banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 09:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1260 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jun 2013, 14:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2013, 16:37
Srbija i Hrvatska su imale daleko jace mlade reprezentacije od BiH.Mozda i sada imaju no sigurno vise nije tolika razlika.Takodje u zadnji 2-3 ciklusa iz U21 BiH redovno se ubaci u A tim i to je ono sto raduje.I iz ov U21 ima 3-4 igraca koji bi mogli ubuduce uci u A tim BiH.

O "strancima" u Balkanskim reprezentacijama se sve zna.Svi ih imaju na ovaj ili onaj nacin.Kod BiH naprimjer Mujdza i Spaha su po nekom kriterijumu "stranci" jer nisu rodjeni u BiH a Mujdza nikad nije igrao za neki tim iz BiH.Salihovic,Ibisevic,Begovic..........po meni nisu "stranci" jer su rodjeni u BiH iako nisu igrali u BiH (Ibisevic jeste poceo trenirati).

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 14:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ma da vam nije rs-a,bili biste ko somalija :lol: :lol:

nasi su dzeko,ibisevic,muslimovic,salihovic,ogi vranjes,lulic,begovic,misimovic,stevanovic,pjanic..ma sve sto valja :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 14:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
pjanic je iz kalesije :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 14:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ma on je sad i iz tuzle :lol: :lol:

isto ko sto je i dzeko iz sarajeva,ili spahic iz dubrovnika,a obadvojica su iz fazlagica kule kod gacka

ma 90% reprezentacije su nasi 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne znam samo što Đeksona i Ibiševića u istu rečenicu stavljate u ovim poređenjima, kad ne ide. Đekson je svjetska klasa i trenutno najbolji napadač na bivšim ju prostorima, dok je Ibišević samo solidan.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 14:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ROBERT PROSINEČKI, trener Kayserispora i bivši hrvatski reprezentativac i član stručnog stožera reprezentacije, prokomentirao je u intervjuu za Sportske novosti utakmicu protiv Škotske i pozive Igora Štimca Alenu Haliloviću i Sammiru.

"Sa Škotima smo igrali u najnezgodnije vrijeme. Nije da sad branim Štimca, ali događaju se dani kad ti momčad podbaci. Možemo mi sad ovdje u kafiću biti pametni nakon svega, pričati što je trebalo napraviti ovako, što onako. Ali zaista je vrijeme igranja utakmice bilo nezgodno, završava sezona, svi igrači razmišljaju o odmoru, neki su osvojili sve što se moglo osvojiti, drugi su ispali iz svojih momčadi", rekao je Prosinečki za Sportske novosti i osvrnuo se na pozivanje Halilovića u reprezentaciju.

"Meni to nije normalno! Pa tko je tu lud? Zar je pozvan samo zato da ne bi igrao za Bosnu? Ako je želio ići u Bosnu, neka ide u Bosnu! Ljudi moji... Onda čitam da se stvara tandem Modrić - Halilović. Kakav tandem, ovaj igra u Realu, a ovaj je odigrao osam i pol minuta za Dinamo. Preskočio je Halilović sve selekcije i došao u A-reprezentaciju. Ne kužim, to mi je totalno abnormalno."

A Sammir u reprezentaciji?

"To također nije normalno! Čovjek te četiri godine zajebava, frajer Brazilac sa svim mogućim stvarima, a ti ga pozoveš u reprezentaciju i onda bi još trebao biti glavni igrač!? Zar bi sve njegove priče trebali "pojesti" i kazati "dobro, nek’ frajer igra"? Pa što onda nije riješio utakmicu protiv Škotske?! Neka se nitko ne naljuti, Štimac ima svoje viđenje. On je gledao utakmice, ja možda nisam dovoljno kompetentan, samo iznosim svoj ljudski stav."

