banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 12:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1239 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 62  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Maj 2015, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
У реваншу ће бити 7:0 за Барселону.

А онда ће у финалу Јувентус да их одере 1:0.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2015, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Realno, uzima Barsa ovo i u gostima.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2015, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
WinstonWolfe je napisao:
Пеп у полуфиналима са Бајерном још није гола дао а примио је чини ми се 8 комада у три утакмице. Очекивало се од њега више. Брзо ће потрошити кредит из Барсе којим је стекао репутацију.

Штета је била не оставити Хајнкеса са онаквим Бајерном још једну сезону.

Могао би ово Јувентус освојити.

Бајерн под његовим вођством није ништа лошија машинерија него под Хајнкесом, само што су у финишу оне сезоне били у таквој луђачкој форми, цијели тим, а поготово Робен и Рибери (којих синоћ није било), да је то тешко поновити. Мислим да би имали драстичнији пад, да је Хајнкес остао. Са друге стране, тешко је очекивати од тренера доминацију у ЛШ, поред Реала, Барселоне и још пар тимова. Прошле године га јест разбио Реал, ове Барса, али је у полуфиналу ЛШ тешко очекивати било шта сигурно, ту пресуђују ситнице, форма, инспирација, дашак генија, што се синоћ најбоље могло видјети. Мислим да Пеп ради добар посао у Бајерну.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2015, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Шта би било да је Јуп остао, то никад нећемо сазнати. Чињеница је да Пеп није направио корак напријед и да је овај Бајерн слабији него што је био кад га је преузео, да има резултате које би било који тренер, па и Тулић, са оваквим Бајерном направио. И Пеп је човјек који гријеши. Чињеница јесте да су га повреде покосиле, што се Венгеру дешава сваке сезоне, али и за то је сам крив он, и нико више. Робен је чист примјер. Примјера ради, Барса никад није била свјежија у овом дијелу сезоне, и ја не знам да ли им је ико битан повријеђен ове сезоне, што је сигурно резултат честих ротација које практикује Луис Енрике, а који је опет тренер аматерчина у односу на Пепа. Због тих ротација је и Меси био на клупи, који одавно није изгледао боље у овом дијелу сезоне.
Ситнице одлучују, то стоји, али тад резултат буде тијесан, разлика један евентуално два гола, а не да те противник ко прошле године силује, а у најави је да ће ове године бити исто. Ипак је полуфинале најјачег такмичења у питању и ту су разлике међу екипама минималне, а он две године за редом испада глатко. И смијем рећи сасвим сигурно од слабијих противника. Поготово прошле године.
Колико значи тренер се види и на примјеру Јувентуса, перика је био апсолутни незналица који није могао проћи групу са истом екипом коју има Алегри. Алегри није претјерано квалитетнији, али је био паметнији да се мало прилагоди куп такмичењиму и резултат је дошао. Јувентус има врло јак састав, и они могу до краја.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2015, 15:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.sportske.net/vest/u-fokusu/g ... 23937.html

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2015, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ето, сад ништа не разумијем, Бајерн би могао да води било ко, и био би јак, али се на примјеру Јувентуса види колико значи тренер. То ми је поприлично контрадикторно стајалиште.

Тешко је од било кога очекивати да направи корак напријед у односу на то како је изгледао Бајерн у финишу претпрошле сезоне. Ниједан тренер то не би могао, и Пеп није ни доведен ради тога. Доведен је да свој систем из Барселоне покуша примијенити у Бајерну, засад му солидно иде, како ће бити у будућности, остаје да се види. Он није направио ни корак назад, и даље тврдим да Бајерн није ништа лошији него претходних година (немојмо се хватати само за завршетак те сезоне, оно је била форма која се не достиже често), чак су доминантнији у лиги него што су били под Јупом (наравно, на то утичу и неки други фактори, можда ни немају онаквог ривала каквог су имали у тадашњем Дортмунду), у ЛШ постижу идентичне резултате, долазе до самог краја. Не треба заборавити да је и Јуп добио пар финих шамарчина (врхунац је, сигурно, кад им је десетковани Челси са тренером аматером на њиховом буњишту узео ЛШ)док није дочекао трофеј првака Европе.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 08:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ето, сад ништа не разумијем, Бајерн би могао да води било ко, и био би јак, али се на примјеру Јувентуса види колико значи тренер. То ми је поприлично контрадикторно стајалиште.

