banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 18:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 67  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Sep 2013, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Schlager je napisao:
prilicno su mi smijesne ove price o mladosti,klincima.....ili znas ili ne znas...kukoc,radja,sale djordjevic,danilovic,drazen petrovic,divac su sa 17 godina bili najbolji igraci u svojim ekipama,osvajali ligu sampiona opusteno...a nijedan (osim drazena koji je imao 22) nije bio stariji od 20 godina kad su u finalu EP derali sve po 30 razlike....sad je "potencijal" i kad ima 24. :(

za reprezentaciju trebaju igrati najbolji,a ove price o mladosti su sviranje q...

jedina prava istina je da su drugi bolji od nas,cak i da smo u najjacem sastavu,a ne u ovako smijesnom...

to je potpuno drugo vrijeme. igrači nisu ulazili u teretanu. fizička košarka se nije igrala, i ako si talentovan sa 18, 19, mogao si biti konkurentan. danas je to nemoguće. pogledaj francuze. dobro je što smo na ovom prvenstvu dobili bogdanovića i nedovića. oni su realno dva naša najtalentovanija igrača. kad se vrate teodosić, lučić, savanović i veličković, uz krstića - to će biti sasvim solidna reprezentacija.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
volio bi da meni neznalici neko objasni kako smo to mi dobili tog bogdanovica....sutirao je danas trice,bar dok sam ja gledao jedno 10-1.....ako se misli na iskustvo to je mogao steci bilo koji igrac iz lige.....ja ne vidjeh tamo nesto specijalno.....ono sto je nas uvijek krasilo.....dobar sut...se negdje izgubilo,i ne samo na ovom prvenstvu....ocigledno se nesto naopako radi sa djecom.....tacno me bilo sramota gledati kako ispaljuju one frljoke koje ni tablu ne dirnu a kamoli obruc

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Za to trebas imati npr Teodosica da on pogodi kad niko ne moze, za to sluzi vodja. Ovim momci nisu imali vodju, nije ovo ni neko cudo.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ја не знам што толко драмите, ко да је свијет пропао. Нико пред првенство није обећавао да ћемо освојити медаљу, већ да је циљ пласман на СП. И то ћемо да остваримо без проблема јер у утакмици за седмо играћемо с Украјином која нас је добила у другом кругу (а знамо да је немогуће исту репрезентацију добити двапут на истом такмичењу).
Оно што је нама овде фалило јесте ауторитет (и код противничких играча, а богме и код судија), као и мало више дрчности. Ми смо заправо сами себе побјеђивали - противник поведе два нула и ми предамо утакмицу. Све би било много другачије да смо имали играча који противнику може да утјера страх у кости, а при томе наравно мислим на Теодосића. Не кажем да бисмо с њим добили оне луде Шпанце, али играли бисмо много боље, а са Словенцима не бисмо имали никаквих проблема. Фалио нам квалитетан плеј, са њим би и остатак екипе био много бољи.
Ја заправо мислим да овом тиму не требају велике модификације да постане врхунски. Мицић, Богдановић и Недовић су будуће играчине (мада остављам малу резерву за овог посљедњег, јер је отишао у НБА, гдје нешто не вјерујем да ће се наиграти). Испљувани Гагић се показао као одлично рјешење под кошем, добро вата лопте и има добар шут с полудистанце. Још једна сезона под Вујошевићем и биће ваљан репрезентативац. Калинић се одлично бори, још да мало порасте и поправи шут. Бјелица је био прилично слаб, ал он може много боље. Сад га чека сезона под Обрадовићем и ту ће жестоко да узнапредује. Додајмо ту још планиране Теодосића и Лучића и већ имамо респектабилан тим. Само смо климави на четворци, ваљао би нам Новица.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Заправо, у борби под обручима веома би нам помогао Дејан Боровњак.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka

Frisky_Dingo je napisao:
to je potpuno drugo vrijeme. igrači nisu ulazili u teretanu. fizička košarka se nije igrala, i ako si talentovan sa 18, 19, mogao si biti konkurentan. danas je to nemoguće. pogledaj francuze. dobro je što smo na ovom prvenstvu dobili bogdanovića i nedovića. oni su realno dva naša najtalentovanija igrača. kad se vrate teodosić, lučić, savanović i veličković, uz krstića - to će biti sasvim solidna reprezentacija.