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 18:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2013, 16:37
Schlager je napisao:
ma da vam nije rs-a,bili biste ko somalija :lol: :lol:

nasi su dzeko,ibisevic,muslimovic,salihovic,ogi vranjes,lulic,begovic,misimovic,stevanovic,pjanic..ma sve sto valja :lol:

Ova dva su nasa :D :D nemoj zezati i otimati nam igrace :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Kako Pjanic?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 15:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Љубитељи фудбала на овим просторима добро упамтите ово име:
Кенан Врабац ( 5.година)
Spoiler:
http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/Cudo-od-djeteta-iz-Tuzle-Ima-5-godina-a-vec-ga-trazi-Barselona-196947.html

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2013, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Ko bi mogao bolje da vodi Barselonu nego onaj koji je bio umetnik s loptom, koji je bio Ćavi pre Ćavija i Maradona uz rame Maradoni, koji je bio ispred svog fudbalskog vremena, a svakako ispred vremena te nesrećne zemlje koju je voleo i čiju je zlu sudbinu delio?
Ko bi najbolje razumeo šmek, vic, ponekad sebičnost, ponekad ludost, od onog momka kojeg je Mladen Delić ovekovečio sa "Ne sam, Safete!" u zaleđenoj decembarskoj noći 1983?

Spoiler:
Ne sam, Safete!

Ko bi mogao bolje da vodi Barselonu nego onaj koji je bio umetnik s loptom, koji je bio ispred svog fudbalskog vremena, a svakako ispred vremena te nesrećne zemlje koju je voleo? Ko bi najbolje razumeo šmek, vic, ponekad sebičnost, ponekad ludost, od onog momka kojeg je Mladen Delić ovekovečio u zaleđenoj decembarskoj noći 1983?

Izvor: mozzartsport.com

Slika

Garant se nešto izgubilo u prevodu tamo u Kataloniji. Neko, verovatno Leo Mesi, rekao je da novi trener Barselone treba da bude onaj tip kojeg zovu Tata, i svi su odmah pomislili na jednog čoveka.
Pape, a ko drugi?
Stvarno, ko bi mogao bolje da vodi Barselonu nego onaj koji je bio umetnik s loptom, koji je bio Ćavi pre Ćavija i Maradona uz rame Maradoni, koji je bio ispred svog fudbalskog vremena, a svakako ispred vremena te nesrećne zemlje koju je voleo i čiju je zlu sudbinu delio?
Ko bi najbolje razumeo šmek, vic, ponekad sebičnost, ponekad ludost, od onog momka kojeg je Mladen Delić ovekovečio sa "Ne sam, Safete!" u zaleđenoj decembarskoj noći 1983? I bio je u pravu Safet, čak i ako je tada otvorio Bugarima kontru – jer kako bi mogao da misli da ne može sam, iz inata, bosanski tvrdoglavo, da ga uvali susedima sa istoka ako im je već te večeri na razrovanom Poljudu dao dva?

Pape, naravno.

Dobro, ispostavilo se da je priča o dolasku Safeta Sušića na Kamp Nou bila u najboljem slučaju naduvana, u najgorem obična laž potekla iz svemoćnih menadžerskih krugova, ali dajem glavu, pionirsku maramu i sve sećanje na Saju Sarajliju da bi Pape bio bolji izbor za Mesija i društvo od ovog Tate, Herarda Martina, najboljeg drugara Marsela Bijelse...

Priznajem, nije mi bilo svejedno kada sam pročitao vest da će selektor Bosne i Hercegovine, bez dileme trenutno najbolje balkanske reprezentacije, možda naslediti Tita Vilanovu. (I to bi bilo simbolično, jer je jedan drugi Tito obeležio život genija iz Zavidovića). Mi koji smo već zakoračili u četvrtu deceniju života – ili smo tu negde – osetimo se pomalo matori kada pričamo o Sušiću. Ali mnogo više (jugo)nostalgični, ma šta to kome značilo. A Safet je bio poslednja velika zvezda Jugoslavije.

