Popokatepetl i elektra777 su napisali dva jako dobra posta.
Sam sam se "bavio" sa nekoliko sportova: rukomet, košarka, streljaštvo i penjanje.
Kao klinac smo išli porodično u streljanu, stari bio u Domu Vojske pa mu bilo zgodno. Kasnije smo išli u sklonište, kad su preselili.
Košarka je bila onako, samo zato što je sva raja išla. Ali ona nije bila za mene.
Rukometom sam se jako dugo bavio. To je bio stvarno sport za mene. Išao sam i na kampove reprezentacije Republike Srpske.
Nažalost, slomio sam ruku po ne znam ni ja koji put i otkrio da, iako smo platili osiguranje, nismo bili osigurani. Povreda je bila veoma teška i bilo je upitno koliko ću vratiti funkciju. Sve se završilo dobro, na svu sreću, ali sam odlučio da neću ništa više da imam sa tim.
Od tad se trudim da što više budem na otvorenom. Počeo sam se baviti penjanjem, išao na treninge i sve to. U svojoj režiji vozim bicikl, planinarim i kampujem.
Svoju djecu bih, sa ovog sad stanovišta, definitivno gurao u sport. Mada, nikad ne bih dozvolio da zapostave školu, muziku ili strane jezike zbog sporta, kao što se desilo sa dosta mojih suigrača na rukometu. Atletika i gimnastika su mi dobri sportovi za djevojčice. Dječake bih radije poslao na rukomet. Pored navedenih, mislim da su plivanje, penjanje, planinarenje, vožnja biciklom i takve stvari pogodne (i potrebne) kako za dječake, tako i za djevojčice.
Od sporta mi je bitno da se dijete fino razvije i da bude snažno, ali da ima neku upotrebnu snagu. Mora biti pouzdan plivač. Ne mora biti ni najbrži, ni plivati najpravilnijim stilom. Ali hoću da se može snaći u Vrbasu ili nekim sličnim divljim vodama. Isto tako mora moći čestito voziti bicikl i imati kontrolu nad njim. Moja cura čini mi se nikad nije naučila kako pravilo da se popne na bicikl ili da siđe sa njega. Uvijek nešto na frku...

Što se tiče godina, slažem se da mali klinci nemaju šta da traže na treninzima. Ne možeš ti njima objasniti neku tehniku i nešto. Pogotovo to sve koordinisati u timskom sportu. Tako da dok ne stasaju, fino za ruku i što više da budu vani. I nek nauče da padnu. Da to nije ništa strašno...