Да појасним, кажем да би Бајерн са било којим тренером направио резултат који је Пеп направио, Бундеслига и 1/2 финале ЛШ, минимум минимума. Ништа спектакуларно, с обзиром на екипу, која је мање више иста у односу на Јупову, једини значајан изостанак је Крос. Не видим у његовом раду ништа посебно. Није се смјело десити да два пута заредом испада прилично глатко у полуфиналу ЛШ. У 1/2 ЛШ ситнице одлучују, и ту је тренерско знање фактор који често буде пресудан. С обзиром на педигре и да играче Барсе предобро познаје, резултат је требао бити повољнији. Као и против Реала. Против Порта се такође у гостима обрукао.

Јувентус је са истом екипом, само са другим тренером направио много бољи резултат. И једни и други су у сличним ситуацијама, недодирљиви су у домаћем шампионату и приоритет је резултат у Европи. Перика је био превише тврдоглав да промијени формацију у ЛШ, па је Алегри био мало паметнији.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ма, знам ја шта си ти хтио рећи, само користим збуњеност као стилску фигуру :D И никако се не слажем да би било који тренер са Бајерном освојио ово што је Пеп. Омаловажавање његовог тренерског дјела је врло популарно, па се тврди и да је и Барселону само преузео од Рајкарда и све што је требало је да сједи на клупи и изгледа симпатично, а то се наставља и са Бајерном. А да су те ствари истина, онда тимови не би трошили огромне паре на тренере, већ би постављали манекене који изгледају лијепо.

Лако је нама из фотеља причати како је "Бундеслига и полуфинале ЛШ минимум минимума", али то заиста дјелује помало безобразно кад се рашчлани. Он је у задње двије године и Бундеслигу освојио с пола гаса, и до полуфинала ЛШ се прошетао на исти начин. "Брука", како ти кажеш, у Порту, није ништа што се Бајерну није раније већ дешавало, "брукали" су се и у Базелу, чак и она Хајнкесова машина је изгубила 3-1 од јбеног Бате Борисова.

Ако се сјећаш прошлогодишњег краха против Реала у Минхену, и начина на који су падали голови (прва два из прекида, главом, од стране Рамоса, трећи из контре, четври из слободног ударца у деведесетом минуту), онда знаш и да нема тог тренера и знања које може да предвиди такве ствари и бори се против њих (доказ за то је изједначујући го Рамоса у финалу), ти можеш екипу спремати за прекиде, али само до одређене мјере. Пораз од Барсе од прије два дана је тек прича за себе. Чак и да занемаримо да су Бајерну фалила неколицина, битних је преслаба ријеч, кључних играча, остаје питање, како припремити екипу за Месија? То није успјело ни једном тренеру до сада. То што их познаје не значи много - сви познају Месија, сви знају шта и колико може, и опет изнова нико не може да постави игру тако да га у потпуности неутралише.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Одосмо превише у ширину. Не омаловажавам ја њега као тренера толико, од Рајкарда је преузео распалу екипу и посложио једну од највећих икад, сваа част. Али исто тако сматрам да је можда мало прецијењен, као што аутор у овој колумни пар постова изнад написа, има само план А, и њега се слијепо држи. Зато је добио по ушима у два полуфинала.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Нисам неки познавалац фудбала у том тренерско-тактичком смислу, али мислим да ни у једном од три полуфинална сусрета (видјећемо како ће бити са четвртим) Гвардиола није био тактички надмудрен. Није његова тактика крива што Рамос два пута надскочи штопере Бајерна, или што је Месија ужасно тешко чувати кад је "у зони". Некако су ми те приче "он има само план А", "не прилагођава тактику" најчешће лапрдања набијеђених пискарала, који након одгледане утакмице плешу над костима пораженог, смишљају епска објашњења њиховог пада, и пјевају панегирике побједнику и његовој тактици. Нећу у толикој мјери да потцјењујем интелигенцију тренера; ипак су то људи које сматрају компетентним за одређени посао, још кад су у питању Швабе које ништа не препуштају случају, тим су ствари озбиљније.

Тактика у модерном фудбалу ме умногоме подсјећа на шах, у том смислу да је аналитика веома развијена, и нема много простора за изненађења. Оба тренера могу да предвиде по неколико противничких потеза унапријед, и не вјерујем да је Гвардиола изузетак. Но, тренер није свемогућ, и његове замисли чине само дио слагалице - остатак је оно што и даје драж фудбалу, (вјечна) класа и (пролазна) форма, (не)срећа, временски услови, судијске грешке и остале промјенљиве. Опет кажем, није Гвардиола крив (а ни Симеоне, кад смо већ код тога) што Рамос скаче небу под облаке и забија главом боље од својих нападача. Нити што му Меси, један од три-четири најбоља играча у више од сто и нешто година фудбала, иначе сасвим добре одбрамбене играче прави смијешнима. Некад није све до тебе, и не ради се да си тактички мањкав, већ је противник просто бољи, спретнији или сретнији.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Apr 2011, 15:27
U drugoj utakmici u Minhenu protiv Reala je takticki nadmudren.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Анћелоти је поставио тактику тако да Рамос да два рана гола из прекида?