Za Piksija, Deja, Pančeva, Jarnija, za sve njih se već krajem osamdesetih znalo čiji su i odakle su, a Pape je nekako bio samo Jugosloven (kao da je to neka uvreda?) i njegova karijera trajala je taman koliko i Jugoslavija: ugasila se, što zbog godina, što zbog politike, tog leta 1990. kada je Ivković odbranio penal Maradoni i kada su Brnović i Hadžibegić, prokletnici, bili uplašeni od Goikočee i od pobede nad svetskim prvacima...

Na tom meču protiv Argentine – jednom od onih sportskih događaja za koje uvek sa sigurnošću, u pola noći možete da se setite gde ste bili i s kim ste ga gledali – Sušića, već veterana u 35. godini života, zamenio je Dejo Savićević, koji će nešto kasnije promašiti Onu Šansu.
A kada su Jugosloveni otišli u istoriju, Safet je znao da se krug zatvorio, da više nema šta da kaže, da su on i Ivica Osim, koji ga je pod stare dane vratio u nacionalni tim, otpevali "Hej, Sloveni" poslednji put.
Opet ta simbolika: i počela je njegova vrtoglava karijera, na neki način, s Argentinom. Godine 1979. na Marakanu, na oproštajni meč Dragana Džajića u dresu sa šest baklji na srcu stigli su Argentinci, i tada takođe svetski prvaci. Jedna legenda rekla je zbogom u Beogradu, druga je definitivno rođena; davao je Sušić po dva-tri gola i Mađarima i Rumunima pre toga, ali tek kada je vladarima planete, sa 24 godine, ćušnuo tri komada i svet – a ne samo njegovo Sarajevo, čija je "sedmica" i ikona bio, ili Jugoslavija, čiju će "desetku" zadužiti – počeo je da posmatra širom otvorenih očiju.

Naravno, od svojih pobeda smo vazda pravili još veće pobede i treba reći da u tom timu Argentine, koji smo deklasirali sa 4:2, nije bilo Kempesa, Ardiljesa ni drugih zvezda, i da možda Argentinci nisu mnogo ni zapinjali – na kraju krajeva, opraštao se veliki Džaja i ne bi bilo u redu da mu pokvare slavlje – ali Sušić je svakako igrao kao u transu.
Taj drugi gol, kada je nanizao Gaučose kao na školskom igralištu, bio je anticipacija svega onoga što će raditi druga dva Argentinca: prvo kovrdžavi dečkić, te 1979. od svega 18 leta, po imenu Dijego Armando Maradona, potom i jedan koji će se roditi skoro deceniju kasnije i koji će opčiniti svet upravo u Barseloni...

Mi smo to imali mnogo pre Južnoamerikanaca. Sušić je bio onaj igrač kojeg su svi klinci imitirali – a posebno oni koji su umeli da driblaju, pa bi često sa tom loptom izašli van kredom nacrtanog terena – i nismo ni obraćali pažnju na to koliko ima godina. Safet je igrao kao dečak i sve te godine u Pari Sen Žermenu, kojem je Sizik, kako su ga zvali, doneo prvu titulu prvaka i zanavek ga zadužio, na njega nisu ostavile traga.

Bio je veliki i bio je naš, čak i ako posle čuvene Osme sednice nismo više imali pojma odakle su se to sada odjednom pojavili "njihovi" i "naši"...

Kako će se Tata snaći u Barseloni, to će pokazati već prvi septembarski okršaji. Pape će, u to nema sumnje, strpljivo sačekati svoju šansu tamo u Brazilu, na verovatno najvećem fudbalskom događaju u istoriji. Naleteće, možda, opet na Argentince i još jednom će legenda biti rođena, i nedostajaće samo Mladen Delić, slava mu, da ovog puta vikne "Sam, Safete, sam"...

