Sondri je napisao:
Porediti Smaprasa i Federera po meni nema smisla... Federer, dok je vladao, u prvih 10 igrača je imao samo ove šljakere (Coria, Ferrero, Gaudio, Nadal, Moya,...), Safina i Roddicka, s kojim ima skor 1.000.000.000:1... Samo dva meča se sjećam iz tog perioda, da bi ih mogao opet pogledati i oba je Federer izgubio, protiv Safina i Nalbandiana, ostale je čistio... S druge strane, Sampras je imao surovu konkurenciju... Imam 10 njegovih mečeva koje nemam kad pogledati, nisam više toliko mlad i lud za tenisom kao nekada... Đoković mi je ogadio taj sport, svaka kurva danas plače na FB, a do prije 2god nisu znale koje Federer npr...
Jbg, ja to govorim 100 godina vec.

Federer do kraja 2007 nije imao konkurenciju ni na jednoj podlozi osim sljake, gdje je gubio redovno, a do tad je osvojio 9 GS-ova od svojih 16, jbg..
On jeste odlican igrac i jedan od najboljih, ali ne mogu reci da je najbolji, da je Safin malo manje pio i jebavao kurave a vise igrao tenisa sigurno bi imao 2-3-4 GS-a vise, a Federer manje. Da je Nalbandian malo manje jeo i pio a vise trenirao ne bi imao pivski stomak i isto bi imao koji GS, opet na Federerovu stetu. Nalbandian dok je igrao tenis, tj dok je bio mladji i dok je jos imao zelju za tenisom Federer mu nije mogao pera odbiti, imao je skor tipa 8-9:1..
A dobro, kad Djokovic prestane igrati i 95% ljudi koji sad prate tenis ce prestati, tako da ce sve doci na svoje mjesto.