Исти тај Анћелоти, сјајан тренер, без сумње, прошле године је освојио ЛШ уз толику помоћ среће, колику један тим ријетко има у току сезоне. Реал је прошле године доста дивљао, на пар мечева су их виле својски проносале (поготово у Дортмунду), али на крају нико не прича о томе да им је тактика често била далеко од добре и да су добијали утакмице не због тактичке надмоћи, већ тренутка инспирације појединца.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Нисам неки познавалац фудбала у том тренерско-тактичком смислу, али мислим да ни у једном од три полуфинална сусрета (видјећемо како ће бити са четвртим) Гвардиола није био тактички надмудрен. Није његова тактика крива што Рамос два пута надскочи штопере Бајерна, или што је Месија ужасно тешко чувати кад је "у зони". Некако су ми те приче "он има само план А", "не прилагођава тактику" најчешће лапрдања набијеђених пискарала, који након одгледане утакмице плешу над костима пораженог, смишљају епска објашњења њиховог пада, и пјевају панегирике побједнику и његовој тактици. Нећу у толикој мјери да потцјењујем интелигенцију тренера; ипак су то људи које сматрају компетентним за одређени посао, још кад су у питању Швабе које ништа не препуштају случају, тим су ствари озбиљније.

Тактика у модерном фудбалу ме умногоме подсјећа на шах, у том смислу да је аналитика веома развијена, и нема много простора за изненађења. Оба тренера могу да предвиде по неколико противничких потеза унапријед, и не вјерујем да је Гвардиола изузетак. Но, тренер није свемогућ, и његове замисли чине само дио слагалице - остатак је оно што и даје драж фудбалу, (вјечна) класа и (пролазна) форма, (не)срећа, временски услови, судијске грешке и остале промјенљиве. Опет кажем, није Гвардиола крив (а ни Симеоне, кад смо већ код тога) што Рамос скаче небу под облаке и забија главом боље од својих нападача. Нити што му Меси, један од три-четири најбоља играча у више од сто и нешто година фудбала, иначе сасвим добре одбрамбене играче прави смијешнима. Некад није све до тебе, и не ради се да си тактички мањкав, већ је противник просто бољи, спретнији или сретнији.

Нисам ни ја неки познавалац тактике, али мислим да је он тактички потучен до ногу у оба правца, јер је у три утакмице са, по мени слабијим противницима, примио 8 комада, а да није поштено пришао голу противника. Ок, нема важнијих играча и ти си према напријед слабији, не можеш да будеш толико опасан као са Робеном и осталима који недостају, али је мени несхватљиво да екипа прима толико голова, плус што је против Барсе могло бити још горе.
Имао је он сасвим добре играче на располагању, Милер и Левандовски могу било којој одбрани направити огромне проблеме, али су били одсјечени. Без повријеђених играча се иживљава по ливадама у Њемачкој, а у мало озбиљнијем такмичењу добије по носу само тако.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Фудбал не можеш гледати само кроз бројке, јер је познат проблем са њима - много тога нам могу рећи, али још чешће одвести на странпутицу. Зато мирне душе тврдим да она побједа од 4-0 није плод неке тактичке надмоћи Реала, као што то ни прекјуче није био случај. Мало ко је прије првог гола Барсе очекивао такав резултат, јер утакмица то није најављивала. Барса јесте била боља, али не толико, и Бајерн није био без шанси. Међутим, договор и тактика су једно, а смјер у којем утакмица понекад неочекивано оде, нешто сасвим друго. Такође, не можеш просто рећи, "ок, нема ти важнијих играча, али си ипак морао побиједити". Просто, Робен и Рибери, мада не треба занемарити и Алабу нису само "важнији играчи", то су играчи који покрећу Бајерн годинама уназад, и који је без њих најмање 30% слабији. Са њима би био равноправан такмац, без њих, није чудно што нису. (Ако за прошлогодишњи Реал можда и можемо дискутовати у којој је мјери био "слабији" од Бајерна, за ову Барсу од прије пар дана се то никако не може рећи.)

