Citiraj:
Znam da ce sad krenuti pljuvanje i pickaranje ali ja imam smek da cemo ili igrati X ili izgubiti
ja nemam takav "smek", ali se bojim takvog ishoda, zbog sve te halabuke koja se nadigla, evo vec sedam dana prije utakmice. vidim izjave nekih nasih fudbalera da im je ovo "utakmica karijere", kako ce "izginuti na terenu da dodju do pobjede". uglavnom sve "istorijske" utakmice nase reprezentacije proteknu otprilike na isti nacin : mi se zaletimo na pocetku, napadamo, kofol stvaramo neke grdne sanse, onda primimo glup gol poslije greske odbrane ili iz penala, pa onda opet kao nesto napadamo, a onda, u boljem slucaju, damo gol i odigramo nerijeseno (ako nam treba pobjeda). i onda su nam puna usta price kako smo bili bolji i nismo imali srece.
opet kazem, nema nikakvog razloga sa toliku buku. OVO NIJE ISTORIJSKA UTAKMICA. mozda cemo do kraja kvalifikacija imati i mnogo bitnije utakmice. a i ako izgubimo, jos smo u igri za plasman. dakle, nema potrebe da sebi postavljamo imperativ pobjede. daj boze da jednom u utakmicu udjemo hladne glave i odigramo zrelo, bez pritiska ogromnih ocekivanja u glavama igraca. ako tako uradimo, siguran sam da cemo ostvariti dobar rezultat, jer ova francuska pod domenekom je itekako znala da kiksne u odlucujucim susretima. sjetimo se samo proslih kvalifikacija za EP i njihovog poraza na svom terenu od prosjecne skotske, pa ih je poslije samo skotska glupost i poraz od gruzije odveo na EP. pa onda poraz od 2:0 protiv italijana na EP, kad im je igrala pobjeda.
ako mi u utakmicu udjemo kao su tada usli skoti i italijani, sanse su nam sjajne...