat.
Skariolo je ispao mag skautinga i vođenja utakmice, zahvaljujući tome što mu je Đorđević dao sve na tanjiru... NV brate ti se bar razumiješ u ovaj sport, pa budi realan i reci da je Đorđević jučerašnju utamicu žestoko zasrao. Mislim, on je bog košarke na ovim prostorima, jedan od najgotivnijih likova i najvećih košarkaša koji su igrali, ali treba ga kritikovati kad je situaciaj takva...
1. Marjanović. Ovo mu nikako ne mogu oprostiti, kao ni tačku 2, ali ovdje se debelo ogriješio. On ovog čovjeka ne zna ili neće da iskoristi na adekvatan način. Razumijem da u jurcanju po parketu nema šta da traži, ali osmisli neki koncept odbrane, gdje ćeš ga uklopiti i 2-3 napadačka specijala gdje bi iskoristio skupljanje protivničke odbrane oko njega. Ne mora da igra 20 minuta, ali za 10-ak se ubio i to protiv ozbiljnih protivnika. Jebte pa da ga okružiš sa Bjelicom, Bogdanom, Micićem i namjestiš ga za igru na niskom postu, da vidim ko bi se usudio da skupi odbranu, a ko da ga čuva 1 na 1. Priče o njegovoj nemogućnosti da igra odbranu i da trči su smiješne. On je u EL, u Radonjićevoj Zvezdi igrao po 27 minuta u prosjeku, a Zvezda bila među 5 ekipa, koje su primale najmanje poena te sezone u EL. Jednostavno, u adekvatnom sistemu je itekako upotrebljiv...
2. Jokić na 4. Sveta nedjeljo... Da je Skariolo maštao o idealnom scenariju, ne bi mogao da zamisli bolje od Jokića na 4 i Bjelice na 3. Imaš ofanzivno najpoteteniju NBA peticu, sa brutalnim napadačkim arsenalom i onda ga gurneš poziciju niže, a peticu ti igra Raduljica, ispred statistički najboljeg centra EL. Mislim, Raduljica napadački može da doprinese, da baci neki trik i ubaci 6-7 poena, ali ćeš defanzivno da budeš urnisan sa unutrašnjih pozicija. Pokretljive streč četvorke jure oko blokova, a Jokić sa svojom masom pokušava da ih isprati. Onda imaš Raduljicu koji nit' skače, nit' može da zagradi, nit' da odigra odbranu na niskom postu. I na to dodaš Lučića na 4, pa Klaver u finišu pokupi 3-4 ofanzivna skoka i ukrade dragocjeno vrijeme za sustizanje prednosti.
3. Bjelica na 3. Blasfemija. Ideja mi uopšte nije jasna. Čovjek je zadnji put to igrao prije 5-6 godina.Sa 10 kg mase više, on tu nema šta da traži u iole ozbiljnijoj koncepciji. Na stanu što je i sam odigrao mrljavo i mlitavo. Kad je napravio onaj faul u finišu za 2+1, na Klaveru, sve mi je bilo jasno.
Generalno smo najbolje izgledali kad su Micić i Gudurić počeli bolje da prolaze blokove i jure španske bekove oko linije za 3. Onemogućili su ih da dolaze do poziciji iz izlaznih kretnji i sa dobrim pritiskom na loptu, dobili smo par poena u tranziciji i počeli da smanjujemo prednost. Problem je što na makljažu pod košem, cijelu utakmicu nismo imali odgovor i što su španci pročitali svaku moguću kretnju u napadu, a naši im pomogli sa sporim protokom lopte i omašenim zicerima u par navrata (Gudurić zicer i otvoren šut, Micić zicer, Raduljica još jedan...)
Nije problem izgubiti. Došli su po zlato i Amere bi svakako morali da savladaju. Problem je što se nama ovakve tvrde utakmice ponavljaju i što konstantno jedan jedini igrač ima odgovor na to. Bogdanoviću jedan naklon do poda, ali nastavi li selektor da ga eksploatiše do maksimuma, opterećuje ga još i prenosom lopte, pri čemu je on jedina konstanta u napadu, do borbi za medalje, ako do njih dođemo, Bogdan ima da bude iscijeđen kao limun...