Ја сам презадовољан полуфиналном утакмицом, са 5 аба лигашких играча смо у прилици да медљу узмемо, Мицић, Бирчевић, Штимац, Лазић и Гудурић. Гудурић ће тек бити машина, тренутно није. И У случају пораза, нећу им ништа приговарати, само ћу скинути капу Ђорђевићу. Великом Саши Ђорђевићу.
Али кад смо већ на корак до златне медаље, ваљало би исту и узети након 15 година и злата у Индијанполису, и 16 након Цариграда.
Руси...Швед ће свакако ставити 20ак поена на овај или онај начин, али је фора га натјерати да што више шутева узме за те поене, да се што више троши, ударати га да изгуби фокус.
Од осталих играча наравно примарно је зауставити Мозгова, и по могућности Воронцевича, они уз Шведа имају највише поена у рукама.
Такође, руси често након пар секунди постављају блокове и шутају, и то имају сви слободу не само Шведа, ту се мора доборо пазити, често и фауловима заустављати да не дижу себи самопуздање.
ШТо се тиче нас, мораће Богдановић потегнути, а уз њега Марјановић, то је кристално јасно. Било би сјајно да Јовић погоди неку тројку, и да му не испод блока, онда смо на коњу што се тиче напада.
У принципу, очекује нас рударска кошарка на обе стране, тешко да ће отићи на преко неких 145 поена, једино ако не оде у продужетке. Чак мислим да би нама више одговарало да се распламса на већи број поена, али чисто сумњам.
Очекујем вечерас Лучића да заблиста.