ma kakve fizikalije....dovoljno je srce,muda i talenat....kao ovo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xfiupZgN4VU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ми и даље кошарку играмо као шах, покушавамо надмудрити противника, а то више воде не пије. Данас је 90% ствари, трчање и скочност. Тим се шут највише комензује. Ми смо се негдје изгубили ту, тачније и даље смо "сирови", играмо на центре, кад удвоје они нек враћају бековима, све шаблон до шаболона. Немамо играча од Ракочевића који погађа са полу-дистанце. Или је шут за три поена, или је забијање у центре, и отварње контре противницима (част изузецима). Ево против Шпанаца, људи нас затворе на првој линији (6.75) и кад их пробијемо нико не шута, са полудистанце или се иде на улаз или повратна на три поена, а они онако јаки и брзи све сустигоше. Поготово овај тим није имао никакву креацију. Најкреатвинији је био Васа Мицић. У Недовићу и Богдану смо добили добре физикалце, за будућност. Ако поправе шут и скупе још више муда, биће предводници неке нове јаке СРбије. Од малог Крстића се може направити добра "трица", мало масе, мало мање страхам и бар да научи основни улаз и имаћемо јаког играча. Калинић пријатно изненађење. Ирач задатка, и мислим да ће имати солдину каријеру. Јоша ако поправи шут или улаз, имаћемо 2 добре трице. ШТо се тиче плајемејкера, ту ће бити Мицић, Теодосић може још сигурно 6-7 година, а и Марковић бар до Риа. Бјелица је такође ту још 7-8 година. Позиција 4 би се могла јавити као проблем али и не мора. Имамо ми ту сада САвана, који може још 2 године, Новицу и Мачвана, који исто могу још 5-6 повући, ЕРцег такође. Имаћемо Бирчевића, ГАгића (уколико Дуле направи 4 од њега), Јанковића, можда и Луку Митровића. На петицама, Милутнов, Мусли (ако се устали са игром), Кузмић...Уз Крлета који ту можда до Риа и то је то. Претпостављамо да ће још неко од клинаца кроз 2-3 године искочити, и имаћемо опет добру репрезентацију.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
krol2 je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:

ma kakve fizikalije....dovoljno je srce,muda i talenat....kao ovo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xfiupZgN4VU[/youtube]

Jeste, al malo sutra. Friski je to sasvim lijepo objasnio, problem je u vama koji pamtite tu lijepu evropsku košarku s kraja osamdesetih koja je u poređenju sa ovom kakva se igra danas smiješna igra simpatičnih amatera. Nekad su ljudi sa 30 godina već bili isluženi igrači na kraju karijere, a danas su to najbolje godine za košarkaša. Jedan klinac od 18-19, ma koliko talentovan, nema šanse kraj zvijeri u poznim dvadesetim.

Ja se nisam previše nervirao ni juče ni danas. Mislim, jesam se nervirao kao i uvijek kad se gubi, ali nije bilo nekog ogorčenja i slično. I dalje čvrsto vjerujem u plasman na SP, što je trenutno neki maksimum, kad se uzme u obzir kako nam se žrijeb jebeno posložio.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013, 22:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
manitu uci da svira je napisao:
Podguzni Rusi katolici, tzv Ukrajinci i

Ukrajinci nisu katolici :P

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Nova Varoš ....

Kakav crni Mačvan, o čemu ti pričaš. Konjsku glavu više nikada ne treba zvati u reprezentaciju. Čuj Mačvan... :roll:
Elem, bilo je ovdje osim povreda i otkaza, dosta loše selekcije igrača.
Bogdanović, Bobi Marjanović, Milosavljević, pa i Boris Savović (oko kojeg se naš savez trebao više potruditi) su htjeli da igraju, dovoljno su mladi i sasvim sigurno mnogo bolji izbor od Anđušića, Štimca, Gagića, onog malog Krstića, ...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013, 22:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Gagic je na kraju sasvim solidno i igrao. Pozitivno sam iznenadjen.
Nadam se da ce jos napredovati jer moze biti ozbiljan igrac.

A teretana je danas sve u sportu. To doba, "romanticarskog" sporta je proslo. Nema toga vise.
Od kosarke, pa preko odbojke i rukometa... do saha.

Nama se potrefio X Grcke i X Spanije. Da su jedni od njih dobili, mi bi imali 34 puta lakseg protivnika i druga bi se pjesma pjevala.
Jedno veliko Jebiga.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Имамо ми ту сада САвана, који може још 2 године, Новицу и Мачвана, који исто могу још 5-6 повући, ЕРцег такође.

