Nastć
skeva je napisao:
Rijetko ruzan izbacaj

Kompletan napadac, dobar osjecaj za blokadu, atleticizam upitan. Mnogo mjesta za napredak
211 cm i šutira iz skoka... To mora da izgleda nezgrapno, taman da ima mehaniku Kleja Tompsona.
Meni se čini da je Nastić više zalog za budućnost, nego što se može očekivati od njega u ovoj sezoni. Jednostavno ima puno da se radi sa njim. Pogotovo u odbrani... U Evroligi bi ga pokretljive petice i atletski dominatniji visoki igrači, jeli za doručak. Loše brani protivnika licem prema košu, onda uglavnom izgleda koristi dug korak da ga sustigne i ide na blokadu. Tu možemo komotno očekivati brdo faulova. U odbrani pika isto je loš. To je vidljivo iz ovog kratkog klipa. Slab u iskakanju, a u povratku gubi orjentaciju. Teško rotira i zatvara stranu. Za blokadu se slažem, odličan tajming, ali neće to biti dovoljno za Radonjine kriterijume. Da je višestruko produktivan u napadu, pa da se u odbrani nekako maskira, to da, ovako ga čeka paklen rad.
U napadu igra školski, tehniku ima, ali u igri leđima većinom se okreće na svoju lijevu stranu i koristi poluhorog, zato što nema dovoljnu masu da ugura protivnika dublje pod koš, pa shodno tome i bira rješenja. Solidan mu je šut, to daje opciju više kod odmotavanja poslije bloka, znači ima opciju da finišira i šutem sa poludistance, mada je ovo samo 10-minutni klip, pa je pitanje koliki su mu u stvari procenti puta sa poludistance.
U bloku je potanak, čini mi se da ga lako odnesu.
Ono što mi se sviđa je korišćenje glave u igri. Dobro razmišlja, ima pregled igre u napadu i igra racionalno. Dobro cijeni situaciju i u zavisnosti od toga bira rješenja prilikom realziacije, da li zakucavanje, finta šuta ili polaganje. Za 211 cm visokog igrača, ima i odličan polazak u dribling.
Sve u svemu, dobar materijal i uz pravilan rad, sigurno reprezentativni kalibar u budućnosti...