Volio neko ili ne Alegrija, sinoć je dotični odradio odličan posao u taktičkoj pripremi utakmice. Doduše vjerovatno je mnogima bilo jasno da Real bez Luke Modrića, ne može da zakrpi rupetinu u prvoj polovini svog dijela terena, odnosno prostoru između odbrane i napada i sasvim je logično bilo da se taj prostor iskoristi. Sa druge strane Anćelotijev pristup, u prvi mah mi je djelovao suludo, bez klasičnog zadnjeg veznog ili bar nekog defanzivnije nastrojenog, da bar pokuša to da odglumi... Nije Real zaostajao 3 ili 4 gola iz prve utakmice, pa da bjesomučno jurne u ofanzivu, sa svim što raspolaže, ali nije imao ni nekoga dovoljno tehnički i taktički spremnog, da to mjesto popuni. Vidjelo se dobro, da je pokušao presingom da napadne taj dio Juventusovog prostora, znajući da ako tu spriječi distribuciju lopte, Juventus neće imati priliku da dođe u njihov dio šupljeg prostora. Međutim i Alegri je dobro vidio šta se sprema... Pogba i Markizio su odlično trkački i kretnjama pokrili statičnijeg Pirla, Vidal je pomagao na svakm dijelu terena (on i Pogba su stvarno fascinantni u kretanju po terenu), a dobar posao u tom segmentu odradio je i Tevez. Vidjelo se da kad Juventus probije tu prvu liniju i dođe na Realovu polovinu, loptu je tu držao bez ikakavih problema... Anćeloti je slanjem na teren Iska i Krosa, ugušio obojicu. Makar jedan je bio suvišan na terenu, a pogotovo je Kros bio pogubljen, glumeći nekakvog zadnjeg veznog, što nikako nije. Imam utiak da je i jednima i drugima nedostajao po jedan protivnički igrač. Juveu neko tipa Rodrigeza, a Realu bilo ko iz Juventusovog veznog reda. Drugim riječima, Juveu je falio jedan umjetnik, Realu jedan šljaker u vezi. Međutim, Juve je puno lakše kompenzovao taj nedostatak... Utisak večeri, meni je bijedna madridska publika, koja zviždi svom djetetu, zato što im je dao gol, a Real ga se odrekao previše olako. Imaju buy back opciju, za samo 30 miliona. Ovaj suludi luksuz, valjda samo Real, Siti i slični, mogu sebi da priušte. Da igrača koga imaš za džabe, dovodiš nazad za više desetina miliona. Anćeloti će sigurno popiti otkaz, ali nije on kriv, što je Real prvenstveno izlog za brendiranje proizvoda, na manekenima prerušenim u fudbalere, pa tek potom takmičarska ekipa. Kriv je što ni on nema kredibilitet i autoritet da kaže "Neću Bejla, hoću da ostane Di Marija", ali to je već njegov problem...
Barsa vjerovatno dobija finale, ali i meni se čini da će tu teško biti nekog punjenja mreže... Juventus može da iznenadi, pokazao je da to može, pogotovo ako važi za autsajdera.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|