Али шта је тачно са њима? Зашто нису играли ово првенство? Јесу ли повријеђени или је била нека свађа?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Једина моја замјерка на овом првенству јесте то што, кад смо већ оѕтали без Теодосића, Дуда није позвао неког другог искусног плеја, нпр. Дејана Парежанина.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013, 09:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
eh da mi je neki vremeplov pa da izvedem nenabildanu petorku drazen petrovic,danilovic,kukoc,radja i divac,protiv nabildanog bogdanovica,andjusica,gagica i ostalih,pa da vidim da li bi ih stvarno ovi danasnji razbili 30 razlike,kako se otprilike moze iscitati iz ovih vasih postova.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
rezultati bi bio 120-10 u korist matoraca

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Kakvo crno bildovanje i misici... Kakve su imali koristi od toga sto su se dva mjeseca vucarali po nekim planinama i brdima, dizali tegove i spremali se kao da su mornaricke foke. Eno ih na terenu se vuku kao prebijeni, jedva disu poslije 20 minuta...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka

Schlager je napisao:
eh da mi je neki vremeplov pa da izvedem nenabildanu petorku drazen petrovic,danilovic,kukoc,radja i divac,protiv nabildanog bogdanovica,andjusica,gagica i ostalih,pa da vidim da li bi ih stvarno ovi danasnji razbili 30 razlike,kako se otprilike moze iscitati iz ovih vasih postova.

dzaba je objasnjavati da bi ta petorka i sad bila prvak evrope i sve razbijala po 20 razlike.....niko nije bio atleta...svi neki truntavi i smotani a opet svi igrali sa nabildanim garonjama u nba bez problema

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:

To je neki nesporazum ili neko nešto nije dobro razumio. I Petrović i i Kukoč, Rađa, Divac i svi ostali koji su igrali NBA i tamo pokazali nešto, bez obzira na dotadašnju reputaciju, morali su pakleno da rade na fizikalijama, snazi, skočnosti. Mislim, nije valjda da ljudi misle da je Dražen Petrović, otišao iz Evrope, tanušne građe i lakog koraka i tamo preko noći postao jedan od najboljih bekova. Ko je dublje pratio tadašnju košarku, zna da je baš taj Petrović, pored sati neumornog šutiranja lopte, po odlasku u NBA, tamo isto tako sate i sate provodio u teretani, radeći na snazi. Pogotovo treba uzeti u obzir činjenicu, kad su pomenuti igrali u NBA. 80-te godine prošlog vijeka i doba krvničkih odbrana. Pa ni sadašnja NBA elita, ne bi imala šta da traži protiv recimo koljača iz Detroita. I vižljasti MJ, je sa koledža došao kao čudovištan strijelac, pa kad je osjetio krvava koljena poslije bitke sa Dumarsom, Mahornom, Lejmbirom i kompanijom, shvatio je da mora da radi na snazi i izdržljivosti.
Elem... Nabrojana petorka ekvivalent je recimo današnjoj najboljoj petorci Evrope otprilike. Tada su tako stajale stvari otprilike, pa bi u ravan sa njima, danas mogla da se stavi ekipa u kojoj bi bili Parker, Kirlilenko, Novicki, Po Gasol itd., a nikako Bogdanović, Anđušić, Gagić...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
A šta fali Mačvanu i što ne bi on trebao igrati za reprezentaciju ? Zbog čega takva odbojnost prema njemu, pa uvijek je davao 100% sebe.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ma ta prica o "tadasnjoj" i "sadasnjoj" kosarci ne pije vode....ajd da pricamo o kosarci iz 70-ih pa da mozda i povjerujem....al i dan danas ljude uce iste stvari i ako se nauce pravilno uz talenat i trud pravis vanserijskog igraca...najocigledniji primjer je Bodiroga...trom, spor....skolski ulaz, skolski sut....al ljudi padaju na dupe kad krene na ulaz, nemoguce ga je blokirat, pogadja odakle oces, odbrana uvijek u stavu, gradi se uvijek pod kosem....i dobijes talenat izbrusen u jednog od najboljih igraca planete ikada u bilo kojem vremenu...bilo je ljudi koji su dizali kosarku na visi nivo izvodeci egzibicije koje su im postajale zastitni znak (DrJ i zakucavanje, MJ i sut unazad koji se ne brani)...al niko od njih nikad nije zapostavio osnove kosarkaske igre...onaj koji ih je zapostavljao prestajao je bit igrac i postajao epizodista....fizikalije je izbruse u poziciju na kojoj igras...normalno je da je centar uvijek ogroman i tezak i normalno je da je play uvijek nizak i brz (postoje izuzetci da potvrde pravilo)....sto kaze Nitro, onaj ko misli da setad nije pazilo na fizikalije taj je lud....itekako se pazilo, al se tad pazilo i na sve ostale kosarkaske segmente a danas se ti ostali zapostavljaju pa onda ostanu gole fizikalije (primjer O'Neal, ne zna nista osim izgurat protivnika i zakucat loptu u kos, a kad je taj protivnik Divac onda ladno popusi 6 licnih)....a mi onda mislimo da se danas igra fizicka kosarka...nabijem ja tu fizicku kosarku na neku stvar....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 67  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]