Још једна ствар коју сам примијетио у задње вријеме су флоскуле типа те твоје, "иживљавање по њемачким ливадама", или како рече оно пискарало Јовановић из текста горе, "рекреација викендом у Бундеслиги". То омаловажавање Бундеслиге, која је по квалитету вјероватно трећа на свијету показује колико у ствари немамо појма о озбиљном фудбалу. Чињеница је да се један одређени број клубова у Европи издваја, богатством, самим тим и и квалитетом од остатка, и да су доминантнији од осталих, али је та количина игнорантности оличена у лаком избацивању таквих изјава, типична одлика нашег менталитета.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 20:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali eto, proslogodisnji Bayern jeste bio jaci od Reala i svi su im bili zdravi ako se dobro sjecam? Cak i da zanemarimo po tebi "neocekivane" golove od Ramosa, opet Bayern nije dao ni jedan gol u dvije utakmice protiv slabije ekipe, tu mora biti nesto do trenera, zar ne? Ne mozes sa jacom ekipom izubiti 5:0 i da je sve to do slucajnih, neocekivanih, itd golova. A sa Jupom onda jesu bili u monstruznoj formi, ali i to je do trenera, trener je taj koji tempira formu, odmara igrace kad je potrebno, itd.. Neko je vec napisao, da Barselona odavnooooooo nije bolje izgledala u ovom dijelu sezone, sto i jeste tako, stvarno brutalno dobro izgledaju, znaci i tu ima nesto do trenera. Nije Guardiola los trener, ali nije ni toliko dobar koliko njegov rezime govori.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Не, кад екипа не да го, а створи шансе, што је с Бајерном био случај и прошле и ове године, то дефинитивно није до тренера. Такође, кад прими онакве голове из прекида, какве везе с тим има тренер и тактика? А то што се изнова понавља, да је Реал био слабија екипа, можеш окачити мачку о реп, за њих не можеш рећи да су слабији од било кога на свијету.

Барселона сад заиста добро изгледа, и сигурно је много тога до тренера, но као што се не треба залијетати са покудама Гвардиоли, тако не треба прерано славити Луиса Енрикеа. Барселона је на почетку изгледала лоше и тромо, и сад су тренер и играчи коначно нашли заједнички језик. Једна непуна сезона је премало да можемо рећи да ли је у питању добро темпирање или случајност.

Мени његова (импресивна) листа трофеја чак није ни битна при оцјењивању његовог тренерског рада - он је тренер који је донио нешто ново и освјежавајуће у модерни фудбал, тјерајући својим концептом и филозофијом не само своје екипе да играју сјајно (а играле су и играју), већ и противнике да буду бољи. То је вриједна особина у данашње вријеме, гдје су резултати примарни, а визионарство у другом плану. Сви, рецимо, готиве Клопа а хејтују Гвардиолу, а мени су њих двојица у суштини слични (иако у многим стварима потпуно различити) по томе што инсистирају на идеји прије него прагматичности што им, наравно, некад и наштети.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2015, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sudeci po tebi, on nije napravio ni jednu gresku do sad u Bayernu.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2015, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Далеко од тога. Али лажним сматрам и флоскуле "екипе које је он водио могле су играти и саме", "он је страшно прецијењен тренер" (иако је освојио све живо), "лош је јер двије године заредом испада у полуфиналу ЛШ" (избацују га двије најбоље екипе свијета). Не знам шта треба да уради да би задовољио све невјерне Томе и дежурне пљуваче. Па јебени Мурињу којег у тренерске висине дижу и они који га се гнушају, што је јачи тим имао, то је лошије резултате постизао. То опет не казује да је он лош или просјечан тренер, већ да фудбал није математика, да се све може израчунати и предвидјети. Увијек нешто крене по злу: промаши се пенал, испријечи се статива или пречка, оклизне се човјек из чиста мира, други се поломи, из грма искочи неки Овребо или Веб, небу под облаке скочи Дрогба, Рамос или Луиз, и меч крене у најмање очекиваном смјеру.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2015, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Popokatepetl je napisao:
Мало ко је прије првог гола Барсе очекивао такав резултат, јер утакмица то није најављивала.

Joooj Popke..
Gdje si ti bio u prvom poluvremenu?
U drugom se vidjela ta taktika Pepa, o kojoj pricas.
U prvom poluvremenu na momente kao da smo protiv Kordobe igrali. Da nije bio Nojer na golu, otisli bi na pauzu sa 3-4 gola prednosti.
U drugom je Pep promijenio formaciju, zatvorio (koliko je mogao) Mesija i Nejmara, ali nisu mogli njegovi igraci do kraja da izdrze napad Barselone.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2015, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Pošto je sad već jasno da je Barsa šampion države, i kup će vrlo vjerovatno osvojiti, liga šampiona je već upitnija, ali ako se osvoji kojim slučajem, samo da iskoristim žderinu terminologiju NADOMINANTNIJI TIM IKAD ! :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1239 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 62  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]