Citiraj:
Thompson je po procentima bolji suter za 3 od Djenke, ima i prodor, voli otici do kraja. Jedino mu fali kreacija, mada zna odigrati pik kvalitetno i podijeliti asistenciju. Za razliku od Djenke brze prolazi kroz blokove i umije da opali tricu iz bloka. Djenka je bolji defanzivac ali tek kad je odradio period sa Radonjom, kad je dosao bio je slican defanzivac Thompsonu.
Guduric ima sut, ima ritam, putanju, izbacaj... svaki put kad sutne pitanje je samo hoce li iscuriti ili ce kapnuti, njemu jos samo malo treba da bude vrhunski suter. Rebic takodje moze pogoditi, ali u ozbiljnim procentima. Ima ruzniji sut ali je precizan. Lazic standardan iz coska, Dangubic napreduje velikim koracima, Tejic moze pogoditi takodje. Ne izgleda to lose sto se suta tice. Zaboravljamo da su nam klinci godinu dana stariji.
Sto se tice Kaline, on je nenadoknadiv, ali milion je milion.
Jedina ocigledna stavka koju smo izgubili je skok, i tu cemo imati problema.
Tompsona stvarno nisam gledao, tako da o njemu ne sudim previše. Ako je tako kao što kažeš, tim bolje. Pogotovo što nam je u prošloj sezoni stvarno falio jedan spot up šuter i neko ko pogađa u visokim procentima.
Sve stoji za spoljnu liniju, ali meni izgleda kao da fali još nešto. Jednostavno nemam još uvijek osjećaj da možemo spolja adekvatno iskažnjavati sva protivnička udvajanja pod košem. Ne zaboravimo i da smo prošle godine u tom segmetu najlošija šuterska ekipa u EL.
Za Gudurića se samo plašim prelaska na najviši nivo, da ne sagori. Biće tu i ciglarenja i loših procenata, ali vrijedi da ga se istrpi. Prilično sam siguran u Radonjićevu procjenu.
Mekel je recimo tip pleja, kojeg ja preferiram u ekipi. Znači pass first, ali da ima potrebne realizatorske sposobnosti, po potrebi ili kad uđe u ritam. Ružan i spor izbačaj pri šutu ćemo da zanemarimo, ako bude na solidnom procentu realizacije, a šut mu sigurno nije slaba strana. Šta mi se sviđa iz onoga što sam gledao od njega... Lucidnost. Nije poput Vilijamsa, ali blizu. Sa druge strane čvršći je na ulazu, bolje se snalazi kad izgubi dribling i stane, mijenja ugao dodavanja i traži prostor da provuče loptu. Dobro cijeni raspored odbrane i kad treba da krene na realizaciju, kad da asistira. Šutira iz polukoraka (ili bolje da kažem baca loptu na obruč, ali to radi dobro) što isto nisam često gledao. Ima odličan balans prilikom mijenjanja pravca kretanja i to radio i u dvokoraku. Sve u svemu, pojačanje itekako. Da li će dostići nivo Vilijamsa, pitanje je... Defanzivno je sigurno bolji, što znači da nećemo primati brdo poena sa te pozicije, mada ne vjerujem ni da je neki pitbul u odbrani...