Poslušajte legendarni komentar Mladena Delića s meča Jugoslavije s Bugarskom, iz kojeg je i izvučen naslov ovog teksta...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KbdAMjjt7o4[/youtube]

A pogledajte i zbog čega se mnogi sa setom sećaju Safeta Sušića iz igračkih dana...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GYadC5gDbc8[/youtube]

http://www.mozzartsport.com/vesti/prela ... fete-video

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Navijači fudbalske reprezentacije proveli noć pod otvorenim nebom, kao bi danas mogli kupiti ulaznicu za kvalifikacijsku utakmicu za plasman na SP između BiH i Slovačke.
Susret se igra 6. septembra na zeničkom "Bilinom polju", stadionu koji će sasvim sigurno biti ispunjen do posljdnjeg mjesta.
Naime redovi ispred poslovnica Centrotransa počeli su se formirati još u ponedjeljak poslijepodne, iako je prodaja počela tek jutros u 9 sati.
U sarajevskoj ulici Ferhadija, u centru grada, više stotina navijača prenoćilo je pod otvorenim nebom, slično kao i u Zenici.
Zanimljvo da je prve ulaznice i ove godine u Sarajevu kupio isti navijač kao i za utakmicu početkom godine protiv Grčke. I za taj meč vladao je nezapamćen interes navijača, a prvi sretnik bio je Benjamin Jukić.
Za susret protiv Slovaka štampano je ukupno 10.350 ulaznica, od čega je putem poslovnica Centrotransa u prodaju pušteno 6.000. Ostatak je rezervisan igračima, stručnom štabu, klubovima Premijer lige, organizovanim navijačkim grupama.
Cijene ulaznica, koje su skoro u potpunosti prodate već do 11 časova, bile su 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM (jug i sjever).

Slika

Izvor: http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/N ... 05761.html

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 22:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 21:59
Puno desavanja ove sedmice/hefte , danas Platini posjetio Zenicu, centar je otvoren i izgleda bas mocan, ako se pogleda da su momci sa Cirom trenirali po parkovima na Ilidzi.. Slovacka u petak? Mislim uz sav respekt ostalima, ali ovaj put Begovic, Vedo, Miske, Pjana i Lulic ovaj put donese nam ta 3 poena... 2-0 tips

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 22:57 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
A Đeko?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 23:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Erazmo Roterdamski je napisao:
A Đeko?

Dzeko je Dzeko , ali cini mi se vjeruj prvi put da je Vedo taj koji je br 1 , i ne samo zbog jucerasnje trojke vec uopste ove sezone.. A ostali nabrojani su oni koji ce makar jednom da mu pogode onu glavu njegovu(kao nekad Musemic)..

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 23:13 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Možda imaš neki predosjećaj, ali ovaj je za njega tata. Ovaj mu je samo pomagač, ruku na srece odličan pomagač.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 23:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Roterdamski , slazem se da je Dzeko klasa, i ne bi mi nimalo smetalo da bude Dzeko taj sto ce odluciti(jbg da je samo ta tri poena pokupiti) , ali Ibisevic ima igru glavom koju cini mi se niko nije imao sa ovih prostora jos od vremena Musemica i Panceva.. A Pjanic, Miske i Lula sa svojim ubacajima bi olako mogli makar jednu pravu da smjeste u sesnesterac i eto ga...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 23:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nisi gledao brata Pantelu izgleda 8) :lol:

Sta se brines, ide BIH u Brazil, nema sanse da ovaj put uprskaju.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 23:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Nisi gledao brata Pantelu izgleda 8) :lol:

Sta se brines, ide BIH u Brazil, nema sanse da ovaj put uprskaju.

Od tih Pantelica uz sve postovanje tvom Pntelicu, nekako meni barem Dragan je bio najveci(Fk Radnicki Nis-covjek dao go sa 100 metara :)), a meni nece biti sigurno ni poslije zadnje tekme... Sto se tice kvalitete, imamo je za ovu grupu, ali imamo i ono *balkanski mentalitet* koji je rusio i vece od BIH...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 23:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hocel branit avduka ? bolji je od begovica ....

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 23:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Igra glavom i ne pomenu Kovacevica? xD
A isprasice Bosna Slovacku laganini, nema razloga da ne bude tako. Slovacka od SP nije nista pokazala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1260 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]